Football Talk

Premier League: Όλες οι ομάδες αντίθετες με το Μουντιάλ διετίας!

Premier League: Όλες οι ομάδες αντίθετες με το Μουντιάλ διετίας!

Όλες οι ομάδες της Premier League σε ψηφοφορία που έλαβε χώρα για το σενάριο της διεξαγωγής του Μουντιάλ κάθε δυο χρόνια, δήλωσαν ομόφωνα την αντίθεσή τους!

Η Premier League στέκεται πια επίσημα ενάντια σε ένα Παγκόσμιο Κύπελλο που θα διοργανώνεται κάθε δύο χρόνια. Αυτό ανέφερε το αγγλικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου σε ανακοίνωσή του, στην οποία υπογραμμίζεται ότι και οι 20 σύλλογοι της διοργάνωσης έχουν συζητήσει τη διαδικασία αναμόρφωσης στο καλεντάρι των διεθνών αγώνων μετά το 2024.

Το αποτέλεσμα αυτής της αντιπαράθεσης είναι η ομόφωνη αντίθεση στην πρόταση της FIFA να διεξάγεται το Παγκόσμιο Κύπελλο κάθε δύο χρόνια και - ταυτόχρονα - σε οποιοδήποτε σχέδιο που περιλαμβάνει σημαντικά εκτεταμένα διεθνή παράθυρα.

Οι σύλλογοι έχουν εκφράσει ανησυχία για τις αρνητικές επιπτώσεις που θα έχουν οι τρέχουσες προτάσεις της FIFA στην ευημερία των παικτών, στην εμπειρία των φιλάθλων, στις προετοιμασίες πριν από τη σεζόν και στην ποιότητα των διοργανώσεων.

Ο Ρίτσαρντ Μάστερς, διευθύνων σύμβουλος της Premier League, δήλωσε: «Η Premier League έχει δεσμευτεί να αποτρέψει οποιεσδήποτε ριζικές αλλαγές στο πρόγραμμα διεθνών αγώνων της FIFA μετά το 2024 που θα μπορούσαν να επηρεάσουν αρνητικά την ευημερία των παικτών και να απειλήσουν την ανταγωνιστικότητα, το πρόγραμμα, τις εγκαταστάσεις και τις παραδόσεις του εθνικού ποδοσφαίρου».

«Είμαστε ανοιχτοί σε μεταρρυθμίσεις και νέες ιδέες, αλλά αυτές θα πρέπει να βελτιώνουν τη συμπληρωματική ισορροπία μεταξύ του εθνικού και του διεθνούς ποδοσφαίρου, προκειμένου να βελτιώσουν το παιχνίδι σε όλα τα επίπεδα. Αυτή η διαδικασία θα πρέπει επίσης να περιλαμβάνει σημαντικές συμφωνίες με τα πρωταθλήματα που παρέχουν τη βάση για το παιχνίδι», πρόσθεσε.

«Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε με τις ομάδες των φιλάθλων, παίκτες, εθνικούς και διεθνείς ενδιαφερόμενους φορείς για να βρούμε λύσεις που είναι προς το συμφέρον του μακροπρόθεσμου μέλλοντος του ποδοσφαίρου», κατέληξε ο Μάστερς.


www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0