Football Talk

Ολυμπιακός-Άιντραχτ Φρανκφούρτης 1-2: Πολύ καλός για ένα ημίχρονο αλλά Μπα και αστοχία τον… πρόδωσαν (video)

Ολυμπιακός-Άιντραχτ Φρανκφούρτης 1-2: Πολύ καλός για ένα ημίχρονο αλλά Μπα και αστοχία τον… πρόδωσαν (video)

Οι «ερυθρόλευκοι» ήταν καλύτεροι από την Άιντραχτ, το πάλεψαν, έχασαν δύο μεγάλες ευκαιρίες αλλά τα δύο μεγάλα λάθη του Μπα, έδωσαν τη νίκη στους Γερμανούς. Στο -4 η διαφορά από την κορυφή.

Κρίμα για αυτόν τον Ολυμπιακό. Μπορεί στη Γερμανία να ηττήθηκε εύκολα, όμως στο «Γ. Καραϊσκάκης» ήταν άλλη ομάδα. Αυτό, τελικά δεν αρκούσε και η Άιντραχτ Φρανκφούρτης πήρε τη νίκη με γκολ στο 91ο λεπτό, επικρατώντας με 2-1.

Προβάδισμα, ισοφάριση και… Τραπ!

Ο Ολυμπιακός μπήκε πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο, προσπαθώντας να αιφνιδιάσει την Άιντραχτ Φρανκφούρτης, όμως το ματς γρήγορα ισορρόπησε. Οι δύο ομάδες δεν είχαν δημιουργήσει ευκαιρίες μέχρι το 12ο λεπτό, όταν ο Αγκιμπού Καμαρά βρήκε εντυπωσιακά τον Χένρι Ονιεκούρου.

Ο Νιγηριανός εξτρέμ ξέφυγε στην κόντρα, γύρισε την κατάλληλη στιγμή στον Γιουσέφ Ελ Αραμπί και εκείνος με κοντινό πλασέ έκανε το 1-0, πετυχαίνοντας το 16ο του ευρωπαϊκό γκολ με τον Ολυμπιακό. Έτσι, έγινε ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία της ομάδας στην Ευρώπη. Αυτό το προβάδισμα έδειξε να δίνει αυτοπεποίθηση στους γηπεδούχους.

Ωστόσο, η απάντηση της Άιντραχτ ήταν άμεση. Μόλις πέντε λεπτά αργότερα, ο Ουσεϊνού Μπα έχασε τον Νταϊσί Καμάντα, ο οποίος βγήκε στην πλάτη του και με εύστοχο πλασέ, νίκησε τον Βατσλίκ για το 1-1 και την εξισορρόπηση του ματς.

Από εκεί και πέρα, οι «ερυθρόλευκοι» ήταν καλύτεροι στον αγωνιστικό χώρο. Η πίεση δεν σταμάτησε και το αποτέλεσμα ήταν να υπάρξουν δύο τεράστιες ευκαιρίες για το 2-1. Αρχικά, ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί βρήκε εντυπωσιακά τον Γιώργο Μασούρα, ο οποίος δεν μπόρεσε να νικήσει τον Κέβιν Τραπ. Ο Γερμανός πορτιέρο ήταν εντυπωσιακός και με τις τάπες απέκρουσε σε κόρνερ.

Αυτό συνέβη και με τον Μαντί Καμαρά. Ο νεαρός χαφ του Ολυμπιακού είδε τον Όλεγκ Ρεάμπτσιουκ να περνάει τη μπάλα μέσα από δύο ποδοσφαιριστές αλλά το δυνατό σουτ του, εξουδετερώθηκε από τον έμπειρο πορτιέρο. Στη συνέχεια οι δύο ομάδες προσπάθησαν να φτιάξουν φάσεις αλλά το ματς έμεινε στο 1-1.

Δεύτερο λάθος του Μπα και… game over!

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Ολυμπιακός μπήκε λίγο πιο νωθρά αλλά γρήγορα ανέβασε απόδοση. Η πίεση συνεχίστηκε και ο Χένρι Ονιεκούρου είχε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία του αγώνα. Συγκεκριμένα, στο 57ο λεπτό, ο Ελ Αραμπί τον έβγαλε μόνο του μέσα στην περιοχή αλλά το σουτ πέρασε δίπλα από τα δοκάρια του Τραπ.

Η Άιντραχτ απάντησε στο 69’, όταν ο Λίντστρομ έπιασε ένα γεμάτο σουτ έξω από την περιοχή και ο Βατσλίκ απέκρουσε με απίστευτο τρόπο σε κόρνερ. Οι «ερυθρόλευκοι» έψαξαν ένα δεύτερο γκολ με τον Τικίνιο να φτάνει μία «ανάσα» από αυτό αλλά οι κόντρες στην περιοχή να του το στερούν.

Τελικά, η Άιντραχτ Φρανκφούρτης ήταν εκείνη που το πέτυχε. Ο Ουσεϊνού Μπα δεν επενέβη σωστά στο γύρισμα του Λίντστρομ και ο Χάουγκε από κοντά έκανε το 2-1, χαρίζοντας τη νίκη στους Γερμανούς. Έτσι, οι «ερυθρόλευκοι» είδαν την κορυφή να απομακρύνεται με τέσσερις βαθμούς.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Π. Μαρτίνς): Βατσλίκ, Λαλά, Παπασταθόπουλος, Μπα, Ρέαμπτσιουκ, Εμβιλά, Μ. Καμαρά (89' Κούντε), Μασούρας (83' Ρόνι Λόπες), Α. Καμαρά, Ονιεκούρου (71' Βαλμπουενά), Ελ Αραμπί (83' Τικίνιο).

ΑΪΝΤΡΑΧΤ ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗΣ (Ο. Γκλάσνερ): Τραπ, Τούτα, Χασέμπε, Εντικά, Τσάντλερ, Σο (82' Ιλσάνκερ), Γιάκιτς (78' Ρόντε), Μπάρκοκ (58' Τουρέ), Καμάντα, Μπορέ (78' Χάουγκε), Λάμερς (58' Λίντστορμ).

Βαθμολογία:

1. Άιντραχτ Φρανκφούρτης 4 10 (7-3)

2. Ολυμπιακός 4 6 (7-6)

3. Φενέρμπαχτσε 3 2 (3-6)*

4. Αντβέρπ 3 1 (3-5)*

Νότης Χάλαρης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0