Football Talk

Γουέστ Χαμ: Πρώτη πρόκριση μετά το 1981 στην Ευρώπη και ακόμη ένας λόγος να περιμένει τα… Χριστούγεννα! (video)

Γουέστ Χαμ: Πρώτη πρόκριση μετά το 1981 στην Ευρώπη και ακόμη ένας λόγος να περιμένει τα… Χριστούγεννα! (video)

Σαράντα χρόνια έχουν περάσει από την τελευταία φορά που η Γουέστ Χαμ κατάφερε να πανηγυρίσει μία πρόκριση σε ευρωπαϊκή διοργάνωση, με συνέπεια να έχει υποχρεώσεις, πέραν από αυτές επί αγγλικού εδάφους, και με την αλλαγή του χρόνου. Ωστόσο τα «σφυριά» τα κατάφεραν, ο Ντέιβιντ Μόγιες «έγραψε» ιστορία, και το τελικό 2-2 κόντρα στην Γκενκ σηματοδότησε το σημαντικότερο αποτέλεσμα στην σύγχρονη ιστορία τους!

Πριν από λίγες ημέρες, κάθε συζήτηση που αφορούσε την Γουέστ Χαμ είχε επίκεντρο την πρωτοφανή σταθερότητά της. Τον τρόπο με τον οποίο αγωνίζεται, την ικανότητά της να παίρνει αποτελέσματα, τα γκολ που συχνά-πυκνά πετυχαίνει μέσω στημένων φάσεων, και την ανεπηρέαστη διαχείριση των αγωνιστικών της υποχρεώσεων από τον Μόγιες, που την διατηρούν μέσα σε κάθε θεσμό που έχει πάρει μέρος.

Το 3/3 μέχρι πρότινος στο Europa League ήταν αξιέπαινο. Ένα απόλυτο που συνοδευόταν και από… «μηδέν» παθητικό, την ώρα που τα «σφυριά» έβρισκαν γκολ σε κάθε ένα από τα 11 πιο πρόσφατα παιχνίδια τους σε όλες τις διοργανώσεις. Ωστόσο, η Γουέστ Χαμ ήθελε ακόμη ένα τρίποντο. Μία δεύτερη, διαδοχική νίκη κόντρα στην Γκενκ, ώστε να «κλειδώσει» την συμμετοχή της και στην επόμενη φάση του Europa League και να «γράψει» ιστορία.

Γιατί το λέμε αυτό; Διότι η Γουέστ Χαμ ουδέποτε είχε πανηγυρίσει κάποια πρόκριση σε ευρωπαϊκή διοργάνωση από την σεζόν 1980-81. Τότε είχε δώσει έξι ματς στο Κύπελλο Κυπελλούχων, και αποκλείστηκε στην προημιτελική φάση από την Ντιναμό Τιφλίδας με συνολικό σκορ 4-2.

Έκτοτε, κάτι αντίστοιχο δεν επετεύχθη ποτέ. Η φετινή της απόπειρα άλλωστε στο Europa League, σηματοδότησε και την πρώτη συμμετοχή της σε ομίλους, στον 21ο αιώνα. Μία «ιστορική» συμμετοχή, που μετά την ισοπαλία της με την Γκενκ (2-2), σε συνδυασμό αποτελεσμάτων, της εξασφάλισε και την συνέχεια στην διοργάνωση!


Για πρώτη φορά λοιπόν στη νέα χιλιετία, και έπειτα από 40 χρόνια, τα «σφυριά» θα κληθούν να συνδυάσουν τα Χριστούγεννα με ευρωπαϊκές υποχρεώσεις. Με ματς που δεν εδρεύουν σε αγγλικό έδαφος, με τον Ντέιβιντ Μόγιες να δίνει στην ομάδα του, έναν ακόμη λόγο για να αναμένει την εορταστική περίοδο.

Φανταστείτε το σενάριο, την ίδια εβδομάδα της πρώτης πρόκρισης στην Ευρώπη, η Γουέστ Χαμ να «σπάσει» και το αήττητο των 25 αναμετρήσεων της Λίβερπουλ… Θα μιλάμε για τρία αλησμόνητα εικοσιτετράωρα!

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0