Football Talk

Ολυμπιακός: Ο Πειραιάς ξυπνάει... «εφιάλτες» στους Γερμανούς (video)

Ολυμπιακός: Ο Πειραιάς ξυπνάει... «εφιάλτες» στους Γερμανούς (video)

Όπως η παράδοση λειτούργησε στην Γερμανία, έτσι ο Ολυμπιακός θέλει να εκμεταλλευθεί τη δική του στον Πειραιά κόντρα σε γερμανικές ομάδες.

Σχετικά Άρθρα

Η Άιντραχτ Φρανκφούρτης μπορεί να μην διανύει την καλύτερη σεζόν στον 21ο αιώνα, αλλά στην Ευρώπη τα πάει αρκετά καλά. Ο Ολυμπιακός είχε ένα μικρό προβάδισμα για το ματς στη Γερμανία, όμως η παράδοση πως οι «ερυθρόλευκοι» δεν… κερδίζουν εκεί, λειτούργησε ξανά.

Η ήττα με 3-1 δεν ήταν καταδικαστική για τους Πειραιώτες. Αντιθέτως, έχουν την ευκαιρία με νίκηεπί ελληνικού εδάφους να πιάσουν ξανά κορυφή στον όμιλο. Πέρα από τον σωστό σχεδιασμό, ο Ολυμπιακός θέλει και κάτι ακόμα. Να γίνει ότι ακριβώς και στην Φρανκφούρτη. Να ενεργοποιηθεί η παράδοση που έχει στον Πειραιά.

Συγκεκριμένα, οι «ερυθρόλευκοι» έχουν αντιμετωπίσει στην ιστορία τους εννιά φορές γερμανικές ομάδες εντός έδρας και έχουν κερδίσει τις τέσσερις από αυτές στα χρονικά. Ωστόσο, στον 21ο αιώνα, μόνο η Μπάγερν Μονάχου και η Σάλκε κατάφεραν να φύγουν με το διπλό από την Ελλάδα.

Το BN Sports σας θυμίζει τις επιτυχίες που πρέπει να «αντιγράψει» ο Ολυμπιακός.

Ολυμπιακός – Μπάγερ Λεβερκούζεν 6-2

Τι να πει κανείς για αυτό το ματς; Η Μπάγερ Λεβερκούζεν ήταν φιναλίστ της προηγούμενης σεζόνστο Champions League και ο Ολυμπιακός την φιλοξενούσε στον Πειραιά, με μηδέν νίκη (!) απέναντι σε γερμανικές ομάδες. Το αποτέλεσμα, ήταν να γραφτεί ιστορία και να γίνει η αρχή για μεγάλες βραδιές.

Οι φιλοξενούμενοι έκαναν το λάθος να προηγηθούν αλλά η απάντηση, ήταν σφοδρή. Πριν κλείσει το πρώτο μέρος, οι «ερυθρόλευκοι» είχαν γυρίσει το ματς σε 3-1 (!) ενώ ο δείκτης του σκορ έφτασε ακόμα και το 5-1, πριν η Λεβερκούζεν μειώσει προσωρινά σε 5-2. Τελικά, ο Ζέτεμπεργκ έβαλε το «κερασάκι» στην τούρτα για το τελικό 6-2.

Ολυμπιακός – Βέρντερ Βρέμης 3-0

Ακόμα μία ιστορική βραδιά για τον Ολυμπιακό. Αυτή τη φορά κόντρα στην Βέρντερ Βρέμης. Στην ομάδα που έχει πάρει το μοναδικό διπλό του μέσα στη Γερμανία. Με νίκη, οι «ερυθρόλευκοι» έπαιρναν το εισιτήριο για τους «16» της διοργάνωσης και η ομάδα του Τάκη Λεμονή δεν έχασε την ευκαιρία.

Στο κατάμεστο «Γ. Καραϊσκάκης», οι γηπεδούχοι ήταν πολύ καλύτερη των Γερμανών και προηγήθηκαν μόλις στο 12’ με τον Ιεροκλή Στολτίδη. Το 1-0 έμεινε μέχρι το 70’, όταν ο Ντάρκο Κοβάσεβιτς έβαλε γερά τις βάσεις για πρόκριση, πετυχαίνοντας το 2-0. Ο Στολτίδης ήταν εκείνος που οκτώ λεπτά αργότερα, ολοκλήρωσε τον θρίαμβο με 3-0 επί του γερμανικού συλλόγου.

Ολυμπιακός – Χέρτα 4-0

Ένα χρόνο μετά τον θρίαμβο με την Βέρντερ, ήρθε και δεύτερο μεγάλο σκορ επί γερμανικήςομάδας. Αυτή τη φορά, για το UEFA Cup, η Χέρτα ήταν η άτυχη που έπεσε στις ορέξεις των «ερυθρολεύκων». Μετά την 5άρα στην Μπενφίκα, ήρθε η σειρά της Χέρτα να υποστεί την βαριά ήττα με 4-0.

Μπορεί το πρώτο ημίχρονο να έληξε στο 0-0, όμως στο δεύτερο μέρος, οι γηπεδούχοι ήταν καταιγιστικοί. Με τέσσερις διαφορετικούς σκόρερ (Ντουντού, Τοροσίδης, Γκαλέτι και Ντιόγκο), ο Ολυμπιακός παίρνει τεράστια νίκη και την πρόκριση για τους «32» της διοργάνωσης.

Ολυμπιακός – Μπορούσια Ντόρτμουντ 3-1

Η τελευταία νίκη του Ολυμπιακού επί γερμανικής ομάδας, είναι το 2013. Τότε, η Μπορούσια Ντόρτμουντ των ΛεβαντόφσκιΓκέτσε και Κλοπ, υπέκυπτε στην καυτή ατμόσφαιρα του «Γ. Καραϊσκάκης». Ο Χοσέ Χολέβας είχε ανοίξει το σκορ για να ισοφαρίσει ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι σε 1-1.

Ο Ραφίκ Τζεμπούρ έστειλε την ομάδα του στα αποδυτήρια με 2-1 μπροστά στο σκορ και ο Μοδέστοέβαλε το «κερασάκι» στο 78’. Το συγκεκριμένο αποτέλεσμα ήταν καταλυτικό για να δώσει στον Ολυμπιακό την ευκαιρία να αγωνιστεί στο Europa League ως 3ος στον όμιλο.


Νότης Χάλαρης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0