Football Talk

Ολυμπιακός: Περί var, τύχης και rotation

Ολυμπιακός: Περί var, τύχης και rotation

Ο Ολυμπιακός έχασε από την Άιντραχτ Φρανκφούρτης ένα δικό του ματς και έγινε μεγάλο αουτσάιντερ για την πρώτη θέση στον όμιλο του Europa League, πληρώνοντας τα δικά του λάθη και των διαιτητών.

Σχετικά Άρθρα

Γράφει ο Δημήτρης Σπηλιόπουλος

Στον τεράστιο και τόσο ζωντανό οργανισμό που λέγεται Ολυμπιακός κάθε άσχημο αποτέλεσμα προκαλεί εσωστρέφεια. Σε σημείο που πολλές φορές χάνεται το μέτρο. Το παιχνίδι με την Άιντραχτ είχε μετρηθεί ως ένα από τα πιο σημαντικά της σεζόν. Δεν παιζόταν μόνο η πρώτη θέση στον όμιλο. Παιζόταν ένα εισιτήριο για τους «16» του Europa League, ένας πολύ πιο άνετος Φλεβάρης ως προς την διαχείριση για τον Μαρτίνς και τους παίκτες του. Τότε που συνήθως κρίνονται πολλά πράγματα στα πρωταθλήματα. Τότε που θα βρίσκονται σε φάση επανένταξης οι ουκ ολίγοι διεθνείς Αφρικανοί του ρόστερ. 

Στο ποδόσφαιρο υπάρχουν βράδια, το έχουμε δει πολλές φορές να συμβαίνει, που όλα πηγαίνουν στραβά για μια ομάδα. Όταν συμβαίνει αυτό και μάλιστα στο επίπεδο όπου η κάθε λεπτομέρεια μετράει, τότε είναι μάλλον απίθανο να βγεις νικητής. Ολόκληρος ο οργανισμός του Ολυμπιακού έδειξε συνειδητοποιημένος για το τι διακυβεύεται απέναντι στην Άιντραχτ, αλλά έπεσε πάνω σε ένα τέτοιο βράδυ. Σε ένα βράδυ που χαλάει (!) το VAR για 20 λεπτά και σε αυτό το διάστημα συμβαίνει το «δολοφονικό» μαρκάρισμα στον Ρέαμπτσιουκ. Μια απίθανη συγκυρία που στερεί από τον Ολυμπιακό ένα αριθμητικό πλεονέκτημα για περισσότερο από μια ώρα και αναγκάζει την ομάδα διαιτητών να ζητήσουν συγγνώμη από το κλαμπ.

Σε ένα βράδυ όπου ο αντίπαλος κάνει γκολ σχεδόν κάθε του τελική προσπάθεια. Δύο από τις πέντε της Άιντραχτ κατέληξαν στα δίχτυα του Βατσλίκ. Την ίδια ώρα που οι Πειραιώτες χαράμιζαν τις δικές τους μεγάλες ευκαιρίες και τα διαστήματα κυριαρχίας τους. Το γκολ της ήττας στις καθυστερήσεις του αγώνα, σε φάση που ξεκίνησε με φάουλ πάνω στον Λαλά, ήταν το… κερασάκι στην τούρτα. Ένα ματς που άνετα μπορούσε να λήξει 2-1 ή 3-1, έληξε 1-2 και πλέον το εισιτήριο για τους «16» δείχνει προς Φρανκφούρτη. 

Ωστόσο, αναπόφευκτα τέτοια βράδια σε φέρνουν αντιμέτωπο με τον καθρέφτη σου. Ο Πέδρο Μαρτίνς δεν έχει να αποδείξει τίποτα και σε κανέναν. Ήδη το όνομα του βρίσκεται με χρυσά γράμματα στην ιστορία της ομάδας με ένα σωρό ρεκόρ που ένας… Θεός ξέρει αν και πότε θα σπάσουν, αλλά κανείς δε μπορεί να αρνηθεί πως, ανεξαρτήτως αποτελεσμάτων, φέτος ο Ολυμπιακός δεν αποδίδει το ποδόσφαιρο που είχαμε συνηθίσει από αυτόν τα τελευταία χρόνια. Αυτό συμβαίνει γιατί τόσο ο Εμβιλά και κυρίως ο Μαντί Καμαρά δεν είναι στο επίπεδο που μπορούν με αποτέλεσμα η ομάδα να χάνει ταχύτητα στην ανάπτυξη και κάλυψη των κενών χώρων.

Μεγάλο κομμάτι της φιλοσοφίας του ποδοσφαίρου του Μαρτίνς βασίστηκε όλα αυτά τα χρόνια στην τριάδα του άξονα της μεσαίας γραμμής. Στην ένταση που έβγαζαν στην πίεση στον αντίπαλο και στην δική τους ικανότητα να αντεπεξέρχονται στην πίεση του αντιπάλου.

Ειδικά στον Μαντί Καμαρά, έναν ποδοσφαιριστή που «έφτιαξε» ο ίδιος ο Μαρτίνς και τον εξέλιξε με αποτέλεσμα αυτή τη στιγμή να είναι ο ακριβότερος με διαφορά ποδοσφαιριστής του ελληνικού πρωταθλήματος και στόχος κορυφαίων κλαμπ της Ευρώπης. Συμβαίνει σε όλους κάποια στιγμή να υπάρξουν εκτός φόρμας και φαίνεται μάλλον παράδοξο που ο Πορτογάλος προπονητής δεν εκμεταλλεύεται την στιγμή για να βάλει περισσότερο στην ομάδα τον Κούντε, έναν παίκτη με πολλά ενδιαφέροντα στοιχεία στο παιχνίδι του.

Επίσης, οι περισσότεροι μάλλον απόρησαν όταν είδαν τους δύο καλύτερους απέναντι στην Άιντραχτ, Ονιεκούρου και Ελ Αραμπί να βγαίνουν από τον αγωνιστικό χώρο. Δεν είναι λίγες οι φορές που ο Μαρτίνς έχει φέρει παίκτες από τον πάγκο και του έχουν δώσει το ματς. Αυτή τη φορά δε συνέβη. Όπως δε συνέβη και θα ήταν παράλογο να συμβεί να βρίσκεται σε φουλ φόρμα ο Ουσεϊνού Μπα με μόλις δυο συμμετοχές στο πρωτάθλημα και ένα ημίχρονο ως δεξιός μπακ στην Κωνσταντινούπολη.

Στα καλά νέα, ο Μαρτίνς αρχίζει επιτέλους να παίρνει πράγματα από τους νεοφερμένους εξτρέμ του. Απέναντι στον ΠΑΟΚ ήταν ο Γκάρι Ροντρίγκες, απέναντι στον Παναιτωλικό ο Ρόνι Λόπες και κόντρα στην Άιντραχτ ο Χένρι Ονιεκούρου που πραγματοποίησε με μεγάλη διαφορά την καλύτερη του εμφάνιση με την φανέλα του Ολυμπιακού, δείχνοντας πως ο αποκλεισμός από το Αγρίνιο λειτούργησε ευεργετικά. 

www.bnsports.gr  

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0