Football Talk

Ο Πέδρο Μαρτίνς ξέρει από ευρωπαϊκούς… «τελικούς»

Ο Πέδρο Μαρτίνς ξέρει από ευρωπαϊκούς… «τελικούς»

Η ήττα από την Άιντραχτ Φρανκφούρτης μετέτρεψε σε… «φωτιά» το θέμα της 2ης θέσης και ο Πέδρο Μαρτίνς καλείται να ανταπεξέλθει σε ακόμα έναν ευρωπαϊκό «τελικό». Το BN Sports σας θυμίζει τι έχει κάνει έως τώρα στην θητεία του στον «ερυθρόλευκο» πάγκο.

Σχετικά Άρθρα

Ο Ολυμπιακός μπορεί να πέτυχε για πρώτη φορά στην ιστορία του το 2/2 σε ευρωπαϊκό όμιλο, όμως αυτό δεν ήταν αρκετό για να του δώσει… απλόχερα μία θέση στην επόμενη φάση του Europa League. Η ήττα από την Άιντραχτ Φρανκφούρτης στον Πειραιά, δεν στερεί απλώς την 1η θέση που οδηγεί στους «16» αλλά και τον βάζει και σε… μπελάδες για την 2η.

Την ίδια στιγμή, η Φενέρμπαχτσε επικράτησε άνετα με 3-0 της Αντβέρπ στο Βέλγιο και βρέθηκε στο -1 από την ομάδα του Πειραιά, την ίδια στιγμή που στην επόμενη αγωνιστική, οι δύο ομάδες θα κοντραριστούν στο «Γ. Καραϊσκάκης». Είναι εύκολα αντιληπτό, πως ο τουρκικός σύλλογος, με ένα θετικό αποτέλεσμα, παίρνει το πάνω χέρι για τα νοκ-άουτ ενώ με ήττα, βγαίνει εκτός διεκδίκησης.

Έτσι, ο Ολυμπιακός καλείται για ακόμη μία χρονιά, να παίξει έναν «τελικό» σε ομίλους, με τον Πέδρο Μαρτίνς να ξέρει πολύ καλά πως… να τα καταφέρνει.

2018: Όταν η ιστορική Μίλαν… λύγισε στο καμίνι του «Γ. Καραϊσκάκης»

Ήταν, ουσιαστικά, η πρώτη τεράστια νίκη του Πέδρο Μαρτίνς στον πάγκο του Ολυμπιακού. Μετά από ένα προβληματικό πρώτο γύρο στο πρωτάθλημα, οι «ερυθρόλευκοι» υποδέχθηκαν την Μίλαν στο «Γ. Καραϊσκάκης» για την τελευταία αγωνιστική των ομίλων του Europa League. Η ομάδα του Πειραιά ήθελε μόνο νίκη με δύο γκολ διαφορά για να προκριθεί ως 2η στους «32», με τη Μίλαν αυτόματα να μένει εκτός Ευρώπης.

Το καμίνι του φαληρικού γηπέδου λύγισε τους «ροσονέρι». Ο Παπέ Αμπού Σισέ άνοιξε το σκορ στο 60ο λεπτό με κεφαλιά, βάζοντας φωτιά στο γήπεδο, με τον Ζαπάτα να σκοράρει σε λάθος εστία για το 2-0, δέκα λεπτά μετά. Η πρόκριση ήταν στα χέρια του Ολυμπιακού αλλά ο ίδιος ποδοσφαιριστής, στο 74’, έκανε το 2-1 και έβαλε τη Μίλαν σε θέση ισχύος. Στο 81’, όμως, έγινε αυτό που έπρεπε. Ο Βασίλης Τοροσίδης κέρδισε πέναλτι και ο Κώστας Φορτούνης νίκησε τον Ρέινα από τα έντεκα βήματα για το τελικό 3-1 και την πρόκριση στον Ολυμπιακό.

2019: Ο λυτρωτής Ελ Αραμπί τον έστειλε στο Europa League από τα έντεκα βήματα…

Σε έναν αρκετά δύσκολο όμιλο, με Μπάγερν Μονάχου, Τότεναμ και Ερυθρό Αστέρα, ο Ολυμπιακός χρειάστηκε να φτάσει στην τελευταία αγωνιστική για να πάρει την πολυπόθητη πρόκριση ως 3ος. Η ισοπαλία με τον αγγλικό σύλλογο στην πρεμιέρα, ήταν το «κλειδί» για να μετατρέψει σε τελικό το ματς με τον Ερυθρό Αστέρα, την τελευταία αγωνιστική στο Φάληρο.

Μόνο νίκη ήθελε ο Ολυμπιακός για να προσπεράσει τους Σέρβους, καθώς ήταν στο -2 (είχε ηττηθεί στην Σερβία). Το ματς δεν είχε κυλήσει υπέρ του, μέχρι το 88ο λεπτό, όταν ο Ζάντερ έκανε χέρι μέσα στην περιοχή και ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί ανέλαβε την εκτέλεση. Ο Μαροκινός φορ νίκησε τον Μπόριαν και έκανε το 1-0 για τον Ολυμπιακό, το οποίο τον έστειλε στους «32» του Europa League.

2020: Το «χρυσό» γκολ του Καμαρά στο Βελοντρόμ

Μπορεί να μην κέρδισε αλλά το γκολ του Μαντί Καμαρά ήταν πραγματικά από «χρυσάφι». Ο Ολυμπιακός είχε κερδίσει στην πρεμιέρα των ομίλων του Champions League με 1-0 την Μαρσέιγ και μέχρι την προτελευταία αγωνιστική, ήταν μπροστά της στο +3. Η Μαρσέιγ ήθελε μόνο νίκη με δύο γκολ διαφορά για να πάρει προβάδισμα στην ισοβαθμία για την 2η θέση, καθώς Πόρτο και Μάντσεστερ Σίτι είχαν ξεφύγει στην βαθμολογία.

Ο Μαντί Καμαρά, ήταν ο άνθρωπος που έβαλε τον Ολυμπιακό σε θέση ισχύος. Στο 33ο λεπτό, ο Αφρικανός χαφ πέτυχε ένα υπέροχο γκολ και έβαλε μπροστά στο σκορ τον Ολυμπιακό, όμως ο Ντμιτρί Παγιέτ έφερε τούμπα το παιχνίδι και χάρισε τη νίκη στον γαλλικό σύλλογο με 2-1. Ένα σκορ που έδινε το προβάδισμα στον Ολυμπιακό για την 3η θέση στην ισοβαθμία, όπως και έγινε.

Διαφορετικό σενάριο φέτος αλλά στο ίδιο έργο… θεατές!

Όπως σε κάθε σεζόν από τις προηγούμενες, έτσι και φέτος, ο Ολυμπιακός έχασε «δικά» του ματς. Το 2018, ήταν μπροστά στο σκορ επί της Μίλαν στο Μιλάνο μέχρι και το 70ο λεπτό, παρότι που τελικά ηττήθηκε με 3-1 στο τέλος. Το 2019, τόσο στην πρεμιέρα στο «Γ. Καραϊσκάκης» όσο και στο Λονδίνο, θα μπορούσε να κερδίσει την Τότεναμ, όμως το αποτέλεσμα ήταν να μείνει στο 2-2 και να ηττηθεί 4-2 αντίστοιχα.

Πέρσι, ήταν καλύτερος στο πρώτο ημίχρονο στο Βελοντρόμ, όμως το γεγονός πως έμεινε στο 1-0, έδωσε την ευκαιρία στην Μαρσέιγ να φέρει Τούμπα το ματς, με δύο αμφιλεγόμενα πέναλτι. Και φτάνουμε στο φετινό σενάριο. Καμία διαφορά με τα προηγούμενα χρόνια. Μέσα στη Γερμανία δυσκολεύτηκε και έχασε από την Άιντραχτ Φρανκφούρτης αλλά στον Πειραιά, θα μπορούσε να είχε κερδίσει, αν δεν είχαν γίνει τα μεγάλα λάθη του Μπα.

Το παιχνίδι με τη Φενέρμπαχτσε κρίνει τα πάντα. Σίγουρα, η συνέχεια στην Ευρώπη δεν κινδυνεύει, όμως ο στόχος ήταν σε πρώτη φάση η κορυφή του ομίλου και σε δεύτερη, η πρόκριση στα νοκ-άουτ. Ο Πέδρο Μαρτίνς καλείται να κάνει αυτό που ξέρει καλά.

Νότης Χάλαρης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0