Football Talk

Derby della Madonnina: Η «διψασμένη» Μίλαν απέναντι σε μια Ίντερ χωρίς… ανθρακικό

Derby della Madonnina: Η «διψασμένη» Μίλαν απέναντι σε μια Ίντερ χωρίς… ανθρακικό
Η πρωταθλήτρια Ίντερ κονταροχτυπιέται απέναντι στην πρωτοπόρο Μίλαν, με τους «ροσονέρι» να έχουν βάσιμες ελπίδες για το Σκουντέτο λόγω της εφαρμογής μιας ιστορικής ατάκας του Γιόχαν Κρόιφ...
Σχετικά Άρθρα

Οι πρωτοπόροι της βαθμολογίας εναντίον των περσινών πρωταθλητών. «Ροσονέρι» εναντίον «νερατζούρι». Μίλαν εναντίον Ίντερ ή αλλιώς… φωτιά στο Μιλάνο. Το Derby della Madonnina συγκεντρώνει τα ποδοσφαιρικά βλέμματα, με τις δύο ομάδες του Μιλάνου να κονταροχτυπιούνται για τη Serie A.

Η Μίλαν βρίσκεται στην κορυφή της βαθμολογίας μαζί με τη Νάπολι έχοντας συγκεντρώσει 31 βαθμούς στις πρώτες 11 αγωνιστικές της Serie A. Από την άλλη, η Ίντερ είναι στην τρίτη θέση σε απόσταση 7 βαθμών από την κορυφή. Για τον Ολιβιέ Ζιρού δεν κρίνονται τα πάντα σε αυτό το ματς: «Θεμελιώδης αλλά όχι αγώνας που καθορίζει τα πάντα. Το να στείλουμε την Ίντερ στο -10 από την κορυφή δεν θα ήταν άσχημο. Έχουμε πλεονέκτημα επτά βαθμών και τα όπλα να κερδίσουμε».

Η Ίντερ βιώνει μια από τις ατάκες του ανθρώπου που είχε επίδραση στο ποδόσφαιρο όσο κανένας άλλος, του μεγάλου Γιόχαν Κρόιφ: «Αφού κερδίσεις κάτι, δεν είσαι πια στο 100%, είσαι στο 90%. Είναι σαν το κουτί με το ανθρακικό μόλις το ανοίγεις, μετά από λίγο δεν έχει άλλο μέσα. Το να κερδίσεις τη δεύτερη σεζόν είναι πιο δύσκολο από την πρώτη». Οι «νερατζούρι» κατέκτησαν το πρωτάθλημα έπειτα από 11 χρόνια και φαίνεται πως τους λείπει η περσινή «φλόγα». Σε συνδυασμό βέβαια με τις απώλειες των κομβικών Ρομέλου Λουκάκου (24 γκολ και 10 ασίστ στην περσινή Serie A ) και Ασράφ Χακίμι (7 γκολ και 10 ασίστ στην περσινή Serie A), τα πράγματα δυσκολεύουν ακόμα περισσότερο για τη φετινή Ίντερ.

Στην αντίπερα όχθη, υπάρχει μεγάλη «δίψα» για το Σκουντέτο, καθώς η Μίλαν έχει να το κατακτήσει από τη σεζόν 2010/11. Αιχμή του δόρατος για τη Μίλαν, ο 40χρονος Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς ο οποίος είναι σαν το… παλιό καλό κρασί. Πολλοί νόμιζαν πως ο σοβαρός τραυματισμός του το 2017 στην αναμέτρηση Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Άντερλεχτ σήμαινε το τέλος του Σουηδού από το υψηλότερο επίπεδο, αλλά δεν ρώτησαν τη γνώμη του… Ζλάταν. Σε ηλικία 40 ετών είναι πρωταγωνιστής σε ομάδα που διεκδικεί τη Serie A και μάλιστα κόντρα στη Ρόμα την προηγούμενη αγωνιστική άνοιξε το δρόμο για τη νίκη της Μίλαν με απευθείας εκτέλεση φάουλ-φωτοβολίδα.

Δεύτερη νιότη φαίνεται πως περνάει και ο Έντιν Τζέκο, ο οποίος ήρθε στην Ίντερ το καλοκαίρι ως αντικαταστάτης του Ρομέλου Λουκάκου. Ο Βόσνιος επιθετικός έχει καταφέρει να φτάσει τον αριθμό των γκολ που σκόραρε με τη Ρόμα στη Serie A 2020/21. Τα 7 τέρματα που έχει σημειώσει στις πρώτες 11 αγωνιστικές είναι μια εκπληκτική επίδοση για τον 35χρονο στράικερ που διαθέτει αναμφισβήτητα το φονικό ένστικτο του σκόρερ.
Dzeko2021-22.png

Το ιστορικό γήπεδο Τζουζέπε Μεάτσα (ή αλλιώς Σαν Σίρο) διανύει τα τελευταία χρόνια της ζωής του καθώς αναμένεται να προχωρήσει το πρότζεκτ για το νέο γήπεδο «Cathedral». Το «Τζουζέπε Μεάτσα» χώρεσε  δύο τεράστιες ομάδες, δύο κολοσσούς του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου στο χορτάρι του. Δύο σύλλογοι που έχουν την ίδια «μήτρα» καθώς η Ίντερ προήλθε από το σχίσμα  των δυσαρεστημένων μελών της Μίλαν λόγω της κατάστασης με τους ξένους ποδοσφαιριστές που αντανακλούσε στην ιταλική πολιτική στις αρχές του 20ου αιώνα. Το Derby della Madonnina έχει μεγάλη ιστορία, ποδοσφαιρική ποιότητα κι εμείς διψάμε για ποδόσφαιρο. Καλή μας απόλαυση…

Αλέξανδρος Καρατσενίδης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0