Football Talk

Παναθηναϊκός Β': Πρόοδος και εξέλιξη στο «φυτώριο» με φόντο την... προαγωγή στην πρώτη ομάδα!

Παναθηναϊκός Β': Πρόοδος και εξέλιξη στο «φυτώριο» με φόντο την... προαγωγή στην πρώτη ομάδα!

Ο Παναθηναϊκός Β' κάνει πρεμιέρα στην αναδιαμορφωμένη Super League 2 απέναντι στην Κηφισιά και το «BN Sports» καταγράφει τους στόχους της ομάδας του Γιάννη Βονόρτα και την νοοτροπία που πρέπει να ακολουθηθεί.

 Όταν ο Λευτέρης Αυγενάκης πριν μερικούς μήνες αποκάλυψε τα σχέδια του για αναδιαμόρφωση της Super League 2 και την προσθήκη ομάδων Β', αρκετές ομάδες «χαμογέλασαν» με αυτή την προοπτική.

Μια εξ' αυτών ήταν δεδομένα ο Παναθηναϊκός, ο οποίος έχει εκφράσει εδώ και πολλά χρόνια την άποψη του για τη δημιουργία τέτοιων ομάδων με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά και στόχους και έχει πρωτοστατήσει πολλάκις ώστε το συγκεκριμένο εγχείρημα να πάρει σάρκα και οστά. Όπερ και εγένετο!

Οι «πράσινοι» κάνουν πρεμιέρα το Σαββατοκύριακο (6-7 Νοεμβρίου) απέναντι στην Κηφισιά εκτός έδρας και ευελπιστούν το ελπιδοφόρο αυτό πρότζεκτ να κυλήσει όπως το έχουν ονειρευτεί.

παο-β-1_1_1.jpg

«Νέο αίμα» με... πρωταγωνιστικό ρόλο!

Ο Παναθηναϊκός ανά τα χρόνια έχει αποδείξει πως διαθέτει μια από τις καλύτερες ακαδημίες στην Ευρώπη. Ποδοσφαιριστές μεγάλης αξίας έχουν βγει από τα σπλάχνα των «πράσινων», Έλληνες παίκτες (σε όλες τις θέσεις) που έχουν εκπροσωπήσει επάξια την Εθνική μας ομάδα και έχουν διαγράψει ενίοτε μεγάλη καριέρα στο εξωτερικό.

Ο Παναθηναϊκός Β', λοιπόν, οφείλει να έχει (και θα έχει) έναν τέτοιο ρόλο. Να αναδειχθούν, να μπολιαστούν και να εξελιχθούν νέα ταλέντα, έτσι ώστε η μετάβαση στην επαγγελματική ομάδα να γίνει φυσιολογικά, ανώδυνα και με το μικρότερο δυνατό ρίσκο για όλους. Ούτε η ομάδα θα ανεβάσει έναν ποδοσφαιριστή στην πρώτη ομάδα απλά για να τον ανεβάσει και ούτε οι πιτσιρικάδες να... καούν, όπως έχουμε δει γενικότερα να συμβαίνει στο ποδόσφαιρο σε πολλές περιπτώσεις.

Συνεπώς, στόχος του Παναθηναϊκού Β' είναι είναι να προετοιμάσει το «νέο αίμα» του μέσα σε συνθήκες ενός σκληρού και απαιτητικού πρωταθλήματος έτσι ώστε οι νεαροί αθλητές να γαλουχηθούν με πρωταγωνιστική και πρωταθληματική νοοτροπία.

Δοκιμασία και για τους.... κομμένους

Εκτός από την ανάδειξη νέων αστεριών στον Παναθηναϊκό έχουν βάλει ως στόχο και να το να αντιληφθούν την πραγματική αξία και προοπτική των... κομμένων νεαρών ποδοσφαιριστών από την πρώτη ομάδα.

Αθανασακόπουλος, Σέχου, Σερπέζης, Βαγιαννίδης αποτελούν χαρακτηριστικά παραδείγματα του ότι η πράσινη διοίκηση θέλει να διαπιστώσει αν τελικώς μπορούν να ανταποκριθούν σε βάθος χρόνου στις απαιτήσεις της πρώτης ομάδας. Αντί λοιπόν να μένουν συνεχώς στον πάγκο ή και εκτός της αποστολής, είναι προτιμότερο να παλέψουν μέσω της Super League 2 ώστε να διεκδικήσουν ξανά τη θέση τους στην μεγάλη ομάδα.

Επιπλέον, η ομάδα Β' ίσως παίξει και καθοριστική ρόλο στο να πάρουν χρόνο συμμετοχής ποδοσφαιριστές που προέρχονται από περίοδο τραυματισμών, όπως ο Δημήτρης Κουρμπέλης έτσι ώστε να έχουν και μια πιο ήπια μετάβαση από την απραξία στην αγωνιστική δράση.  

vONORTASsite_1_1.jpg

Γιάννης Βονόρτας, η σταθερή αξία!

Προπονητής του Παναθηναϊκού Β' είναι ένας άνθρωπος που έχει συνεισφέρει τα μέγιστα και ως ποδοσφαιριστής και ως μέλος του τεχνικού επιτελείου της πρώτης ομάδας στο παρελθόν.

Ο λόγος για τον Γιάννη Βονόρτα που έχει αγωνιστεί δύο φορές ως παίκτης του τριφυλλιού (1981-82 και 1983-87), ενώ επιστέφει μετά από τέσσερα χρόνια σε προπονητικό ρόλο.

Στο πλευρό του θα είναι ένας ακόμα άλλοτε προπονητής της Ακαδημίας του ΠΑΟ, ο Βασίλης Καλαποθαράκος, επίσης «φτασμένος» στον τομέα του, μαζί με μια μεγάλη και… ορεξάτη ομάδα συνεργατών.

b_2_1_2.jpg

Αστέρια υπάρχουν... πολλά

Στο Παναθηναϊκό Β' δεν μπορούμε να πούμε πως υπάρχει ξεκάθαρα ένας ποδοσφαιριστής που ξεχωρίζει, καθώς το ταλέντο είναι... μπόλικο. Παίκτες όπως οι Γιώργος Σιδεράς, Ανδρέας Αθανασακόπουλος, Αλέξανδρος Ρόμπι, Δημήτρης Σερπέζης, Βαγγέλης Θεοχάρης και Χρήστος Σέχου, ανήκουν στην κατηγορία των πιο έμπειρων, αφού είτε έχουν συμμετάσχει σε προπονήσεις της πρώτης ομάδας, είτε βρέθηκαν στο βασικό στάδιο της καλοκαιρινής της προετοιμασίας και έπαιξαν σε κάποια φιλικά.

Από εκεί και πέρα, υπάρχουν οι Αλέξανδρος Σαντικάι, Ηλίας Ηλιάδης, Χρήστος Κρυπαράκος, Παύλος Καρβούνης, Γιώργος Τουρκοχωρίτης, Αλέξης Κούτσιας και Μανώλης Οικονομάκης που «ανέβηκαν» από την Κ19 του Παναθηναϊκού.

Τέλος, στο κομμάτι της μεταγραφικής ενίσχυσης της ομάδας, είχαμε τους Γιώργο Βαγιαννίδη, Γιάννη Σουρδή, Σάιρους Μαργκόνο, Κωνσταντίνο Νταμπίζα, Γιάννη Σαρδέλη, Θόδωρο Τσιριγώτη, Ευαγόρας Αντωνίου, Νίκο Δημητρίου, Χρήστο Μαραθωνίτη, Απόστολο Μαρτίνη, Γιώργο Ματσαδέ και Νταβίντ Πάνκα (υπέστη ρωγμώδες κάταγμα και θα απουσιάσει 3-6 μήνες) να αποτελούν μια ντουζίνα παικτών που ήρθαν με στόχο να ανέβουν και να ανεβάσουν επίπεδο τον Παναθηναϊκό Β’.

Το ρόστερ

Τερματοφύλακες:

Σάιρους Μαργκόνο 09/11/2001
Γιάννης Σουρδής 29/09/2001
Μανώλης Οικονομάκης 14/09/2000

Αμυντικοi:

Βαγγέλης Θεοχάρης 06/07/1998.
Γιώργος Σιδεράς 30/05/2002
Αλέξανδρος Ρόμπι 20/08/2002
Γιώργος Τουρκοχωρίτης 12/01/2002
Αλέξανδρος Σαντικάι 15/11/2001
Γιώργος Βαγιαννίδης 12/09/2001
Ευαγόρας Αντωνίου 04/11/2002
Απόστολος Μαρτίνης 08/01/2001
Κωνσταντίνος

Μέσοι:

Ανδρέας Αθανασακόπουλος 27/11/2001
Δημήτρης Σερπέζης 14/03/2001
Ηλίας Ηλιάδης 21/03/2001
Παύλος Καρβούνης 05/12/2002
Χρήστος Κρυπαράκος 12/06/2003
Αλέξης Κούτσιας 28/11/2002
Νίκος Δημητρίου 22/04/2002
Χρήστος Μαραθωνίτης 16/11/1998
Γιάννης Σαρδέλης 03/11/2000
Χρήστος Λιατίφης 18/6/2005

Επιθετικοί:

Χρίστος Σέχου 01/03/2000
Νταβίντ Πάνκα 03/10/1999
Γιώργος Ματσαδές 06/07/1999
Θεόδωρος Τσιριγώτης 23/06/2000
Δημήτρης Καλοσκάμης 1/3/2005

Το επιτελείο του Παναθηναϊκού Β’

Προπονητής: Γιάννης Βονόρτας
Βοηθός προπονητή: Βασίλης Καλαποθαράκος
Προπονητής τερματοφυλάκων: Γιώργος Φουσέκης
Προπονητής φυσικής κατάστασης: Ηλίας Αμπατζίδης
Γιατρός: Στρατής Καβρουδάκης
Φυσιοθεραπευτής: Βασίλης Οικονομίδης
Φυσιοθεραπευτής/Μασέρ: Κώστας Αντωνόπουλος
Φροντιστής: Θανάσης Αλεβίζος
Αναλυτής: Άλεξ Ζαφειρίου
Επιμελητής ομάδας: Στάθης Τσεκούρας

Κυριάκος Δημητρόπουλος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0