Football Talk

Νιούκαστλ, Λεβάντε και Γκρόιτερ Φιρτ ή αλλιώς, οι μόνες ομάδες του Top-5 των ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων, χωρίς νίκη! (video)

Νιούκαστλ, Λεβάντε και Γκρόιτερ Φιρτ ή αλλιώς, οι μόνες ομάδες του Top-5 των ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων, χωρίς νίκη! (video)

Τρεις μήνες αγωνιστικής δράσης, χωρίς νίκη στο πρωτάθλημα; Κι όμως! Η Νιούκαστλ, η Λεβάντε και η Γκρόιτερ Φιρτ κατέχουν μία… ξεχωριστή «πρωτιά» στη διακοπή των εθνικών πρωταθλημάτων, αφού είναι οι μόνες ομάδες στα πέντε μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, χωρίς νίκη!

Premier League και Bundesliga βρίσκονται στην 11η αγωνιστική, ενώ η La Liga στην 13η. Οι αγωνιστικές τους υποχρεώσεις έχουν ξεκινήσει περίπου τρεις μήνες πριν. Παρόλα αυτά, μία ομάδα από κάθε ένα από τα προαναφερθέντα πρωταθλήματα, αγνοεί τη «χαρά» του τριπόντου!

Νιούκαστλ, Λεβάντε και Γκρόιτερ Φιρτ μπήκαν… αισίως στον Νοέμβριο, δίχως να έχουν πανηγυρίσει μία νίκη, παρότι είχαν τις ευκαιρίες τους, ενώ έχουν ως κοινό «παρονομαστή» το γεγονός πως διαθέτουν τη χειρότερη άμυνα του εκάστοτε πρωταθλήματος!

Αν η πρώτη μπορεί να επαναπαύεται πως τα «πετροδόλαρα» θα της δώσουν λύσεις τον Ιανουάριο, οι άλλες δύο, ούσες κατά πολύ φτωχότερες, πρέπει να τις βρουν εκ των έσω, γιατί η «ψαλίδα» από τις θέσεις παραμονής στην κατηγορία, έχει αρχίσει ήδη να... ανοίγει!Newcastle United predicted lineup vs Manchester United: Preview,  Prediction, Latest Team News- Premier League 2021/2022 Gameweek 4 - Alley  Sport


Bundesliga -
Γκρόιτερ Φιρτ

Η «σταχτοπούτα» της Bundesliga είναι με διαφορά η χειρότερη ομάδα του πρωταθλήματος.

Μετά από έντεκα αγωνιστικές, έχει συγκεντρώσει μόλις έναν βαθμό, που κατόρθωσε να «κλέψει» από την Αρμίνια Μπίλεφελντ (21/08, 1-1), στη δεύτερη αγωνιστική. Έκτοτε, δύο φορές βρέθηκε να προηγείται με 1-0 στην ανάπαυλα, αλλά τόσο απέναντι στην Κολωνία (01/10, 3-1), όσο και απέναντι στη Λειψία (23/10, 4-1) έφυγε με «άδεια χέρια» από τον αγωνιστικό χώρο.


Όπως αναμενόταν, διαθέτει τη χειρότερη άμυνα του γερμανικού πρωταθλήματος έχοντας δεχθεί 29 γκολ, βρίσκεται στην τελευταία θέση, στο -9 από την ασφάλεια της 15ης και δίχως αμφιβολία, αποτελεί το πρώτο φαβορί για να επιστρέψει στη δεύτερη τη τάξει κατηγορία του γερμανικού ποδοσφαίρου.

Premier League - Νιούκαστλ

Όπως η Γκρόιτερ Φιρτ, έτσι και η Νιούκαστλ, βρέθηκε δύο φορές να προηγείται στο ημίχρονο, αλλά δεν κατάφερε να παραμείνει μπροστά στο σκορ μέχρι τη λήξη των ενενήντα λεπτών. Τόσο απέναντι στη Γουέστ Χαμ (15/08, 4-2) στην πρώτη αγωνιστική του πρωταθλήματος, όσο και απέναντι στη Γουότφορντ (25/09, 1-1).


Μετά τη νίκη έκπληξη της Νόριτς επί της Μπρέντφορντ (06/11, 2-1) οι «καρακάξες» είναι ο μόνος σύλλογος της Premier League χωρίς νίκη μετά από 11 αγωνιστικές.

Παράλληλα, έχουν δεχθεί 24 γκολ, γεγονός που τις καθιστά ως τη χειρότερη άμυνα του πρωταθλήματος, αλλά η καλύτερη διαφορά τερμάτων που έχουν, τις κρατά προτελευταίες, με την ομάδα των Δημήτρη Γιαννούλη και Χρήστου Τζόλη να είναι ουραγός.

Οι πέντε ισοπαλίες είναι μία παρηγοριά, από τη στιγμή που η σεζόν έχει πολύ δρόμο ακόμα.

Πόσο μάλλον για τη Νιούκαστλ που λόγω των χρημάτων που μπήκαν στον σύλλογο, βρίσκεται σε καλύτερη μοίρα τόσο από τη Γκρόιτερ Φιρτ, όσο και τη Λεβάντε, και μπορεί να ενισχυθεί αισθητά τον Ιανουάριο.
Saudi Arabia given greenlight for Newcastle F.C. takeover


La
Liga – Λεβάντε

Σε αντίθεση με τις προαναφερθείσες ομάδες, η Λεβάντε πήγε τρεις φορές στα αποδυτήρια με το 1-0 υπέρ της. Στις δύο πήρε τον βαθμό της ισοπαλίας, απέναντι σε Καντίθ (14/08, 1-1) και Ράγιο Βαγιεκάνο (11/09, 1-1), ενώ από την Αλαβές ηττήθηκε (06/11, 2-1)

Όπως και στην περίπτωση της Νιούκαστλ, παρότι διαθέτει τη χειρότερη άμυνα του πρωταθλήματος, έχοντας δεχθεί 25 γκολ σε 13 αγωνιστικές, δεν είναι τελευταία στον βαθμολογικό πίνακα, αφού εκεί βρίσκεται η Χετάφε, λόγω της χειρότερης διαφοράς τερμάτων.

Οι έξι ισοπαλίες που έχει κατορθώσει να σημειώσει είναι μία παρηγοριά, αλλά η ψαλίδα από τις θέσεις «ασφαλείας» βρίσκεται ήδη στο -5 και αν η Λεβάντε δεν αλλάξει σύντομα δρόμο, η υπόθεση-παραμονή θα δυσκολέψει πολύ.

Φάνης Τσοκανάς

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0