Football Talk

Champions League, 3ος όμιλος: Μαγικός Άγιαξ «υπέταξε» τη Ντόρτμουντ με ανατροπή - νέα τεσσάρα από τη Σπόρτινγκ Λισαβόνας! (video)

Champions League, 3ος όμιλος: Μαγικός Άγιαξ «υπέταξε» τη Ντόρτμουντ με ανατροπή - νέα τεσσάρα από τη Σπόρτινγκ Λισαβόνας! (video)
Τι ματς είδαμε στον 3ο όμιλο του Champions League; Η τέταρτη αγωνιστική επιφύλασσε σπουδαίες αναμετρήσεις, αφού η Σπόρτινγκ Λισαβόνας διέλυσε εντός έδρας την Μπεσίκτας με 4-0, ενώ στο έτερο ματς ο Άγιαξ «υπέταξε» με 3-1 την Ντόρτμουντ με ανατροπή, για να κάνει το τέσσερα στα τέσσερα και να δώσει συνέχεια στο απόλυτο νικών που διατηρεί στη διοργάνωση!

Οι πάντες ανέμεναν πολλά γκολ από τις αποψινές (03/11) αναμετρήσεις του τρίτου ομίλου και το φιλοθεάμον κοινό δεν απογοήτευτηκε στο τέλος της βραδιάς!

Την ώρα που η Σπόρτινγκ Λισαβόνας φιλοδωρούσε με τέσσερα γκολ την Μπεσίκτας σε ένα repeat της προ δύο εβδομάδων αναμέτρησής τους, ο Άγιαξ έκανε το τέσσερα στα τέσσερα στο φετινό Champions League με μία εμφατική ανατροπή επί της Ντόρτμουντ!

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για την Μπορούσια, αφού μόλις στο 9ο λεπτό είχε την πρώτη της μεγάλη ευκαιρία με τον Μπέλινγκχαμ! Ο νεαρός μέσος έπιασε μία καρφωτή κεφαλιά, αλλά είδε την μπάλα να περνά ξυστά από το δεξί δοκάρι του τερματοφύλακα του Άγιαξ!

Στην επόμενη ευκαιρία των Βεστφαλών, πρωταγωνιστής ήταν ο Μάρκο Ρόις, αλλά το σουτ του στο 26ο λεπτό, αποκρούστηκε εντυπωσιακά από τον Πασβίερ!

Η αναμέτρηση κυλούσε ιδανικά για το σύνολο του Μάρκο Ρόζε, αλλά ένα απρόσεκτο μαρκάρισμα του Χούμελς στο 29ο λεπτό άλλαξε τις ισορροπίες, με τον πολύπειρο αμυντικό να αποβάλλεται με απευθείας κόκκινη κάρτα.


Παρότι η Ντόρτμουντ αγωνιζόταν με δέκα παίκτες, ήταν αυτή που ευτύχησε να ανοίξει το σκορ!

Ο εξαιρετικός για ένα ακόμα παιχνίδι, Μπέλινγκχαμ, πάτησε περιοχή, ανατράπηκε και με τη βοήθεια του VAR υποδείχθηκε η εσχάτη των ποινών. Ο Μάρκο Ρόις ανέλαβε την εκτέλεση και δεν λάθεψε, ανοίγοντας το σκορ για την ομάδα του στο 37'!


Το πρώτο ημίχρονο έκλεισε χωρίς αλλαγή στο σκορ, αλλά το δεύτερο ήταν ένας μονόλογος του Αίαντα.

Η Ντόρτμουντ παραχώρησε μέτρα στον αντίπαλό της, αφού κλείστηκε στα καρέ της και εν τέλει, δεν γλίτωσε το... αναπόφευκτο!

Στο 72ο λεπτό, ο Άντονι έκανε μία γλυκιά σέντρα από τα δεξιά, η μπάλα στρώθηκε στον Ντούσαν Τάντιτς που ακολούθησε τη φάση στο δεύτερο δοκάρι και δεν δυσκολεύτηκε να νικήσει το Κομπέλ, για να γράψει το 1-1!


Το γήπεδο... έγερνε και αυτό που αναζητούσε -και άξιζε- ο Άγιαξ το πήρε στο 83ο λεπτό!

Ο Άντονι σέρβιρε και πάλι, αλλά αυτήν τη φορά ήταν ο Σεμπαστιάν Αλέ που υπέγραψε την ανατροπή για τους Ολλανδούς!


Μάλιστα, το σύνολο του Έρικ Τεν Χάαγκ δεν σταμάτησε εκεί, αλλά έδωσε διαστάσεις θριάμβου στη νίκη του στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων, όταν ο Κλάασεν βρήκε δίχτυα, γράφοντας το 3-1 που ήταν και το τελικό σκορ της αναμέτρησης!


Στο έτερο ματς του ομίλου, η Σπόρτινγκ Λισαβόνας έτρεψε την αναμέτρηση με την Μπεσίκτας σε παράσταση για έναν ρόλο, επαναλαμβάνοντας ουσιαστικά ό,τι συνέβη στις 19 Οκτωβρίου (4-1) στην έδρα των Τούρκων!

Το… πάρτι δεν ξεκίνησε νωρίς, αλλά ένα δεκάλεπτο ξέσπασμα των Πορτογάλων ήταν αρκετό για να κρίνει την αναμέτρηση προτού ολοκληρωθεί το πρώτο μέρος!

Στο 31ο λεπτό, ο Πέδρο Γκονσάλβες άνοιξε το σκορ με εύστοχη εκτέλεση από τα έντεκα βήματα, μετά από πέναλτι στο οποίο υπέπεσε ο Γιλμάζ!


Ωστόσο, ο 23χρονος μεσοεπιθετικός δεν έμεινε εκεί!

Μόλις επτά λεπτά αργότερα, διπλασίασε τόσο τα δικά του τέρματα, όσο και αυτά της ομάδας του, γράφοντας το 2-0!


Το κερασάκι στην «τούρτα» για τη Σπόρτινγκ μπήκε στο 41ο λεπτό, όταν ο Παουλίνιο με υπέροχο σουτ νίκησε τον Ντεστάνογλου και έγραψε το 3-0 ως σκορ του πρώτου ημιχρόνου!


Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε από το σημείο που τελείωσε το πρώτο!

Στο 56ο λεπτό ο Πάμπλο Σαράμπια πρόσθεσε το όνομά του στον πίνακα των σκόρερ, ανεβάζοντας τον δείκτη του σκορ στο 4-0 και έγραψε το τελικό σκορ της αναμέτρησης, δίνοντας διαστάσεις θριάμβου σε μία υπερπολύτιμη βαθμολογικά νίκη για την ομάδα του!

Η Μπεσίκτας προσπάθησε να πετύχει το γκολ της «τιμής», αλλά η αστοχία του Γκεζάλ στο 70ο λεπτό, της στέρησε αυτό το δικαίωμα.

Μάλιστα, οι «αετοί» ολοκλήρωσαν την αναμέτρηση με δέκα παίκτες, όταν ο Ζόσεφ αντίκρισε δεύτερη κίτρινη κάρτα στο 90' και αποχώρησε από τον αγωνιστικό χώρο, δίνοντας το χειρότερο δυνατό φινάλε σε μία εφιαλτική βραδιά για την ομάδα του.

 

Τα αποτελέσματα της 4ης αγωνιστικής του 3ου ομίλου:

Μπορούσια Ντόρτμουντ – Άγιαξ 1-3 (37’ πεν. Ρόις - 72' Τάντιτς, 83' Αλέ, 90+3' Κλάασεν)

Σπόρτινγκ Λισαβόνας – Μπεσίκτας 4-0 (31’ πεν. 38’ Πέδρο Γκονσάλβες, 41’ Παουλίνιο, 56’ Σαράμπια)

 

Η βαθμολογία του 3ου ομίλου:

1.Άγιαξ 4 12 (14-2)

2.Μπορούσια Ντόρτμουντ 4 6 (4-8)

3.Σπόρτινγκ Λισαβόνας 4 6 (9-7)

4.Μπεσίκτας 4 0 (2-12)

 

Το πρόγραμμα της 5ης αγωνιστικής του 3ου ομίλου (24/11):

Μπεσίκτας – Άγιαξ (19:45)

Σπόρτινγκ Λισαβόνας – Μπορούσια Ντόρτμουντ (22:00)

 

Φάνης Τσοκανάς

www.bnsports.gr

 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0