Football Talk

Γιουβέντους - Φιορεντίνα 1-0: «Χρυσή» αλλαγή ο Κουαρδράδο, λύγισε τους βιόλα που έπαιζαν με δέκα από το 74'! (video)

Γιουβέντους - Φιορεντίνα 1-0: «Χρυσή» αλλαγή ο Κουαρδράδο, λύγισε τους βιόλα που έπαιζαν με δέκα από το 74'! (video)
Ο Χούαν Κουαρδράδο «λύτρωσε» στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων τη Γιουβέντους απέναντι στη Φιορεντίνα, αφού έχοντας μόλις δώδεκα λεπτά στον αγωνιστικό χώρο, έλυσε τον «γόρδιο δεσμό» της άμυνας των «βιόλα» και έγραψε το 1-0 για τη «Γηραιά Κυρία»!

Λυτρώθηκε στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων και γλίτωσε τα... χειρότερα!

Η Γιουβέντους προβλημάτισε για ακόμα μία φορά απέναντι στην αξιόμαχη Φιορεντίνα, την οποία κατάφερε να λυγίσει εν τέλει, με τον Χουάν Κουαρδράδο να αποτελεί τη «χρυσή αλλαγή» για την ομάδα του Μασιμιλιάνο Αλέγκρι! Βαθμολογική ανάσα για τους «μπιανκονέρι», που έφτασαν τους 18 βαθμούς και παραμένουν εκτός εξάδας, αλλά και στο -13 από την κορυφή!

Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν νωχελικά την αναμέτρηση και αντιμετώπισαν σοβαρά προβλήματα στο δημιουργικό κομμάτι. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το γεγονός πως χρειάστηκαν περισσότερα από τριάντα λεπτά για να σημειωθεί κάποια αξιοσημείωτη ευκαιρία! Εν τέλει, όταν ήρθε, άνηκε στη Φιορεντίνα!

Οι φιλοξενούμενοι απείλησαν δις πριν τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου, αλλά τόσο η προσπάθεια του Σαπονάρα (34') όσο και αυτή του Βλάχοβιτς (39') «έξυσαν» τα δοκάρια του Περίν χωρίς να φέρουν κάτι περισσότερο.

Μάλιστα, λίγο πριν οι δύο ομάδες πάρουν τον «δρόμο» προς τα αποδυτήρια, οι «βιόλα» είδαν τον διαιτητή της αναμέτρησης, Σιμόνε Σόζα, να σφυρίζει υπέρ τους πέναλτι, αλλά με την παρέμβαση του VAR, η απόφαση ακυρώθηκε και το πρώτο μέρος έληξε χωρίς σκορ.

Στο δεύτερο μέρος, τα «ηνία» του ματς ήρθαν στα χέρια της Γιουβέντους.

Στο 50ο λεπτό, ο Άλβαρο Μοράτα υποδέχθηκε την μπάλα εντός της περιοχής, αλλά το σουτ που επιχείρησε πέρασε ελάχιστα εκατοστά έξω από την εστία του γκολκίπερ της Φιορεντίνα.

Τα πράγματα για την ομάδα του Βιντσένζο Ιταλιάνο έγιναν δυσκολότερα στο 74ο λεπτό, όταν ο Μιλένκοβιτς αντίκρισε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα, αλλάζοντας τις αριθμητικές ισορροπίες του παιχνιδιού.

Η «Γηραιά Κυρία» λίγο έλειψε να μην χάσει χρόνο και να εκμεταλλευτεί τον παίκτη παραπάνω που διέθετε, όταν ο Φεντερίκο Κιέζα στο 77ο λεπτό σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι του Τερατσιάνο!

Πέντε λεπτά αργότερα, ο Μοράτα έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, αλλά είδε το γκολ του να ακυρώνεται ως οφσάιντ.

Ο χρόνος κυλούσε υπέρ των «βιόλα» και κατά της Γιουβέντους, αλλά στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, ως «από μηχανής Θεός» ο Κουαρδράδο άνοιξε το σκορ, έχοντας μόλις δώδεκα λεπτά στον αγωνιστικό χώρο!

Η Φιορεντίνα είχε ελάχιστο χρόνο να αντιδράσει, δεν τα κατάφερε, το 1-0 παρέμεινε ως τελικό σκορ της αναμέτρησης, με τους «μπιανκονέρι» να εξασφαλίζουν με... buzzer beater μία σπουδαία νίκη βαθμολογικής, αλλά και ψυχολογικής σημασίας!


Γιουβέντους: Περίν, Ντανίλο, Ντε Λιχτ, Ρουγκάνι, Άλεξ Σάντρο (46’ Πελεγκρίνι), Κιέζα, ΜακΚένι, Λοκατέλι, Ραμπιό (79’ Κουαρδράδο), Ντιμπάλα (90+2' Μπετανκούρ), Μοράτα (88' Κάιο Ζορζ)

Φιορεντίνα: Τερατσιάνο, Οντριοθόλα, Μιλένκοβιτς, Μαρτίνες, Μπιράγκι, Μποναβεντούρα (78’ Ντάνκαν), Τορέιρα (64’ Άμραμπατ), Καστροσβίλι (78’ Νάστασιτς), Καγεχόν (75’ Ιγκόρ), Σαπονάρα (74’ Σοτίλ), Βλάχοβιτς

Φάνης Τσοκανάς

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0