Football Talk

Τα προβλήματα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και η τελευταία της ευκαιρία να αλλάξει προπονητή! (video)

Τα προβλήματα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και η τελευταία της ευκαιρία να αλλάξει προπονητή! (video)

Αν κάποιος υπολογίσει τα προβλήματα που αντιμετωπίζει την δεδομένη χρονική στιγμή η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, πιθανώς θα μπερδευτεί. Δεν αφορούν άλλωστε μόνο το αγωνιστικό κομμάτι, αλλά και την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί με τον Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ. Ο Νορβηγός παρέμεινε, το προφίλ των «κόκκινων διαβόλων» δεν διαφοροποιείται, και πλέον η διακοπή του πρωταθλήματος μπορεί να λειτουργήσει ευεργετικά, προκειμένου οι διοικούντες να πάρουν μία απόφαση.

Στο ξεκίνημα της σεζόν η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αποφάσισε να διατηρήσει τον Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ στον πάγκο της, ανανεώνοντας το συμβόλαιό του μέχρι και το καλοκαίρι του 2024. Η επιθυμία έγινε πράξη, οι δύο πλευρές συμφώνησαν με χαρακτηριστική ευκολία, και η ανανέωση της συνεργασίας επέφερε πλουσιοπάροχες μεταγραφικές κινήσεις, που βασίζονταν σε λογικά επιχειρήματα.

Τα περσινά επιτεύγματα του Σόλσκιερ και το νέο συμβόλαιο που δημιούργησε… προβληματισμό

Πέρυσι ο Νορβηγός τερμάτισε στην 2η θέση, με ρεκόρ ανατροπών και μέχρι τον τελικό του Europa League, με μία μη ενισχυμένη ιδιαίτερα ομάδα. Δεν ηττήθηκε από την Μάντσεστερ Σίτι σε όλες τις αναμετρήσεις, ο Σόλσκιερ μετρούσε τις περισσότερες νίκες από κάθε άλλον προπονητή της Premier League κόντρα στον Πεπ Γκουαρδιόλα, ενώ εκτός έδρας παρέμεινε αήττητη για ολόκληρη την χρονιά.

Κάπως έτσι, άπαντες θεώρησαν πως ο Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ ήταν ο κατάλληλος, δίχως να υπολογίζουν ένα πράγμα… Πως η περίοδο χάριτος που διένυσε και η απουσία γκρίνιας στα «στραβά» αποτελέσματα, φέτος θα παραβρισκόταν στην εξίσωση. Θα αντιμετωπιζόταν πλέον ως ο εκλεκτός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και ο ιδανικός για να την οδηγήσει ξανά σε τίτλους.
1231718449.jpg

Όλα αυτά σε συνδυασμό με την επιστροφή του Κριστιάνο Ρονάλντο μετά από 12 χρόνια, καθώς και τις προσθήκες των Τζέιντον Σάντσο και Ραφαέλ Βαράν, δημιούργησαν μεγάλες προσδοκίες. Ταυτόχρονα, ο Λίνγκαρντ επέστρεψε, ο Πογκμπά παρέμεινε, και ο Χάρι Μαγκουάιρ θα είχε επιτέλους έναν… πιο αξιόπιστο παρτενέρ από τον Λίντελοφ.

Οι «βαριές» φετινές ήττες, οι αλλαγές συστήματος και το αρνητικό ρεκόρ στο Όλντ Τράφορντ

Παρά ταύτα, ο χρόνος κυλάει και τα πράγματα στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ εξελίσσονται αντιστρόφως ανάλογα. Οι «κόκκινοι διάβολοι» ηττήθηκαν από την Λέστερ και σταμάτησαν στα… 29 το εκτός έδρας σερί τους, έχασαν από την Μάντσεστερ Σίτι στο ντέρμπι του Μάντσεστερ, στο Όλντ Τράφορντ, για 7η φορά στα τελευταία 11 χρόνια, αλλά μέσα σε μία εβδομάδα υπέστησαν και την μεγαλύτερη ήττα της ιστορίας τους εντός έδρας, στο «κλασσικότερο» ντέρμπι της Αγγλίας, από την Λίβερπουλ με 5-0.

Το 4-0 του ημιχρόνου σηματοδότησε το χειρότερο εντός έδρας σκορ στην ανάπαυλα σε ολόκληρη την ιστορία τους, ενώ στο ντέρμπι απέναντι στους «πολίτες», οι «κόκκινοι διάβολοι» ολοκλήρωσαν το ματς με μόλις μία τελική εντός εστία, και δύο προς τον… Νταβίδ Ντε Χέα. Το αυτογκόλ, και το… πλασέ του Λίντελοφ που απέκρουσε ο Ισπανός.


Κανένας δεν πρέπει να ξεχνάει βεβαίως πέραν της δυσκολίας στην ανάπτυξη του παιχνιδιού, και τα ανασταλτικά ζητήματα. Η Γιουνάιτεντ δέχεται γκολ στην έδρα της εδώ και 14 αναμετρήσεις, ισοφάρισε την αρνητική επίδοση του 1959, και δεν βελτιώνεται ως προς τον περιορισμό των ευκαιριών για την εστία της, ούτε από την αλλαγή συστήματος.
3217922-65913708-2560-1440_1.jpg

Μάλλον περισσότερο μπερδεύεται, παρά ευνοείται, με το 3-5-2 και το 4-2-3-1, διαρκώς να εναλλάσσονται, και τους ποδοσφαιριστές της να μην προφταίνουν να αφομοιώσουν όσα τους ζητά ο Νορβηγός τεχνικός.

Ο «ηγέτης» Κριστιάνο Ρονάλντο και η απουσία στήριξης στον Σόλσκιερ σχεδόν από... όλους

Το μοναδικό πράγμα που αναμενόταν όπως πραγματικά είναι στο Θέατρο των Ονείρων, είναι ο Κριστιάνο Ρονάλντο. Ο Πορτογάλος, που δεν χρειάστηκε καμία προσαρμογή, αποτελεί τον πρώτο, φετινό σκόρερ της ομάδας, και σε κακά βράδια της είναι πάντα εκεί για να την οδηγήσει στον δρόμο των επιτυχιών. Όπως σε ματς του Champions League απέναντι στην Βιγιαρεάλ, την Αταλάντα σε δύο περιπτώσεις, αλλά και σε ματς πρωταθλήματος, με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα την αναμέτρηση απέναντι στην Τότεναμ.

Εκεί που άνοιξε το σκορ, συνεργάστηκε με τον Καβάνι, με τον Ουρουγουανό να βρίσκει δίχτυα και να επιβεβαιώνει την… γηραιότερη συνεργασία ποδοσφαιριστών της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ την τελευταία δεκαετία.


Αναφερθήκαμε στα αγωνιστικά. Τι συμβαίνει όμως σε κάθε τι που δεν αφορά το προφίλ της εντός αγωνιστικού χώρου. Κάθε τι που αφορά τον Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ, ο οποίος πήρε χρόνο από την διοίκηση αλλά δεν τον αξιοποίησε, έχοντας ταυτόχρονα και μερίδα ποδοσφαιριστών απέναντί του.

Ο Ρονάλντο και ο Βαράν θα προτιμούσαν να έχουν στο πλάι τους τον Ζινεντίν Ζιντάν, ο Τζέσι Λίνγκαρντ δεδομένα δεν θα ήθελε τον Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ, ενώ και ο Χάρι Μαγκουάιρ με τον Πογκμπά και τον Μάτιτς, δεν δείχνουν πρόθυμοι να στηρίξουν το Νορβηγό τεχνικό. Που καταλήγουμε; Ότι ένας…  Φρεντ, δεν φέρνει την άνοιξη.

3217922-65913708-2560-1440.jpg

Η ώρα των ευθυνών και ο… Σερ Άλεξ Φέργκιουσον

Και πλέον είμαστε στην διακοπή, σε ένα Όλντ Τράφορντ που μοιάζει με σκάκι και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ βλέπει στον καθρέφτη τον εαυτό της. Στην πρώτη παρτίδα έχασε τον Αντόνιο Κόντε. Πλέον χάνει… χρόνο. Η ιδανική στιγμή για να αποτελέσει παρελθόν ο Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ έχει φτάσει. Αν δεν συμβεί στην διακοπή για τις εθνικές ομάδες, όπως ακριβώς έγινε και με τη Νόριτς και τον Ντάνιελ Φάρκε, πότε θα γίνει;

Πιθανώς αυτό θα σκέφτεται και ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον. Ένας άνθρωπος που «σώθηκε» πολλές φορές από γκολ του Νορβηγού, αλλά πλέον τον βλέπει να βάζει… αυτογκόλ, με τον Ντε Χέα να μην μπορεί να ανταπεξέρχεται πάντα!

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0