Football Talk

Κύπρος: Ψάχνει το πρώτο «διπλό» μετά από 700 ημέρες κόντρα στην Ρωσία, απέναντι στην οποία δεν έχει σκοράρει στον 21ο αιώνα!

Κύπρος: Ψάχνει το πρώτο «διπλό» μετά από 700 ημέρες κόντρα στην Ρωσία, απέναντι στην οποία δεν έχει σκοράρει στον 21ο αιώνα!
Το πρώτο της «διπλό» ανεξαρτήτου διοργάνωσης, μετά από περίπου 700 ημέρες, αναζητά η Κύπρος απέναντι στην Ρωσία, στα πλαίσια του 8ου ομίλου των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου, με τους φιλοξενούμενους να οφείλουν αρχικά να… σκοράρουν, προκειμένου να ελπίζουν σε ένα «ιστορικό» αποτέλεσμα.

Ήταν Οκτώβριος του 2019, όταν η Κύπρος ταξίδευε στο Καζακστάν για να αντιμετωπίσει την τοπική ομάδα, και έφευγε από την έδρα των Καζάκων με το «διπλό», επικρατώντας με 2-1, για τα προκριματικά του EURO 2020. Μία σημαντική νίκη που σηματοδοτούσε την δεύτερη διαδοχική νίκη μέσα σε 30 ημέρες, αλλά επί της ουσίας δεν είχε μεγάλη σημασία, μιας και το Βέλγιο, η Σκωτία και η Ρωσία προπορεύονταν.

Κανένας όμως δεν φανταζόταν τότε, πως δύο χρόνια μετά, εκείνο το βράδυ στο Καζακστάν θα μνημονεύονταν ακόμη. Ο λόγος; Διότι έκτοτε η Κύπρος, δεν έχει πανηγυρίσει κανένα «διπλό», σε καμία από τις έδρες που έχει αγωνιστεί, ανεξαρτήτου θεσμού ή διοργάνωσης.

Μετρά έξι σερί ήττες δίχως να έχει μάλιστα σκοράρει, με συνολικό αριθμό τερμάτων το 15-0, ενώ το τελευταίο θετικό αποτέλεσμα που απέσπασε, χρονολογείται τον Οκτώβριο του 2020, όταν έφυγε με τον έναν βαθμό από το Αζερμπαϊτζάν, χωρίς όμως και πάλι να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα.

Συνολικά, έχουν περάσει περίπου 700 ημέρες. Δύο έτη χωρίς εκτός έδρας επικράτηση, και μία ιδιαίτερα αρνητική συγκομιδή στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου, με την γειτονική μας χώρα να βρίσκεται στην τελευταία θέση του 8ου ομίλου, δίχως νίκη.

Και φτάνουμε στην αναμέτρηση κόντρα στην Ρωσία, και στο ταξίδι της Κύπρου για να μεταβεί σε μία έδρα, από την οποία δεν έχει φύγει νικήτρια ποτέ. Συμπτωματικά, και σε αυτή την περίπτωση δεν έχει κατορθώσει να βρει γκολ απέναντι στους Ρώσους στην έδρα τους, κατά την διάρκεια του 21ου αιώνα, με το μοναδικό της τέρμα να έχει επιτευχθεί πριν από 24 χρόνια, στο δικό της γήπεδο!

Αυτή θα είναι η 7η συνάντηση των δύο ομάδων, με το ρεκόρ να δείχνει… 5-1-0 υπέρ των γηπεδούχων, και την Κύπρο να πρέπει αρχικά να… στείλει τους Ρώσους στην σέντρα, προκειμένου να φιλοδοξεί πως θα μπορέσει να επιστρέψει με ένα θετικό αποτέλεσμα!

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0