Football Talk

Απόλλων Σμύρνης - ΑΕΚ 2-2: Πρώτη απώλεια επί εποχής Γιαννίκη, σ' ένα ματς - ροντέο! (video)

Απόλλων Σμύρνης - ΑΕΚ 2-2: Πρώτη απώλεια επί εποχής Γιαννίκη, σ' ένα ματς - ροντέο! (video)

Σε μια αναμέτρηση όπου το ποδοσφαιρικό θέαμα δεν έλειπε, Απόλλων Σμύρνης και ΑΕΚ αναδείχθηκαν ισόπαλοι με 2-2 για την 9η αγωνιστική της Super League.

Ισόπαλοι με 2-2 αναδείχθηκαν Απόλλων Σμύρνης και ΑΕΚ στο «Γεώργιος Καμάρας», για την 9η αγωνιστική της Super League. Ένα ματς στο οποίο αν και η «Ένωση» προηγήθηκε, η «ελαφρά ταξιαρχία» κατάφερε να ανατρέψει το σκορ αλλά εν τέλει να ισοφαρίζεται στο 80’.

1ο ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Η πρώτη καλή στιγμή στο παιχνίδι δεν άργησε πολύ να έρθει και σημειώθηκε από πλευράς ΑΕΚ. Ο Μάνταλος ανέλαβε την εκτέλεση του κόρνερ από τα δεξιά, με την μπάλα να φτάνει στα πόδια του Τσούμπερ. Εκείνος έβγαλε μία ωραία ψηλοκρεμαστή πάσα στον Αραούχο που επιχείρησε ένα γυριστό σουτ, αλλά η μπάλα κατέληξε στην αγκαλιά του Κότσαρη.

Στη συνέχεια ο Μάνταλος θέλησε να γίνει εκείνος επικίνδυνος, αποφεύγοντας τον Φατιόν και στη συνέχεια κάνοντας το σουτ στο 9’ το οποίο απέκρουσε ξανά ο Κότσαρης. Το γκολ που έψαχνε η «Ένωση», ωστόσο, ήρθε λίγα λεπτά αργότερα.

Στο 13’ ο αρχηγός των «κιτρινόμαυρων» ανέλαβε ξανά την εκτέλεση του κόρνερ, με τον Λιβάι Γκαρσία να πηδάει πιο ψηλά από όλους και να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα του Απόλλωνα για το 1-0. Αυτό ήταν και το δεύτερο προσωπικό τέρμα του 23χρονου για φέτος, με το πρώτο να ήταν στην αναμέτρηση με τον Παναιτωλικό (3/10, 1-3) και μάλιστα να έχει σημειωθεί σχεδόν ακριβώς με τον ίδιο τρόπο!

Ο Απόλλων θέλησε να βρει την άμεση απάντηση, ωστόσο δεν τα κατάφερε με επιτυχία. Στο 19’ ο Παμλίδης έπιασε την κεφαλιά, με τον Στάνκοβιτς να μπλοκάρει την μπάλα με τη δεύτερη προσπάθεια και στη συνέχεια να τη χάνει με επιθετικό φάουλ του Τσιλούλη.

Η ΑΕΚ συνέχισε να είναι καταιγιστική στα πρώτα λεπτά, καταφέρνοντας να κερδίσει 9 κόρνερ σε 27’. Πρωταγωνιστής όλων των προσπαθειών της είναι ο Πέτρος Μάνταλος, ο οποίος έχει δώσει λύσεις από στατικές φάσεις.

Ακόμη μία καλή στιγμή για τους «κιτρινόμαυρους» σημειώθηκε στο 34ο λεπτό με τον Τσούμπερ. Συγκεκριμένα ο Ελβετός έκανε μια υπέροχη ατομική ενέργεια, απέφυγε τον Μπρούνο Άλβες με υπέροχη ντρίμπλα και έκανε το σουτ. Ο Κότσαρης ωστόσο αντέδρασε εξαιρετικά και έστειλε την μπάλα σε κόρνερ.

Οι γηπεδούχοι δεν φάνηκε να σαστίζουν από την υπεροχή της ΑΕΚ και κατάφεραν λίγο πριν τη λήξη του ημιχρόνου να φτάσουν στην ισοφάριση! Στο 41ο λεπτό ο Μαρτίνες έκανε γλυκιά σέντρα από τα αριστερά, ο Ιωαννίδης πήδηξε πιο ψηλά από τον Τζαβέλλα και με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-1.

2ο ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Τα πρώτα λεπτά του δευτέρου 45λετου κύλησε σε έναν αρκετά ισορροπημένο ρυθμό. Πρώτη καλή στιγμή ήταν υπέρ της ΑΕΚ, με τον Μάνταλο να εκτελεί ξανά το κόρνερ, τον Σιμόες να πηδά στο πρώτο δοκάρι και να στέλνει την μπάλα στο δοκάρι (56’). 

Το γκολ, ωστόσο, ήρθε για τον Απόλλωνα ο οποίος έφτασε με αυτόν τον τρόπο στην ολική ανατροπή του σκορ! Οι παίκτες των γηπεδούχων έφυγαν στην αντεπίθεση με τον Παμλίδη, αλλά η μπάλα έφτασε στον Τσιλούλη. Εκείνος έκανε το σουτ με τον Στάνκοβιτς να τον σταματά, αλλά στη συνέχεια ο Παμλίδης πήρε το ριμπάουντ και με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 2-1 (62’).

Έπειτα από αρκετές χαμένες ευκαιρίες και πολλή πίεση, η «Ένωση» κατάφερε να φέρει ξανά το ματς στην ισοπαλία! Στο 80ο λεπτό ο Άμραμπατ έκανε τη σέντρα έ από τα δεξιά, με τον Αραούχο να πιάνει την κεφαλιά και να στέλνει την μπάλα στο βάθος της εστίας του Κότσαρη.

O MVP

Ο Σέρχιο Αραούχο. Ο Αργεντινός έδωσε τη λύση στην ομάδα του με το γκολ της ισοφάρισης που σημείωσε στο 80ο λεπτό και σε γενικές γραμμές ήταν από τους πιο κινητικούς παίκτες τη ΑΕΚ.

Η φάση του αγώνα

Το πρώτο γκολ του Απόλλωνα. Η ισοφάριση του ματς σε ουσιαστικά νεκρό χρόνο, άλλαξε τα δεδομένα, έστησε την ΑΕΚ στον τοίχο και στη συνέχεια οδήγησε τους γηπεδούχους στην ανατροπή.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

Απόλλων Σμύρνης (Τζιανλούκα Φέστα): Κότσαρης, Μπαξεβανίδης, Τουτουαρίμα, Ντομίνγκες (32’ Ντεντάκης), Άλβες, Φατιόν, Κάστρο, Παμλίδης (89’ Ππαγεωργίου), Μαρτίνες (81’ Ματέι), Τσιλούλης, Ιωαννίδης (89’ Λα Πάρα)

ΑΕΚ (Αργύρης Γιαννίκης): Στάνκοβιτς, Μοχαμάντι (72’ Χατζισαφί), Ρότα (84’ Μισελέν), Βράνιες, Τζαβέλλας, Λε Ταλέκ (66’ Ανσαριφάρντ), Σιμόες (84’ Σιμάνσκι), Μάνταλος, Γκαρσία (72’ Άμραμπατ), Αραούχο, Τσούμπερ

Ξανθίππη Δασκαλάκη

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0