Football Talk

ΠΑΟΚ Β’: Μεγάλη έμφαση στο project για νέους «Τζόληδες»…

ΠΑΟΚ Β’: Μεγάλη έμφαση στο project για νέους «Τζόληδες»…

Η επιτυχία στην περίπτωση του Χρήστου Τζόλη, άνοιξε την «όρεξη» στον ΠΑΟΚ και η δημιουργία της Β’ ομάδας, του δίνει ένα ακόμα πάτημα, να δημιουργήσει νέες βάσεις.

Σχετικά Άρθρα

Οι ακαδημίες του ΠΑΟΚ θεωρούνται από τις καλύτερες στην χώρα μας. Τα έσοδα που έχει η ομάδα από τις πωλήσεις, δείχνουν με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο, πόσο βασικές είναι για τον σύλλογο. Αποκορύφωμα, φυσικά, η πώληση του Χρήστου Τζόλη στην αγγλική Νόριτς έναντι 13 εκατ. ευρώ το περασμένο καλοκαίρι. Ωστόσο, η Β’ ομάδα θέλει να περπατήσει στον δρόμο που χάραξε ο Έλληνας εξτρέμ.

Έτσι, η εξέλιξή της, είναι πάνω στα στάνταρ που επιτρέπουν την δημιουργία τέτοιων περιπτώσεων. Ποδοσφαιριστές που δεν βρίσκουν χώρο στην πρώτη ομάδα, θα «ψηθούν» στην Superleague 2 για να κάνουν το επόμενο μεγάλο βήμα, είτε στα πλάνα του Ραζβάν Λουτσέσκου, είτε σε ομάδα του εξωτερικού.

paok-b.png

Κορμός από Κ19 και σωστές προσθήκες…

Η εμπιστοσύνη στα παιδιά της Κ19 είναι εμφανή. Όλο το ρόστερ αποτελείται από τέτοιες μονάδες, οι οποίες είτε προβιβάστηκαν από το συγκεκριμένο τμήμα, είτε είχαν παραχωρηθεί δανεικοί σε ομάδες της Superleague 1 και της Superleague 2. Από εκεί και πέρα, μοναδικές προσθήκες είναι αυτές των Παναγιώτη Τζίμα από τον Αστέρα Τρίπολης, Οδυσσέα Σπυρίδη από την Γουέστ Χαμ αλλά και του Ισμαήλα Ουεντραόγκο. Φυσικά, υπάρχουν και οι μονάδες της πρώτης ομάδας που θα βοηθήσουν την προσπάθεια του συλλόγου.

Συγκεκριμένα, οι πορτιέρο θα είναι οι Χρήστος Ταλιχμανίδης που θα παίζει και στην πρώτη ομάδα , Νικόλαος Μπουργάνης, Διονύσης Μπαλάφας και Αλέξανδρος Τσιόπτσης. Στην άμυνα, ο Μάριος Τσαούσης επέστρεψε από τον δανεισμό στην Σπαρτάκ Τρνάβα, ο Ευστάθιος Τάχατος από τα Τρίκαλα, ενώ οι Αλέξανδρος Αποστολόπουλος, Πέτρος Καλουτσικίδης, Αβεντίς Αβεντισιάν, Κωνσταντίνος Κουλιεράκης, Παναγιώτης Παναγιώτου και Ιωάννης Μανωλιούδης.
Screenshot_32.png

Στη μεσαία γραμμή είναι διαθέσιμοι οι Δημήτριος Τσοπούρογλου, Τίτος Κουτεντάκης, Κυριάκος Γιαξής, Ζήσης Χατζηστραβός, Αναστάσιος Μελετίδης, Αχιλλέας Σαλαμούρας, , Βασίλειος Γρόσδης, Γεώργιος Κουλούρης και Ισμαήλα Ουεντραόγκο. Μόνο ο τελευταίος δεν ανήκε στην Κ19 του ΠΑΟΚ. Μάλιστα, ο Κωνσταντέλιας ίσως παίρνει μέρος σε κάποια από τις αποστολές του συλλόγου.

Τέλος, στην επίθεση θα βρίσκονται οι Δημήτρης Πανίδης, Βασίλης Γκορντεζιάνι, Οδυσσέας Σπυρίδης, Παναγιώτης Τζίμας, Βασίλης Φασίδης, Γιώργος Κούτσιας και Αντώνης Γαϊτανίδης. Βέβαια, θα υπάρχουν και ποδοσφαιριστές που θα ανεβοκατεβαίνουν στα ρόστερ, όπως οι Τσιγγάρας και Λύρατζης αλλά και εκείνοι που θα ψάχνουν τα πατήματά τους, όπως σε πρώτη φάση, ο Ίνγκασον.

paok-b-3-768x461.jpg

Θέλει να συνεχίσει το… έργο του ο Πάμπλο Γκαρσία!

Ο Πάμπλο Γκαρσία δεν επιλέχθηκε τυχαία να αναλάβει την Β’ ομάδα. Το πέρασμά του ως προπονητής της πρώτης ομάδας δεν ήταν απόλυτα πετυχημένο, όμως στην Κ19 για τέσσερα χρόνια, είχε πετύχει απίστευτα επιτεύγματα. Κορυφαίο το γεγονός πως εντός συνόρων είχε πάνω από 70 παιχνίδια (!) αήττητος, ενώ σάρωσε κάθε τίτλο που έβρισκε στον διάβα του.

Ταυτόχρονα, είναι ο άνθρωπος που επένδυσε και πίστεψε στον Χρήστο Τζόλη αλλά και στους Κούτσια και Κωνσταντέλια. Ο τρόπος που δημιουργεί ποδοσφαιριστές και τους εξελίσσει, αρέσει στους ανθρώπους του ΠΑΟΚ, έτσι η επόμενη μέρα, μοιάζει ιδανική με τον Ουρουγουανό στον πάγκο της Β’ ομάδας.

2807_paok_b_feat.jpg

Το κατάλληλο… πάτημα για Κούτσια και Κωνσταντέλια!

Έχουν κάνει «θόρυβο» τα τελευταία χρόνια. Ο Γιώργος Κούτσιας και ο Γιάννης Κωνστάντελιας είναι αναμφίβολα τα μεγάλα project του ΠΑΟΚ για τα επόμενα χρόνια. Δύσκολα μπορούσαν να βρουν χρόνο στην πρώτη ομάδα και η εξέλιξή τους δεν ήταν ίδια με τον Τζόλη, όμως η Β’ ομάδα στην Superleague 2, δίνει την ευκαιρία να πάρουν περισσότερα λεπτά στα πόδια τους.

Οι εμπειρίες που θα συλλέξουν, μπορούν να τους δώσουν το «εισιτήριο» για τα βασικά πλάνα του Ραζβάν Λουτσέσκου, ο οποίος τους έχει σε μεγάλη εκτίμηση, κάτι που φαίνεται από το γεγονός πως τους έχει δηλωμένους στην ευρωπαϊκή λίστα.

Νότης Χάλαρης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0