Football Talk

Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ 1-3: One Man Show από τον Κούρτιτς - «Ξέρανε» τους πράσινους μέσα στη Λεωφόρο! (video)

Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ 1-3: One Man Show από τον Κούρτιτς - «Ξέρανε» τους πράσινους μέσα στη Λεωφόρο! (video)
Ο ΠΑΟΚ πήρε σπουδαία νίκη στο Απόστολος Νικολαΐδης απέναντι στον Παναθηναϊκό, με 3-1, με τον Γιάσμιν Κούρτιτς να διαμορφώνει το τελικό σκορ με δύο δικά του τέρματα στο 85' και στο 7ο λεπτό των καθυστερήσεων! Ο Άκπομ άνοιξε το σκορ στο 13ο λεπτό μετά από υπέροχη ενέργεια του Ζίβκοβιτς, ενώ ο Μαουρίσιο έφερε το ματς στα ίσια στο 59ο!
Σχετικά Άρθρα

Σπουδαίο διπλό για τον ΠΑΟΚ στη Λεωφόρο, με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Γιάσμιν Κούρτιτς!

Οι Θεσσαλονικείς επικράτησαν με 3-1 του Παναθηναϊκού, σε ένα ντέρμπι όπου το θέαμα δεν έλειψε, ειδικά στο δεύτερο μέρος!

Ο Τσούμπα Άκπομ έδωσε το προβάδισμα στο 13ο λεπτό στην ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου, ενώ ο Μαουρίσιο ισοφάρισε προσωρινά στο 59ο! «Μοιραίος» ο Βιγιαφάνιες που υπέπεσε σε πέναλτι, δίνοντας την ευκαιρία στον Κούρτιτς να γράψει το 2-1 στο 85ο λεπτό, με τον ίδιο παίκτη να διαμορφώνει το τελικό σκορ στο 7ο λεπτό των καθυστερήσεων με μία υπέροχη εκτέλεση φάουλ!


1ο ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε με ορμή το παιχνίδι και ήταν αυτός που απείλησε πρώτος, όταν ο Παλάσιος βρήκε ελάχιστο χώρο εντός περιοχής, σούταρε, αλλά ο Πασχαλάκης μπλόκαρε! 

Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να κυκλοφορούν την μπάλα, χωρίς να μπορούν να μετουσιώσουν την υπέρ τους κατοχή σε κάτι περισσότερο και εν τέλει, το πλήρωσαν!

Στο 13ο λεπτό, ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς έκανε μία υπέροχη ενέργεια, γύρισε την μπάλα στη μικρή περιοχή και ο Τσούμπα Άκπομ με υπέροχο τελείωμα την έστειλε στον... ουρανό της εστίας του Μπρινιόλι, γράφοντας το 1-0


Τέσσερα λεπτά μετά, ο ΠΑΟΚ είχε ακόμα μία μεγάλη ευκαιρία, έστω κι αν δεν καταγράφηκε ως τελική! Ο Τέιλορ έκανε την κούρσα από τα δεξιά, γύρισε την μπάλα στον αμαρκάριστο Μπίσεσβαρ, αλλά και τα δύο σουτ που επιχείρησε σταμάτησαν πάνω στον Βέλεθ!


Ο Παναθηναϊκός έμοιαζε σοκαρισμένος από το γκολ το οποίο δέχτηκε και δεν μπόρεσε να βρει τα πατήματά του στα εναπομείναντα λεπτά του πρώτου ημιχρόνου. Μία συνεργασία των Χουάνκαρ-Βιτάλ στο 42ο λεπτό δεν κατάφερε να μετουσιωθεί σε κάτι μεγαλύτερο και το 1-0 έμεινε ως τελικό σκορ του πρώτο 45λέπτου.

2ο ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Η εικόνα του παιχνιδιού δεν άλλαξε με την εκκίνηση του δευτέρου μέρους. 

Ο ΠΑΟΚ διατήρησε τα «ηνία» του παιχνιδιού και απείλησε για περίπου 15 λεπτά, αλλά κόντρα στη ροή του ματς, ο Παναθηναϊκός βρήκε δίχτυα!

Στο 59ο λεπτό, δευτερόλεπτα μετά την είσοδό του στο παιχνίδι, ο Μαουρίσιο έπιασε έναν κεραυνό εκτός περιοχής και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του ανήμπορου να αντιδράσει Πασχαλάκη για να γράψει το 1-1, με τη φάση να ξεκινά από τα πόδια του μόνιμου... πονοκεφάλου για τον ΠΑΟΚ: του Χουάνκαρ!


Από εκείνο το χρονικό σημείο, το παιχνίδι απέκτησε φοβερό ρυθμό με την μπάλα να κινείται πάνω-κάτω στον αγωνιστικό χώρο!

Στο 73ο λεπτό ο Μαουρίσιο λίγο έλειψε να διπλασιάσει τα τέρματά του, αλλά η κεφαλιά του μετά τη σέντρα του Χατζηγιοβάνη από τα δεξιά, πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Πασχαλάκη.


Ο ΠΑΟΚ απάντησε στις χαμένες ευκαιρίες στο 78ο λεπτό, όταν ο Άκπομ βγήκε στο τετ-α-τετ, αλλά ο γκολκίπερ του Παναθηναϊκού κράτησε το 1-1! Κάτι ανάλογο συνέβη και ένα λεπτό αργότερα, όταν ο Μπρινιόλι είπε «όχι» στο σουτ του Ζίβκοβιτς από πλάγια θέση!


Μάλιστα, δευτερόλεπτα πριν ολοκληρωθεί η αναμέτρηση, ο ίδιος παίκτης υπέγραψε το τελικό σκορ της αναμέτρησης, αφού έγραψε το 3-1 μέσω μίας υπέροχης εκτέλεσης φάουλ στο 7ο λεπτό των καθυστερήσεων, «κλειδώνοντας» ένα σπουδαίο διπλό για την ομάδα του, τόσο από βαθμολογικής, όσο και από ψυχολογικής πλευράς!


MVP
Αναμφισβήτητα ο Γιάσμιν Κούρτιτς, που με την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι και το απευθείας φάουλ του βρήκε δύο φορές δίχτυα και χάρισε ένα σπουδαίο διπλό στην ομάδα του!

Η φάση του αγώνα
Το πέναλτι στο οποίο υπέπεσε ο Βιγιαφάνιες και έλυσε τον «γόρδιο δεσμό» για τον ΠΑΟΚ, δίνοντάς του το προβάδισμα κόντρα στη ροή του αγώνα!

Οι ενδεκάδες των δύο ομάδων:

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Χουάνκαρ, Σάρλια, Βέλεθ, Κώτσιρας, Πέρεθ, Αλεξανδρόπουλος (58' Μαουρίσιο), Παλάσιος, Βιτάλ (58' Χατζηγιοβάνης), Καρλίτος (78' Μακέντα), Ιωαννίδης (66' Βιγιαφάνιες)

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Τέιλορ, Βαρέλα, Μιχαηλίδης, Βιεϊρίνια (33' Ροντρίγκο), Εσίτι (86' Σβαμπ), Κούρτιτς, Μπίσεσβαρ, Α. Ζίβκοβιτς, Μουργκ (70' Ελ Καντουρί), Άκπομ (87' Σφιντέρσκι)

Φάνης Τσοκανάς
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0