Football Talk

Το φινάλε για την Αταλάντα δεν γράφεται με... happy end! (video)

Το φινάλε για την Αταλάντα δεν γράφεται με... happy end! (video)

Το σφύριγμα της έναρξης την βρίσκει στα… καλύτερά της. Η Αταλάντα πιέζει ψηλά, σκοράρει και καλείται να υπερασπιστεί το προβάδισμά της. Το καταφέρνει επιτυχώς μέχρι το 80’. Η συνέχεια δεδομένη δεν είναι… προβλέψιμη. Το απέδειξε τόσο ο Κριστιάνο Ρονάλντο, όσο και η Ουντινέζε, σε ένα σενάριο «σύμπτωσης» που εν τέλει… δεν μοιάζει με τέτοιο!

Θα μπορούσε κάποιος να την χαρακτηρίσει άτυχη. Θέλει άλλωστε δόση τύχης το ποδόσφαιρο, προκειμένου να επιτευχθεί η επιτευχθεί η επιτυχία. Ισχύει όμως αυτό στην περίπτωση της Αταλάντα; Μιλάμε για κάποια σύμπτωση ή αναφορικά με το σύνολο του Γκασπερίνι, «σύμπτωση επαναλαμβανόμενη, παύει να είναι σύμπτωση»;

Μία ακόμη «δοκιμή» θα μας πείσει. Το γκολ του Κριστιάνο Ρονάλντο άλλωστε στο 92ο λεπτό της αναμέτρησης στο Μπέργκαμο, απλώς επιβεβαίωσε την αφέλεια που χαρακτηρίζει τους Ιταλούς. Είχαν πάρει το προβάδισμα με τον Ίλισιτς, ισοφαρίστηκαν στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους από τον Πορτογάλο, βρήκαν τον τρόπο να ξανασκοράρουν, αλλά και πάλι δεν κατόρθωσαν να πάρουν το τρίποντο που θα τους ανέβαζε στην δεύτερη θέση.

Όπως άλλωστε και στο Όλντ Τράφορντ, όπου η Αταλάντα και πάλι σκόραρε δις, έχοντας μάλιστα προηγηθεί με 2-0 με την λήξη του πρώτου ημιχρόνου, αλλά με… κάποιον περίεργο τρόπο, το Θέατρο των Ονείρων άλλαξε το σκηνικό του ματς, όταν το 2-2 του Χάρι Μαγκουάιρ επετεύχθη.

Όλοι θεωρούσαν πως η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ θα επικρατήσει. Έτσι και έγινε. Πάλι με τον Ρονάλντο. Πάλι στο τέλος. Ακόμη μία ανατροπή που την διατήρησε στην κορυφή. Όπως είναι λογικό, η Αταλάντα αποτελεί και την μοναδική ομάδα φέτος που έχει σκοράρει τέσσερις φορές κόντρα στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ σε 180 αγωνιστικά λεπτά, αλλά δεν έχει… κερδίσει!

Και το εντυπωσιακό της υπόθεσης, είναι πως τα δύο εν λόγω αποτελέσματα με γκολ στο «φινάλε» δεν περιορίζονται στην Ευρώπη, αλλά «τρίτωσαν» επί ιταλικού εδάφους. Πάλι στο Μπέργκαμο, με την Αταλάντα να έχει εκκινήσει δυναμικά την αναμέτρηση και να έχει πάρει το πολυπόθητο προβάδισμα απέναντι στην Ουντινέζε, με το ματς να κυλά στο 1-0 και τους γηπεδούχους να καλούνται να το υπερασπιστούν…

Για τρίτη φορά σε 14 ημέρες έπεσαν «θύμα έκπληξης» αναλογικά με την εξέλιξη των αναμετρήσεων. Οι φιλοξενούμενοι βρήκαν γκολ ισοφάρισης στο 94’ με τον επιθετικό τους Μπέτο, και η απώλεια των δύο βαθμών έμοιαζε ακόμη πιο ηχηρή για την Αταλάντα, που… μπλοκάρει στο φινάλε!

Για να είμαστε δίκαιοι πάντως, ό,τι… δεν της έδωσε η τύχη στις καθυστερήσεις των προαναφερθεισών αναμετρήσεων, της το «χάρισε» στο ματς με την Λάτσιο, και πάλι στο… ίδιο γήπεδο. Στην έδρα των ανατροπών…

Οι «λατσιάλι» πήραν το προβάδισμα με το 9ο φετινό γκολ του Τσίμο Ιμόμπιλε στο 74’, αλλά ο Ντε Ρουν στην τελευταία φάση του ματς έκανε το Μπέργκαμο να ξεσπάσει σε πανηγυρισμούς, για το τελικό 2-2!

Σε κάθε περίπτωση, οι αναμετρήσεις της Αταλάντα έχουν ένα… ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Ακόμη και αν κάποιος χάσει το πρώτο μέρος, πιθανότατα θα «αποζημιωθεί». Όσο αφορά τον Γκασπερίνι, με κάποιον τρόπο πρέπει να διορθώσει τα κακώς κείμενα που προκύπτουν στο φινάλε. Αλλιώς, θα «αναγκαστεί» να αντιληφθεί τον λόγο που η ομάδα του την δεδομένη χρονική στιγμή, δεν βρίσκεται στην πρώτη δυάδα του 6ου ομίλου του Champions League.

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0