Football Talk

Champions League, 1ος όμιλος: «Έπιασε» κορυφή η Σίτι – επέστρεψε στα γκολ ο Βαϊνάλντουμ αλλά… δεν ήταν αρκετό για την Παρί!(video)

Champions League, 1ος όμιλος: «Έπιασε» κορυφή η Σίτι – επέστρεψε στα γκολ ο Βαϊνάλντουμ αλλά… δεν ήταν αρκετό για την Παρί!(video)

Την αντίδραση που συνηθίζει να βγάζει μετά από ένα ανεπιτυχές αποτέλεσμα στην Premier League, ανέδειξε για ακόμη μία φορά η Μάντσεστερ Σίτι, η οποία επικράτησε, έστω και δύσκολα, της Κλαμπ Μπριζ με 4-1, έχοντας ως πρωταγωνιστή και πάλι τον Μαχρέζ. Την ίδια ώρα, η Παρί Σεν Ζερμέν πραγματοποίησε την πιο πειστική της φετινή εμφάνιση στο Champions League αλλά και πάλι… δεν τα κατάφερε, με την Λειψία να την ισοφαρίζει στο 90’ (2-2), με το δεύτερο πέναλτι που κέρδισε στο ματς. Εντυπωσιακός ο Βαϊνάλντουμ, που επέστρεψε στα γκολ, μετά από 20 μήνες, αλλά έμοιαζε… μόνος!

Την παράδοση που την θέλει να καταφέρνει να επικρατεί στο Έτιχαντ όταν αγωνίζεται ημέρα Τετάρτη, συνέχισε η Μάντσεστερ Σίτι κόντρα στην «μαχητική» Κλαμπ Μπριζ, με τους «πολίτες» να δέχονται και πάλι γκολ, αλλά να αναδεικνύουν την αντίδρασή τους, μετά από την ήττα που υπέστησαν στο ίδιο γήπεδο, στην 10η αγωνιστική της Premier League από την Κρίσταλ Πάλας (0-2).

Ωστόσο, η νίκη της μόνο… απλή υπόθεση δεν μπορεί να χαρακτηριστεί. Το σύνολο του Πεπ Γκουαρδιόλα δυσκολεύτηκε. Τουλάχιστον για μία ώρα, ή καλύτερα μέχρι να βρει την στιγμή που περίμενε ο Ριγιάντ Μαχρέζ, που συνηθίζει να διακρίνεται στο τρέχον Champions League.


Το 1-0 του Φιλ Φόντεν, έγινε 1-1 άμεσα, χάρη σε… αυτογκόλ του Τζον Στόουνς, και έπειτα το Έτιχαντ άρχισε να «γέρνει» προς την πλευρά των «γαλάζιων». Ο Μαχρέζ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα στο 54ο λεπτό, έπειτα από την δεύτερη ασίστ του Ζοάο Κανσέλο στην βραδιά, και η πολυπόθητη επικράτηση επετεύχη, παίρνοντας και διαστάσεις θριάμβου, χάρη στο πρώτο γκολ του Στέρλινγκ μετά από 60 ημέρες, σε όλες τις διοργανώσεις και εκείνο του Γκαμπριέλ Ζεσούς στις καθυστερήσεις!


Η Μάντσεστερ Σίτι έκανε την «δουλειά» της, και απλά ανέμενε μία… χάρη από την Λειψία στην Γερμανία, η οποία φιλοξενούσε την Παρί Σεν Ζερμέν, που και πάλι δεν είχε στην σύνθεσή της τους Λιονέλ Μέσι και Σέρχιο Ράμος.

Αρχικά φάνηκε πως η δύναμη της έδρας θα διαδραματίσει κομβικό ρόλο. Ο Ενκουνκού άνοιξε το σκορ στο 8ο λεπτό, βρίσκοντας δίχτυα για τέταρτη φορά σε πέντε αναμετρήσεις, και τρία λεπτά μετά πιθανώς έλαβε χώρα η κομβικότερη φάση του ματς.


Η Λειψία κέρδισε πέναλτι, και το «χρέος» της εκτέλεσης ανέλαβε ο τέως ποδοσφαιριστής της Άιντραχτ Φρανκφούρτης, Αντρέ Σίλβα. Ένας «δεινός» σκόρερ απέναντι στον… σπεσιαλίστα του είδους, Τζίτζι Ντοναρούμα, με τον δεύτερο να κερδίζει κατά κράτος.


Το 1-0 διατηρήθηκε, και η ψυχολογία των Παριζιάνων διαφοροποιήθηκε σημαντικά. Εκεί πήρε την σκυτάλη ο Τζίνι Βαϊνάλντουμ. Ο Ολλανδός βρήκε το πρώτο του γκολ στο Champions League μετά τον Μάρτιο του 2020, ολοκληρώνοντας ιδανικά μία υπέροχη ομαδική προσπάθεια, και εν συνεχεία έφερε «τούμπα» το ματς.


Το κόρνερ του Νεϊμάρ βρήκε τον Μαρκίνιος, και ο αρχηγός δεν… έκανε λάθος. Πάσαρε με το κεφάλι στον Βαϊνάλντουμ και ο ψύχραιμος, πρώην ποδοσφαιριστής της Λίβερπουλ, έκανε το 2-1 επίσης με το κεφάλι, πανηγυρίζοντας δύο γκολ σε ένα ημίχρονο στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, μετά από δύο χρόνια.


Όλα έδειχναν πως οι Γάλλοι θα διατηρηθούν στην κορφή του ομίλου, αλλά το φινάλε της αναμέτρησης ήταν εντυπωσιακή. Η Λειψία κέρδισε και δεύτερο πέναλτι, ο Ντοναρούμα έπεσε και πάλι σωστά στο τελείωμα του Σζομποτσλάι αλλά δεν μπόρεσε να αποκρούσει  και το τελικό 2-2 άλλαξε τις ισορροπίες!

Στην κορυφή του 1ου ομίλου πλέον η Μάντσεστερ Σίτι, σε 20 ημέρες κρίνεται οριστικά η «πρωτιά» στην αναμέτρηση των δύο «μεγάλων» του ομίλου!

Τα αποτελέσματα της 4ης αγωνιστικής:

Μάντσεστερ Σίτι – Μπριζ 4-1 (15’ Φόντεν, 54΄Μαχρέζ, 72’ Στέρλινγκ, 90’ Ζεσούς – 17’ αυτ. Στόουνς)

Λειψία – Παρί Σεν Ζερμέν 2-2 (8’ Ενκουνκού,  93’ Σζομποτσλάι – 21’, 39’ Βαϊνάλντουμ)

Η βαθμολογία του 1ου ομίλου:

1. Μάντσεστερ Σίτι 4 9 (15-7)

2. Παρί Σεν Ζερμέν 4 8 (8-5)

3. Μπριζ 4 4 (5-11)

4. Λειψία 4 1 (8-13)

Το πρόγραμμα της 5ης αγωνιστικής (24/11):

Μάντσεστερ Σίτι – Παρί Σεν Ζερμέν (22:00)

Μπριζ – Λειψία (22:00)


Δημήτρης Μανάκος


www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0