Football Talk

ΑΕΚ: Γιατί το ματς με τον Απόλλωνα Σμύρνης είναι πάρα πολύ σημαντικό

ΑΕΚ: Γιατί το ματς με τον Απόλλωνα Σμύρνης είναι πάρα πολύ σημαντικό
Η ΑΕΚ δοκιμάζεται στη Ριζούπολη κόντρα στον Απόλλωνα Σμύρνης το Σάββατο το απόγευμα, σε ένα ματς που χρειάζεται τεράστια προσοχή σε εξέδρα και αγωνιστικό χώρο.
Σχετικά Άρθρα
Γράφει ο Θοδωρής Καρβουνιάρης

Η ΑΕΚ μετά την ήττα από τον ΠΑΟΚ στη Τούμπα μετράει τέσσερις σερί νίκες. Όλος ο Οκτώβρης κύλησε νικηφόρα. Το 4 στα 4 έγινε. Ήταν το ζητούμενο και έγινε πράξη. Το θέμα όμως είναι η διάρκεια και η ΑΕΚ έχει μπροστά της ένα ακόμη σημαντικό παιχνίδι πριν τη νέα διακοπή του πρωταθλήματος, λόγω Εθνικών ομάδων και πριν το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ.

Το βράδυ του Σαββάτου (19:30 - 6/11) η ΑΕΚ πάει στη Ριζούπολη να αντιμετωπίσει τον Απόλλωνα Σμύρνης. Πολλοί μπορεί να θεωρηθούν πως ο συγκεκριμένος αγώνας είναι αυτός με τον μικρότερο βαθμό δυσκολίας από τα τελευταία ματς. Αν δει κανείς τη βαθμολογία θα συμφωνήσει. Ρεαλιστικά, όμως, πρέπει να αποδειχθεί αυτό στο χορτάρι. Η ΑΕΚ δεν έχει φτάσει ακόμη στο αγωνιστικό επίπεδο να παίρνει… σβηστά παιχνίδια. Δεν έχει βρει την αγωνιστική της ταυτότητα. Ψάχνεται. Αρα, δεν έχει το δικαίωμα να υποτιμά κανέναν αντίπαλο είτε πριν, είτε κατά τη διάρκεια ενός αγώνα.

Η διαφορά από τον Ολυμπιακό είναι στον έναν βαθμό και τουλάχιστον με αυτή τη διαφορά πρέπει να τον υποδεχθεί η Ένωση στο ΟΑΚΑ στις 21/11. Για να συμβεί αυτό επιβάλλεται η ΑΕΚ να κερδίσει τον Απόλλωνα Σμύρνης.

Στα αγωνιστικά ο Λιβάι Γκαρσία είναι έτοιμος και θα ξεκινήσει βασικός, όπως δείχνουν τα πράγματα. Ο Νόρντιν Άμραμπατ στην προπόνηση της Παρασκευής γυμνάστηκε επίσης κανονικά και αναμένεται να είναι στον πάγκο. Τα προβλήματα του Γιαννίκη για τον αγώνα του Σαββάτου έχουν να κάνουν με τον τραυματία Γέβτιτς και τον Γαλανόπουλο φυσικά, ενώ θα λείψει και ο τιμωρημένος Μήτογλου. Στο κέντρο άμυνα δίπλα στον Βράνιες, αναμένεται να αγωνιστεί βασικός ο Τζαβέλλας, ενώ στο δεξί άκρο της άμυνας είναι πολύ πιθανό να δούμε τον Μισελέν απ’ την αρχή. Δίλημμα επικρατεί για την επίθεση. Το ερώτημα Αραούχο ή Ανσαριφάρντ θα απαντηθεί λίγο πριν το ματς, με τον Αργεντινό να έχει πάντως το προβάδισμα, αν θελήσει ο Γιαννίκης να πιέσει ψηλά τον Απόλλωνα. Γενικά, αναμένονται αλλαγές στην 11άδα συγκριτικά με αυτή που ξεκίνησε κόντρα στον Άρη.

Τα εισιτήρια και η προσοχή του κόσμου

Όπως είπαμε το ματς με τον Απόλλωνα είναι απίστευτα σημαντικό σε αγωνιστικό επίπεδο. Πρέπει να πάρει η ΑΕΚ το «τρίποντο». Όπως πρέπει να παίξει η ΑΕΚ και με τον κόσμο της κόντρα στον Ολυμπιακό… Έγιναν πολλά την Κυριακή με τον Άρη. Ο οργανισμός ΑΕΚ λειτούργησε σωστά και δεν υπήρξε τιμωρία της έδρας, παρά τις «φωνές» που υπήρξαν. Ο Απόλλωνας επίσημα δεν έχει ανοίξει θύρες για τους οπαδούς της ΑΕΚ. Εισιτήρια έχουν βγει προς διάθεση και κακά τα ψέματα, παρά το γεγονός ότι είναι πανάκριβα, στην πλειοψηφία τους ΑΕΚτζήδες τα έχουν αγοράσει. Δεν υπάρχουν εισιτήρια στο πέταλο της Ριζούπολης, εκτός κι αν ανοίξουν την τελευταία στιγμή. Τα εισιτήρια είναι για την κεντρική θύρα πίσω από τους πάγκους και κάτω από τα δημοσιογραφικά!

Ο Κλάτενμπεργκ όρισε 4ο διαιτητή τον Φωτιά, ο οποίος όλοι θυμόμαστε την διαιτησία του στο ΟΦΗ – ΑΕΚ… Καταλαβαίνετε πόσο μεγάλη προσοχή θέλει λοιπόν… Ό,τι κι αν γίνει στο ματς του Σαββάτου η ΑΕΚ και ο κόσμος της πρέπει να φύγουν αλώβητοι απ’ τη Ριζούπολη. Ό,τι κι αν γίνει στο ματς του Σαββάτου η ΑΕΚ επιβάλλεται να φύγει νικήτρια από το γήπεδο και να ξέρουν όλοι ότι στις 21 Νοεμβρίου στις εξέδρες του ΟΑΚΑ θα βρίσκονται 40.000 ΑΕΚτζήδες…

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0