Football Talk

Ολυμπιακός Β’: Στα πρότυπα της πρώτης ομάδας με στόχο την… ανάδειξη

Ολυμπιακός Β’: Στα πρότυπα της πρώτης ομάδας με στόχο την… ανάδειξη

Με γεμάτο το «οπλοστάσιο» και με τον Αριέλ Ιμπαγάσα στο τιμόνι, ο Ολυμπιακός κάνει το επόμενο βήμα στην αξιοζήλευτη εξέλιξη των εγχώριων αλλά και ξένων ταλέντων που διαθέτει.

Σχετικά Άρθρα

Η δημιουργία των Β’ ομάδων έφερε διάφορες αντιδράσεις στον ποδοσφαιρικό κόσμο. Ωστόσο, αν κάποιος είναι περισσότερο κερδισμένος, αυτός είναι σίγουρα ο Ολυμπιακός. Οι «ερυθρόλευκοι», έχουν αποδείξει τα τελευταία χρόνια πως ζουν σε ένα διαφορετικό επίπεδο από τις υπόλοιπες ελληνικές ομάδες, όσον αφορά την εύρεση των ταλέντων.

Συγκεκριμένα, με τον Φρανσουά Μοντέστο σε βασικό ρόλο στον συγκεκριμένο τομέα, ο Ολυμπιακός βλέπει κάθε χρόνο, όλο και περισσότερα «διαμαντάκια» να εκτοξεύουν την αξία τους και να γίνονται βασικά και αναντικατάστατα στελέχη της πρώτης ομάδας. Πιο πρόσφατο παράδειγμα, δεν είναι άλλο από τον Αγκιμπού Καμαρά.

Η δημιουργία Β’ ομάδας και η συμμετοχής στην δεύτερη μεγαλύτερη κατηγορία της χώρας, δίνει την ευκαιρία στα «πιτσιρίκια» του Ολυμπιακού να ξεδιπλώσουν τις ικανότητες τους και να ψάξουν μία θέση στα πλάνα του Πέδρο Μαρτίνς. Παράλληλα, ποδοσφαιριστές που ψάχνουν τα «πατήματά» τους (βλέπε Ρόνι Λόπες ή Ονιεκούρου), θα έχουν μία δεύτερη ευκαιρία μέσω αυτής της ομάδας.

Δεύτερη ευκαιρία, Πινακάς και… νέα γενιά!

Το ρόστερ που έχει σχηματίσει ο Ολυμπιακός είναι ακριβώς προσαρμοσμένο στα παραπάνω στοιχεία. Νεαροί ποδοσφαιριστές που ψάχνουν χρόνο συμμετοχής για να δείξουν την αξία τους αλλά και ταλέντα της Κ19 που επέστρεψαν για μία δεύτερη ευκαιρία λόγω του… συνωστισμού στην πρώτη ομάδα.

Οι Ηλίας Καραργύρης, Δημήτρης Νίκας, Θανάσης Παπαδούδης και Δημήτρης Στουρνάρας είναι οι «σίγουροι» τερματοφύλακες του ρόστερ, με τον Κωνσταντίνο Τζολάκη να ανεβοκατεβαίνει μεταξύ δεύτερης και πρώτης ομάδας όποτε χρειαστεί. Τα στόπερ αποτελούνται από τους υπερταλαντούχους Αλέξη Καλογερόπουλο, Πέτρο Μπαγκαλιάνη και Ετιέν Κινκούε ενώ και ο Νικήτας Νικόλης είναι διαθέσιμος για εκείνη τη θέση.

kalogeropoulos.jpg

Στα μπακ, για δεξιά είναι οι Νεμάνια Νίκολιτς, Αντριάν Γκαλιάνι, με τον πρώτο να είχε αγωνιστεί ως δανεικός στα Χανιά πέρσι. Αντίθετα, ο Γάλλος προέρχεται από το «φυτώριο» της Νότιγχαμ Φόρεστ. Στα αριστερά, ο Απόστολος Αποστολόπουλος, που είχε πάρει μέρος στην προετοιμασία και ο Φώτης Κίτσος θα είναι οι επιλογές του Αριέλ Ιμπαγάσα.

Στη μεσαία γραμμή, θα έχουν βασικό ρόλο οι άλλοτε δανεικοί των Λεβαδειακό και Ζενές Ες, Ιωάννης Κωστή και Γιώργος Ξενιτίδης, με τους Βασίλη Σουρλή, Τάσο Σαπουντζή, Παύλο Μαυρουδή και Ανδρέα Ντόι, να τους πλαισιώνουν. Στα «φτερά», ο Γιώργος Μαρίνος με τον Αλγκασίμ Μπα, θα έχουν ως στηρίγματα τους Χρήστο Λιάτσο και Τάσο Τσέλιο. Οι δύο τελευταίοι μπορούν να αγωνιστούν και στην κορυφή της επίθεσης όπου θα είναι ο Αλέξανδρος Βοϊλης και ο Δημήτρης Πινακάς.

tselios_1.jpg

Ο Αριέλ Ιμπαγάσα θέλει να γίνει… «Κάνιο» των πάγκων!

Αναμφίβολα είναι από τους κορυφαίους ποδοσφαιριστές που έχουν παίξει στον Ολυμπιακό στον 21ο αιώνα. Η φράση «να ήταν δέκα χρόνια νεότερος», ακουγόταν κάθε φορά που ο Αριέλ Ιμπαγάσα έπαιρνε τη μπάλα στα πόδια με την ερυθρόλευκη φανέλα. Για τέσσερα χρόνια έγινε ο μαέστρος του Ολυμπιακού και μόλις «κρέμασε» τα παπούτσια του, αποφάσισε να μην φύγει ποτέ από την ομάδα του Πειραιά. Από το 2016, είναι βοηθός προπονητή σε Κ20 και πρώτη ομάδα, βλέποντας αναλυτικά κάθε «μάθημα» που έπαιρνε από τους πιο έμπειρους τεχνικούς.

Μέχρι να αναλάβει την Β’ ομάδα, ήταν ο υπεύθυνος των ακαδημιών, αποσπώντας αρκετά θετικά σχόλια, με αποτέλεσμα να είναι ο εκλεκτός για τον Ολυμπιακό Β’. Από εκεί και πέρα, στην ομάδα βρίσκονται και οι παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές Γιώργος Ανατολάκης και Γιάννης Μανιάτης. Ο πρώτος έχει τον ρόλο που γενικού αρχηγού και ο δεύτερος αυτόν του διευθυντή του ποδοσφαιρικού τμήματος.

2933183_1.jpg

Τα δύο «διαμάντια» που αναμένεται να μας… τρελάνουν!

Φυσικά, το γεγονός πως όλη η ομάδα απαρτίζεται από ενδιαφέρουσες περιπτώσεις, δεν σημαίνει πως δεν έχει και τα «αστέρια» της. Ο σκοπός της Β’ ομάδας είναι να κάνει τα διαμάντια της να λάμψουν στα μάτια του Πέδρο Μαρτίνς. Δύο από τις περιπτώσεις που πρέπει να περιμένουμε… πολλά, είναι αναμφίβολα των Ετιέν Κινκούε και Δημήτρη Πινακά.

Ο πρώτος αποκτήθηκε από τις ακαδημίες της Ίντερ και αποτελεί μία προσωπική επιλογή του Φρανσουά Μοντέστο. Ο υψηλόσωμος (1,96 μ.) στόπερ αποτελούσε ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα των ακαδημιών του ιταλικού συλλόγου, όμως ο Ολυμπιακός κατάφερε να τον κλέψει με μόλις 300 χιλιάδες ευρώ. Θεωρείται μία από τις περιπτώσεις που σύντομα θα μπορούν να διεκδικούν μία θέση στην πρώτη ομάδα.

Από την άλλη, ο Δημήτρης Πινακάς ήταν μία από τις αποκαλύψεις της περασμένης σεζόν. Ο Έλληνας εξτρέμ έβγαλε μάτια με τη Λάρισα και ο υποβιβασμός της, βοήθησε στη μεταγραφή του. Μπορεί αρχικά να μετατράπηκε σε «θρίλερ» όμως εν τέλει, η υπομονή στάθηκε υπέρ της ομάδας του Πειραιά. Ο 20χρονος φορ αποτελεί εξίσου μία περίπτωση που μπορεί να κάνει την διαφορά.

Απόψε (06/11) στις 15:00, η πρεμιέρα περιλαμβάνει… ντέρμπι κόντρα στον ΠΑΟΚ Β’ για την Superleague 2. Οι στόχοι είναι σαφής και οι ποδοσφαιριστές γνωρίζουν τι πρέπει να κάνουν. Μένει να φανεί το αποτέλεσμα.

Νότης Χάλαρης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0