Football Talk

ΑΕΚ: Η μεταγραφή του Στάνκοβιτς και η επέμβασή του στο γόνατο που δεν αργεί…

ΑΕΚ: Η μεταγραφή του Στάνκοβιτς και η επέμβασή του στο γόνατο που δεν αργεί…
Η ΑΕΚ δείχνει να έχει βρει στο πρόσωπο του Στάνκοβιτς τον τερματοφύλακα που έψαχνε – Τι είπε ο Αυστριακός τερματοφύλακας σε συνέντευξή του στην πατρίδα του και η επέμβαση στο γόνατο που αναγκαστικά θα κάνει, ίσως και μέσα στον Δεκέμβρη.
Σχετικά Άρθρα

Η ΑΕΚ έχει βρει, όπως αποδεικνύεται στα μέχρι τώρα παιχνίδι, στο πρόσωπο του Τσίτσαν Στάνκοβιτς τον τερματοφύλακα που έψαχνε και μπορεί να της κάνει τη διαφορά. Ήδη ο Αυστριακός έχει καταφέρει να της δώσει ουκ ολίγους βαθμούς με τις επεμβάσεις του. Έχει κάποιες αδυναμίες (όπως οι έξοδοί του), ωστόσο η συνολικότερη απόδοσή του κρίνεται ως τώρα απόλυτα επιτυχημένη.

Στα τελευταία 3-4 παιχνίδια μάλιστα ο Στάνκοβιτς αγωνίζεται έχοντας πρόβλημα στο γόνατο. Τον τραυματισμό αυτό τον αντιμετωπίζει κάνοντας ειδική αγωγή, ωστόσο θα χρειαστεί να μπει για έναν καθαρισμό γονάτου μέσα στη σεζόν. Μάλιστα, ο ίδιος σε συνέντευξη που παραχώρησε στην Αυστρία και στο site heute.at, αποκάλυψε πως αυτή μικροεπέμβαση θα πρέπει να γίνει μετά το τέλος της φθινοπωρινής σεζόν, δηλαδή στο τέλος του πρώτου γύρου.

Από εκεί και πέρα αναφέρθηκε στην αποχώρησή του από τη Σάλτσμπουργκ το καλοκαίρι και την πρόταση της ΑΕΚ που «δεν την στέφτηκα δεύτερη φορά».

Αναλυτικά:  

«Έχω προβλήματα με τον μηνίσκο εδώ και περίπου ένα μήνα. Μετά τη φθινοπωρινή σεζόν (σ.σ. εννοεί με την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου) μία μικρή επέμβαση θα είναι απαραίτητη. Μέχρι τότε θα παίζω κάνοντας θεραπεία. Δεν μπορεί να αντέξω τώρα ένα διάλλειμα, υπάρχουν πάρα πολλά σημαντικά παιχνίδια με την ΑΕΚ στο πρόγραμμα».

Για το πώς του φαίνεται η ζωή στην Ελλάδα: «Η ζωή εδώ είναι φυσικά εντελώς διαφορετική απ’ ότι στην Αυστρία. Ο ήλιος λάμπει σχεδόν κάθε μέρα. Ο καιρός είναι υπέροχος. Το κλαμπ είναι τεράστιο. Οι οπαδοί μας τρέχουν παντού. Όταν παίζουμε καλά υπάρχει μία απίστευτη ευφορία. Σύντομα θα παίξω εντός έδρας με τον Ολυμπιακό. Αυτό που άκουσα είναι ότι θα έχει 40.000 με 50.000 θεατές».

Για το ελληνικό πρωτάθλημα γενικότερα: «Στο πρωτάθλημα έχει σχεδόν μόνο ξένους. Ανά σύλλογο παίζουν ίσως δύο ή τρεις Έλληνες. Τελείως διαφορετικά απ’ την Αυστρία και ειδικά τη Σάλτσμπουργκ. Τα παιχνίδια είναι επίσης δύσκολα και θερμά. Φέρνουν πολλά συναισθήματα».

Για την επιθυμία του να αποχωρήσει από τη Σάλτσμπουργκ το καλοκαίρι μετά από έξι χρόνια εκεί: «Υπάρχουν μερικοί λόγοι. Πρώτα και κύρια χρειαζόμουν μία αλλαγή. Μέρος των φιλάθλων και των Μέσων έχασαν την αντικειμενικότητά τους και περίμεναν απλώς α λάθη μου. Ήμουν σε κακή κατάσταση, δεν υπήρχε εκτίμηση, αν και ήμουν ο μόνος Αυστριακός τερματοφύλακας που έπαιζε στο Τσάμπιονς Λιγκ και ο πρώτος Αυστριακός τερματοφύλακας στη Σάλτσμπουργκ για μεγάλο χρονικό διάστημα. Απλώς δεν ήθελα να το κάνω αυτό πια στον εαυτό μου. Απλά ήθελα να φύγω απ’ την Αυστρία. Ρώτησα τον μάνατζέρ του τι να ψάξω στο εξωτερικό. Όταν ένας κορυφαίος σύλλογος όπως η ΑΕΚ με κάλεσε, δεν χρειαζόταν να σκεφτώ δυο φορές».

Ο Στάνκοβιτς δεν έκρυψε την πικρία του για τον αποκλεισμό του από την αποστολή της Εθνικής Αυστρίας στο Euro 2020, λέγοντας για τον ομοσπονδιακό τεχνικό Φράνκο Φόντα. «Δεν είχα ποτέ προβλήματα μαζί του. Βέβαια, δεν μου μίλησε ποτέ. Ίσως δεν του αρέσει ο τύπος μου. Δεν θα στενοχωρηθώ επειδή κάθομαι στον πάγκο, αλλά δεν θα είμαι και χαρούμενος γι’ αυτό. Σε κάθε περίπτωση, η μη κλήση μου στην αποστολή του Euro, με πλήγωσε πολύ. Έπεσα θύμα του λαϊκισμού. Ο Φόντα γνωρίζει τις τακτικές, αλλά υπάρχει και κάτι παραπάνω. Η ηγεσία για παράδειγμα είναι πολύ σημαντική. Δεν είναι δυνατόν για έναν προπονητή να μιλά μόνο σε λίγους και εκλεκτούς και να αφήνει τους άλλους απέξω», τόνισε.

Όσο για το αν θα επέστρεφε στην Εθνική Αυστρίας αν τον καλέσει ο Φόντα: «Αν με καλέσει, θα πάω να εκπληρώσω τις υποχρεώσεις μου, επειδή αγαπώ να αγωνίζομαι για τη χώρα μου. Αλλά δεν είναι ότι περιμένω εναγωνίως για την κλήση του».

Για την πίεση στη Σάλτσμπουργκ είπε: «Η πίεση ήταν τεράστια, αλλά πάντα την ξεπερνούσαμε. Ειλικρινά μετά η ανακούφιση ήταν μεγαλύτερη από τη χαρά».

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0