Football Talk

Γουέστ Χαμ - Λίβερπουλ 3-2: Αήττητο ήταν και... πάει για τον Γιούργκεν Κλοπ από τα «σφυριά» του Ντέιβιντ Μόγιες! (video)

Γουέστ Χαμ - Λίβερπουλ 3-2: Αήττητο ήταν και... πάει για τον Γιούργκεν Κλοπ από τα «σφυριά» του Ντέιβιντ Μόγιες! (video)

Η Γουέστ Χαμ θέλησε να αποδείξει στον ποδοσφαιρικό πλανήτη πως και η Λίβερπουλ χάνει. Πως και το σύνολο του Γιούργκεν Κλοπ και ο Άλισον Μπέκερ είναι γήινοι, πράγμα που εν τέλει επιβεβαιώθηκε σκληρά για τους «κόκκινους»! Το τελικό 3-2, σε ένα εντυπωσιακό μας, δικαίωσε τον Ντέιβιντ Μόγιες και τους γηπεδούχους, και σηματοδότησε το τέλος του αήττητου σερί 25 αγώνων για την μοναδική, μέχρι πρότινος, αήττητη ομάδα στην Αγγλία!

Αήττητο σερί… τέλος για την Λίβερπουλ, με την Γουέστ Χαμ να αναδεικνύει διά… αέρος στο Ολυμπιακό Στάδιο του Λονδίνου πως και το σύνολο του Γιούργεν Κλοπ και ο… Άλισον είναι γήινοι. Το τελικό 3-2 των γηπεδούχων έβαλε στοπ στα 25 ματς δίχως ήττα των «κόκκινων», οι οποίοι υπέστησαν την μεγαλύτερη εκτός έδρας ήττα τους και δέχθηκαν τρία γκολ σε ματς που έχασαν, έναν χρόνο μετά το 3-1 της Λέστερ στο «Κινγκ Πάουερ».

Κάπως έτσι, δεν παραξένεψε πολλούς το γρήγορο προβάδισμα που επετεύχθη στο Λονδίνο… Αναλυτικότερα, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ξεκίνησε η αναμέτρηση για την Γουέστ Χαμ, με τα «σφυριά» να προηγούνται έναντι της Λίβερπουλ, έπειτα από στημένη φάση και ολέθριο λάθος του Άλισον. Ο Βραζιλιάνος γκολκίπερ δεν υπολόγισε σωστά την φάση, ο VAR θεώρησε πως δεν «παρενοχλήθηκε» από τον Ογκμπόνα, και το σύνολο του Ντέιβιντ Μόγιες εκκίνησε ιδανικά το ματς!


Επρόκειτο μάλιστα για το πρώτο προβάδισμα της Γουέστ Χαμ στο νέο της γήπεδο απέναντι στην Λίβερπουλ, αλλά και την μοναδική φορά μετά το σερί νικών στην ίδια σεζόν (2015-16), που οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ σε οποιαδήποτε έδρα, κόντρα στους «κόκκινους»!

Έκτοτε η Λίβερπουλ ξεκίνησε να πιέζει, «άγγιξε» μέχρι και το 75% ποσοστό κατοχής της μπάλας, αλλά επί της ουσίας δεν… απειλούσε. Κάτι ανάλογο συνέβη βεβαίως και με τους γηπεδούχους, που περιορίστηκαν σε παθητικό ρόλο, και επιχείρησαν να διατηρήσουν το προβάδισμά τους μέχρι και την λήξη του πρώτου ημιχρόνου.

Δίνοντας όμως τόσο χώρο στην Λίβερπουλ, δεν θα ήταν εύκολο να επιτύχουν τον σκοπό τους, με την ισοφάριση να έρχεται αναμενόμενα. Αλλά με τον χειρότερο τρόπο για τα «σφυριά», καθώς ο Αλεξάντερ Άρνολντ βρήκε γκολ με απευθείας εκτέλεση φάουλ στο 40’, και πανηγύρισε τέρμα του που επιτυγχάνεται εκτός περιοχής για 6η φορά στις εννέα περιπτώσεις που σκόραρε. Ένα ρεκόρ που μόνο ο Τσάβι Αλόνσο έχει ξεπεράσει, με τα 11 γκολ του εκτός περιοχής σε ολόκληρη την καριέρα του.


Η ισοφάριση των φιλοξενούμενων έκαναν το ματς «ροντέο», με τον Μάικλ Αντόνιο να έχει την στιγμή του στα έξι λεπτά των καθυστερήσεων, αλλά να χάνει τον βηματισμό του και να αφήνει πίσω του την μπάλα. Το 1-1 του πρώτου μέρους προμήνυε ένα επίσης ιδιαίτερα ενδιαφέρον πρώτο μέρος!

Και πράγματι, έτσι ήταν. Αρχικά, η Γουέστ Χαμ απείλησε με κόρνερ, αλλά η κεφαλιά του Ντόουσον στο 50’ κατέληξε στο δοκάρι, ενώ ένα λεπτό αργότερα, ήταν η σειρά του Φαμπιάνσκι να διατηρήσει το 1-1, αποκρούοντας την προσπάθεια του Σαντιό Μανέ, ύστερα από σέντρα του Ρόμπερτσον.

Ο χρόνος κυλούσε και η εικόνα του ματς έδινε την αίσθηση πως η Γουέστ Χαμ με κάποιον τρόπο, είναι πιο κοντά στη νίκη. Ο Μπόουεν έκανε εκπληκτική επέλαση στο 67ο λεπτό, δεν διεκόπη από κανέναν, πάσαρε την μπάλα στον Φορνάλς, και αυτός νίκησε, έστω και δύσκολα, τον Άλισον Μπέκερ για το 2-1 των «σφυριών».


Ο ρυθμός ήταν εκπληκτικός, η Λίβερπουλ ανέβηκε ψηλά και οι περιπτώσεις ήταν… δύο. Ισοφάριση ή επέκταση του 2-1 προς όφελος των γηπεδούχων. Και συνέβη το δεύτερο, καθώς το σύνολο του Γιούργκεν Κλοπ δεν είχε και πάλι αντίδραση σε κόρνερ των γηπεδούχων.


Ο Άλισον εκτίμησε και πάλι λάθος την φάση, ο Κερτ Ζουμά έκανε το 3-1 στο 75’ και η Γουέστ Χαμ ξεκίνησε να αισθάνεται ασφαλής. Πράγμα που αποδείχθηκε… λάθος. Ο Οριγκί που είχε περάσει στο ματς μείωσε στο 82ο λεπτό, στο πρώτο του φετινό γκολ στην Premier League, αλλά το τελικό 3-2 παρέμεινε μέχρι και το τελευταίο σφύριγμα της λήξης, σηματοδοτώντας την πρώτη ήττα της Λίβερπουλ μετά από 25 ματς και την διατήρηση των «σφυριών» στην τετράδα της βαθμολογίας και την 3η θέση, μετά από 11 ματς!

Γουέστ Χαμ: Φαμπιάνσκι, Τζόνσον, Ζουμά, Ογκμπόνα (22’ Ντόουσον), Κρεσγουελ, Σούτσεκ, Ράις, Μπόουεν (84’ Τσουφάλ), Φορνάλς, Μπενραχμά (86’ Μπενραχμά), Αντόνιο

Λίβερπουλ: Άλισον, Άρνολντ, Μάτιπ, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον, Χέντερσον, Φαμπίνιο (80’ Μιναμίνο), Τσάμπερλαϊν (69’ Τιάγκο), Σαλάχ, Ζότα (76’ Οριγκί), Μανέ

Δημήτρης Μανάκος


www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0