Football Talk

Μίλαν – Ίντερ 1-1: Επικό ματς στο Σαν Σίρο, με «μοιρασμένα» ημίχρονα, βαθμούς και νικήτρια τη... Νάπολι! (video)

Μίλαν – Ίντερ 1-1: Επικό ματς στο Σαν Σίρο, με «μοιρασμένα» ημίχρονα, βαθμούς και νικήτρια τη... Νάπολι! (video)
Μίλαν και Ίντερ αναδείχθηκαν ισόπαλες (07/11, 1-1) σε ένα επικό ματς στο Σαν Σίρο, αντάξιο τόσο των προσδοκιών, όσο και της ιστορίας των δύο ομάδων! Αμφότερα τα γκολ επιτεύχθηκαν από παίκτη της Ίντερ, αφού ο Τσαλχάνογλου άνοιξε το σκορ στο 11ο λεπτό από την «άσπρη βούλα», ενώ ο ντε Φράι έγραψε με αυτογκόλ το 1-1 ως τελικό σκορ της αναμέτρησης, επτά λεπτά αργότερα! Ευνοημένη η Νάπολι, αφού το σταβοπάτημά της απέναντι στη Βερόνα (07/11, 1-1) δεν της στοίχισε την πρωτιά!

Η προσμονή για το Derby della Madonnina ήταν μεγάλη και το ματς με τη σειρά του δεν απογοήτευσε!

Μίλαν και Ίντερ αναδείχθηκαν ισόπαλες, με καθεμία τους να έχει από ένα καλό 45λεπτο και το 1-1 να μοιάζει δίκαιο ως σκορ!

Οι «ροσονέρι» διατήρησαν το +7 από τη συμπολίτισσά τους, ωστόσο δεν κατάφεραν να εκμεταλλευθούν το... στραβοπάτημα της Νάπολι (07/11, 1-1) και να περάσουν μόνοι πρώτοι στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα!


Το παιχνίδι ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για την Ίντερ, αφού μόλις στο 9ο λεπτό, ένα ανόητο πέναλτι του Κεσί ανάγκασε τον διαιτητή της αναμέτρησης να υποδείξει την εσχάτη των ποινών. Ο Τσαλχάνογλου ανέλαβε την εκτέλεσή του, δεν λάθεψε και έγραψε το 1-0, «πληγώνοντας» την πρώην ομάδα του!


Η απάντηση της Μίλαν ήταν άμεση, έστω κι αν ήρθε από τα πόδια παίκτη των «νερατζούρι»! Ο Τονάλι εκτέλεσε το φάουλ από τα αριστερά στο 17ο λεπτό και ο ντε Φράι έστειλε την μπάλα με… άπιαστη κεφαλιά στην εστία της ομάδας του, σημειώνοντας το 1-1!


Οκτώ λεπτά αργότερα, η Ίντερ είχε μία τεράστια ευκαιρία να ανακτήσει το προβάδισμα, ξανά από το σημείο του πέναλτι, όταν ο Μπάλο Τουρέ ανέτρεψε τον Νταρμιάν, ωστόσο, ο Λαουτάρο Μαρτίνες που ανέλαβε την εκτέλεση, νικήθηκε από τον Ταταρουσάνου!


Ο ξέφρενος ρυθμός της αναμέτρησης δεν άλλαξε, με τους «νερατζούρι» να κυριαρχούν μεν, αλλά να σπαταλούν δε, τις ευκαιρίες που τους δόθηκαν, τόσο με τον Μπαρέλα στο 44ο λεπτό, όσο και με τον Έντιν Τζέκο ένα λεπτό αργότερα.

Η πρώτη ανακόπηκε από την άμυνα της Μίλαν, ενώ η δεύτερη πέρασε λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι του Ταταρουσάνου, διατηρώντας το 1-1 ως σκορ του πρώτου ημιχρόνου.

Στο δεύτερο μέρος οι δύο ομάδες δεν συνέχισαν με τις μηχανές στα… κόκκινα!

Τόσο ο Στέφανο Πιόλι, όσο και Σιμόνε Ιντζάγκι προσπάθησαν να δώσουν νέο «αέρα» στις ομάδες τους μέσω γρήγορων αλλαγών, αλλά δεν το κατάφεραν.

Η μεγαλύτερη ευκαιρία -χωρίς να καταγράφεται ως τελική προσπάθεια- σημειώθηκε στο 72ο λεπτό! Ο Έντιν Τζέκο έβαλε σωστά το σώμα του, εκτόπισε τον Κιάερ και έστρωσε την μπάλα ιδανικά στον Αρτούρο Βιντάλ που βρισκόταν στο σημείο του πέναλτι. Ωστόσο, ο Καλουλού με αυτοθυσία κάλυψε την εστία της Μίλαν με το κορμί του και αποσόβησε τον κίνδυνο!

Η απάντηση του συνόλου του Στέφανο Πιόλι ήταν... διαρκείας!

Από εκείνο το χρονικό σημείο και έπειτα, οι «ροσονέρι» επέβαλαν τον δικό τους ρυθμό, χάνοντας τρεις καλές ευκαιρίες προτού τελειώσει η αναμέτρηση. 

Στο 82ο λεπτό, ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς λίγο έλειψε να κρίνει ένα ακόμα ντέρμπι μέσω απευθείας εκτέλεσης φάουλ, αλλά ο Ταταρουσάνου αντέδρασε γρήγορα και απέκρουσε! Η λύση στον «γόρδιο δεσμό» της άμυνας της Ίντερ δεν ήρθε ούτε με τη συμπλήρωση των ενενήντα λεπτών, όταν τόσο ο Σαλεμάκερς -που σημάδεψε το δοκάρι- όσο και ο Κεσί, δεν κατάφεραν να στείλουν την μπάλα στα δίχτυα του Χαντάνοβιτς για να χαρίσουν το τρίποντο στην ομάδα τους!

Η Μίλαν κράτησε την απόσταση ασφαλείας που της προσφέρουν οι επτά βαθμοί από τη συμπολίτισσά της, αλλά δεν κατάφερε να εκμεταλλευθεί το 1-1 της Νάπολι με τη Βερόνα (07/11), ώστε να βρεθεί μόνη, πρώτη στη βαθμολογία της Serie A!

Μίλαν (Στέφανο Πιόλι): Ταταρουσάνου, Καλάμπρια, Τομόρι, Κιάερ, Μπάλο Τουρέ (46' Καλουλού), Κεσί, Τονάλι (71' Μπενασέρ), Ντίας (59' Σαλεμάκερς), Κρούνιτς (84' Μπακαγιόκο), Λεάο (59' Ρέμπιτς), Ιμπραΐμοβιτς

Ίντερ (Σιμόνε Ιντζάγκι): Χαντάνοβιτς, Σκρίνιαρ, ντε Φράι, Μπαστόνι (84' Ντιμάρκο), Νταρμιάν (76' Ντάμφρις), Μπαρέλα (68' Βιδάλ), Μπρόζοβιτς, Τσαλχάνογλου, Πέρισιτς, Τζέκο (76' Κορέα), Μαρτίνες (84' Σάντσες)

Φάνης Τσοκανάς

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0