Football Talk

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Μάντσεστερ Σίτι 0-2: Περίπατος των «πολιτών» στο Oλντ Τράφορντ, δύο και λίγα ήταν... (video)

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Μάντσεστερ Σίτι 0-2: Περίπατος των «πολιτών» στο Oλντ Τράφορντ, δύο και λίγα ήταν... (video)

Μία εντυπωσιακή Μάντσεστερ Σίτι έκανε την εμφάνισή της στο ντέρμπι του Μάντσεστερ, κόντρα στην Γιουνάιτεντ του Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ, η οποία εμφάνισε και πάλι σημάδια… κατάρρευσης, και ηττήθηκε με κάτω τα χέρια από την συμπολίτισσά της με 2-0. Αρνητικό ρεκόρ γκολ για τους «κόκκινους διαβόλους» στο Όλντ Τράφορντ, νίκησε τον «κακό του δαίμονα» ο Πεπ Γκουαρδιόλα!

Όταν το ντέρμπι του Μάντσεστερ πλησιάζει, τότε κάθε προγνωστικό σταματά να υφίσταται. Η φόρμα, η αγωνιστική κατάσταση των δύο ομάδων και η προϊστορία των αναμετρήσεων, μεταφέρεται στον κάλαθο των αχρήστων και οι δύο αντίπαλοι, καλούνται από το «μηδέν» να αποδείξουν ποια είναι το… αφεντικό της πόλης.

Στην συνάντησή τους όμως, για την 11η αγωνιστική της Premier League, κάθε ένα από τα προαναφερθέντα στοιχεία επιβεβαιώθηκε. Η Μάντσεστερ Σίτι κυριάρχησε στον απόλυτο βαθμό, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ απέδειξε και πάλι πως «δυσκολεύεται» στα μεγάλα ματς, και το τελικό 2-0 υπέρ των «πολιτών», απλώς επιβεβαίωσε στον Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ πως η ομάδα του δεν είναι έτοιμη για τέτοιου είδους αναμετρήσεις.

Η εξέλιξη της αναμέτρησης θα μπορούσε να προβλεφθεί από την αρχή. Στο 6ο λεπτό ο Μπερνάρντο Σίλβα δεν πρόλαβε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα, ύστερα από ωραίο γύρισμα του Γκιντογκάν, αλλά στην συνέχεια της φάσης, το δίκαιο προβάδισμα για τους φιλοξενούμενους ήταν γεγονός.


Με ποιον τρόπο; Με τον χειρότερο δυνατό για την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, καθώς ο Ερίκ Μπαϊγί, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του στο 7’, όντας ο πρώτος ποδοσφαιριστής των «κόκκινων διαβόλων» στην εποχή της Premier League, που πετυχαίνει… αυτογκόλ σε ντέρμπι του Μάντσεστερ.

Επρόκειτο για το 14ο συνεχόμενο ματς όπου η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δέχεται γκολ στο Όλντ Τράφορντ σε όλες τις διοργανώσεις. Ένα αρνητικό ρεκόρ που εμφανίστηκε για πρώτη φορά από το 1959, και βεβαίως υφίσταται για πρώτη φορά στον 21ο αιώνα. Ακόμη και με τον Νταβίδ Ντε Χέα στην εστία, διότι αν ο Ισπανός δεν βρισκόταν σε αυτήν, τα πράγματα θα ήταν πολύ χειρότερα για τους «κόκκινους» στο τέλος του πρώτου μέρους.

Από το 20ο λεπτό και έπειτα άλλωστε, ο Ισπανός γκολκίπερ ήταν ο καλύτερος ποδοσφαιριστής τους. Κράτησε το «μηδέν» σε τέσσερις διαφορετικές περιπτώσεις, πραγματοποιώντας πολύ δύσκολες επεμβάσεις, με την δυσκολότερη αυτών να προέρχεται από εξ’ επαφής προβολή του… Λίντελοφ στο 32’, που λίγο έλειψε να γράψει ακόμη μία αρνητική ιστορία, στο Θέατρο των Ονείρων.

Ωστόσο, ό,τι δεν έγινε πριν και λίγο μετά από την συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα, με το 1-0 να παραμένει και τους γηπεδούχους να απειλούν μόλις μία φορά με τον Κριστιάνο Ρονάλντο, έλαβε χώρα δευτερόλεπτα πριν από την συμπλήρωση των 45’.

Η απόλυτη κυρίαρχος στο ντέρμπι, Μάντσεστερ Σίτι βρήκε δίχτυα για δεύτερη φορά με τον Μπερνάρντο Σίλβα, που πέτυχε το τρίτο του γκολ στην σεζόν, την ώρα που ο Ζοάο Κανσέλο μετρούσε και… επίσημα, τέσσερις ασίστ στα έξι πιο πρόσφατα γκολ της ομάδας του!


Εκεί έφερε ευθύνη και ο Νταβίδ Ντε Χέα. Αλλά πως θα μπορούσε κάποιος να κατηγορήσει τον Ισπανό, που έκανε σε ένα ημίχρονο, τις… μισές αποκρούσεις από όσες πραγματοποίησε ο Άαρον Ράμσντειλ της Άρσεναλ απέναντι στην Λέστερ (8), σε ενενήντα λεπτά και έκανε ρεκόρ;

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους, ο Σόλσκιερ έριξε στο ματς τον Τζέιντον Σάντσο στην θέση του Μπαϊγί, αλλάζοντας σύστημα και θέλοντας να κάνει την ομάδα του πιο επιθετική, μιας και ο Μπρούνο Φερνάντες και ο Μέισον Γκρίνγουντ ήταν εκτός κλίματος. Παρά ταύτα, η εικόνα της αναμέτρησης δεν άλλαξε, με την Σίτι απλώς να αφήνει το πόδι από το γκάζι, προβαίνοντας σε διαχείριση του αποτελέσματος.

Οτιδήποτε πιο αξιοσημείωτο καταγράφηκε στο δεύτερο μέρος, ήταν ένα εκτός εστίας σουτ του Γκρίνγουντ με την συμπλήρωση μίας ώρας αγώνα, αλλά και τρεις άστοχες προσπάθειες του Κέβιν Ντε Μπρόινε στο 77’, του Φόντεν τέσσερα λεπτά αργότερα, και του Στόουνς στο 86’!

Το τελικό 2-0 ήρθε με χαρακτηριστική ευκολία, και ο Πεπ Γκουαρδιόλα κατάφερε να επικρατήσει του «κακού του δαίμονα», Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ, που μέχρι και πριν από την έναρξη της αναμέτρησης, μετρούσε τέσσερις νίκες σε οκτώ ματς απέναντί του.

Ακόμη όμως μία παράδοση για τους «κόκκινους διαβόλους» και το Νορβηγό «έσπασε», και η νίκη των «πολιτών» σηματοδότησε την 7η στις 11 πιο πρόσφατες επισκέψεις τους στο Όλντ Τράφορντ!

Χωρίς αλλαγές ολοκλήρωσαν το ματς οι «πολίτες», στο 94ο λεπτό εκτέλεσε το πρώτο της κόρνερ η Γιουνάιτεντ!

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ: Ντε Χέα, Γουάν-Μπισάκα, Λίντελεφ, Μαγκουάιρ, Μπαϊγί (46’ Σάντσο), Σο (73’ Τέγιες), Φρεντ (80’ Φαν Ντε Μπέεκ), ΜακΤόμινεϊ, Φερνάντες, Γκρίνγουντ (67΄Ράσφορντ), Ρονάλντο

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ: Έντερσον, Γουόκερ, Ντίας, Στόουνς, Κανσέλο, Ρόδρι, Γκιουντογκάν, Μπερνάρντο Σίλβα, Ζεσούς, Φόντε, Ντε Μπρόινε

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

 

 

 

 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0