Football Talk

Ολυμπιακός – Ιωνικός 1-0: Έκανε το καθήκον του και παρέμεινε μόνος πρώτος στην κορυφή!

Ολυμπιακός – Ιωνικός 1-0: Έκανε το καθήκον του και παρέμεινε μόνος πρώτος στην κορυφή!

Στην κορυφή της βαθμολογίας της Super League παρέμεινε ο Ολυμπιακός έπειτα από τη νίκη επί του Ιωνικού με 1-0, αλλά και σε συνδυασμό με την ισοπαλία της ΑΕΚ στη Ριζούπολη διεύρυνε τη διαφορά του σε 3 βαθμούς.

 Νικητής από το Φάληρο έφυγε ο Ολυμπιακός, επικρατώντας 1-0 του Ιωνικού για την 9η αγωνιστική της Super League. Καθοριστικός για την αναμέτρηση ήταν ο Γιώργος Μασούρας, ο οποίος σκόραρε και κράτησε τους «ερυθρόλευκους» στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα και στο +3!

1ο ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Η πρώτη καλή στιγμή της αναμέτρησης ήρθε από τα πρώτα μόλις λεπτά και σημειώθηκε από πλευράς Ολυμπιακού. Συγκεκριμένα στο 4ο λεπτό ο Μασούρας έγινε αποδέκτης μιας πάσας του Αγκιμπού, σούταρε, αλλά ο Χουτεσιώτης απέκρουσε.

Η απάντηση του Ιωνικού ήρθε άμεσα – έπειτα από μόλις 2 λεπτά! Συγκεκριμένα ο Τουράμ πάτησε στην περιοχή στο 5’ και επιχείρησε το σουτ, ωστόσο αυτή τη φορά ο Βατσλίκ ήταν εκεί να διώξει την προσπάθεια. Σε γενικές γραμμές κατά τη διάρκεια των πρώτων λεπτών της αναμέτρησης οι φιλοξενούμενοι φάνηκαν ορεξάτοι, με διάθεση να κάνουν το παιχνίδι τους και να μην κλειστούν στο δικό τους μισό.

Από πλευράς τους οι «ερυθρόλευκοι» έδωσαν βαρύτητα στον άξονα, γεγονός που απέφερε καρπούς στην ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς. Στο 17ο λεπτό ο Αγκιμπού έψαξε και βρήκε τον Γκάρι Ροντρίγκες ο οποίος γύρισε την μπάλα προς την εστία. Εκείνη κόντραρε και στη συνέχεια ο Μασούρας έκανε το πλασέ για να γράψει το 1-0.

Με τους γηπεδούχους να έχουν το μεγαλύτερο ποσοστό της κατοχής, ο Ιωνικός θέλησε να αναπτυχθεί εκμεταλλευόμενος τις όποιες αντεπιθέσεις μπόρεσε να βρει. Αυτό έγινε και στο 23’ όταν ο Τουράμ έβγαλε μια ωραία πάσα στον Καμπράλ και εκείνος βρήκε το σουτ από δύσκολη γωνία, με την μπάλα να περνάει άουτ.

Οι Πειραιώτες συνέχισαν να ψάχνουν ένα δεύτερο γκολ με τον Τικίνιο ή άλλοτε με τον Γκάρι Ροντρίγκες, ωστόσο δεν μπόρεσαν να το βρουν και πήραν τον δρόμο προς τα αποδυτήρια με το 1-0 υπέρ τους.

5422286_1.jpg

2ο ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Το δεύτερο μισό του αγώνα ξεκίνησε με τον ίδιο τρόπο, με τον Ολυμπιακό δηλαδή να ελέγχει το ματς και να απειλεί ήδη από τα πρώτα λεπτά. Στο 49’ ο Τικίνιο έψαξε ωραία τον Γκάρι Ροντρίγκες ο οποίος έκανε το σουτ, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ. Ο Ιωνικός με τη σειρά του θέλησε να γίνει απειλητικός στο 63’ ξανά με τον Τουράμ, ωστόσο η προσπάθειά του κατέληξε επίσης εκτός.

Με την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο ο Ονιεκούρου θέλησε να γίνει αμέσως απειλητικός. Συγκεκριμένα στο 74’ ο 24χρονος πάτησε στην περιοχή, άφησε στον Ανδρούτσο, αλλά εκείνος δεν σούταρε. Στη συνέχεια ο Ελ Αραμπί έγινε αποδέκτης της μπάλας, όμως από πλεονεκτική θέση δεν νίκησε τον Χουτεσιώτη.

O MVP

Μπορεί ο Γιώργος Μασούρας να ήταν καθοριστικός για την εξέλιξη της αναμέτρησης, ωστόσο τον τίτλο του MVP παίρνει ο Γκάρι Ροντρίγκες. Ο 30χρονος μέχρι τη στιγμή του τραυματισμού του πρωταγωνίστησε σχεδόν σε όλες τις επικίνδυνες φάσεις του Ολυμπιακού, ενώ ουσιαστικά έβγαλε και την ασίστ στον διεθνή εξτρέμ προκειμένου να σημειώσει το μοναδικό γκολ του ματς.

Η φάση του αγώνα

Σημαντικότερη φάση στην αναμέτρηση αποτελεί το γκολ του Γιώργου Μασούρα. Γενικά ήταν ένα παιχνίδι στο οποίο οι καλές ευκαιρίες ήταν λίγες, με αποτέλεσμα το τέρμα του Ολυμπιακού να είναι η πιο αξιόλογη προσπάθεια.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Βατσλίκ, Λαλά, Ρέαμπτσιουκ, Παπασταθόπουλος (46’ Παπαδόπουλος), Σισέ, Εμβιλά, Κούντε (41’ Καμαρά), Αγκιμπού Καμαρά, Ροντρίγκες (63’ Ονιεκούρου), Μασούρας (72’ Μασούρας), Τικίνιο (72’ Ελ Αραμπί)

ΙΩΝΙΚΟΣ (Δημήτρης Σπανός): Χουτεσιώτης, Μύγας, Ρομαό, Βαφέας (90’+1) Μάναλης, Τσιγκρίνσκι, Βαλεριάνος, Καμπράλ (76’ Λένις), Ματσούκας (76’ Ντελγκάδο (90’+2 Κάνιας)), Ντάλσιο, Άοσμαν, Τουράμ

Ξανθίππη Δασκαλάκη

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0