Football Talk

Champions League, 6ος όμιλος: Στο ίδιο έργο θεατές, ο Ρονάλντο έσωσε την Γιουνάιτεντ στο 92’ – εύκολη νίκη για την Βιγιαρεάλ! (video)

Champions League, 6ος όμιλος: Στο ίδιο έργο θεατές, ο Ρονάλντο έσωσε την Γιουνάιτεντ στο 92’ – εύκολη  νίκη για την Βιγιαρεάλ! (video)

Και όταν τα πράγματα γίνονται δύσκολα, ο Κριστιάνο Ρονάλντο βρίσκεται πάντα εκεί για την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ο Πορτογάλος «έσωσε» την παρτίδα στο τέλος με εξαιρετικό γκολ, πέτυχε το 5ο του φετινό τέρμα στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, και επί της ουσίας το τελικό 2-2 απέναντι στην Αταλάντα, φέρει φαρδιά-πλατιά την υπογραφή του! Στο άλλο ματς του ομίλου, η Βιγιαρεάλ επικράτησε με 2-0 της Γιανγκ Μπόις, ούσα ανώτερη από την πρωταθλήτρια Ελβετίας, και ισοβαθμεί στην κορυφή της βαθμολογίας με τους «κόκκινους διαβόλους»!

Η τελευταία φορά που η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ηττήθηκε επί ιταλικού εδάφους και αγωνιζόταν την ημέρα Τρίτη, χρονολογείται πριν από 17 χρόνια. Την σεζόν 2004-05, με τους «κόκκινους διαβόλους» να ηττώνται με 1-0, χάρη σε ένα γκολ του Κρέσπο με την συμπλήρωση μίας ώρας αγώνας, έχοντας στην βασική τους ενδεκάδα τον Κριστιάνο Ρονάλντο, στην τέταρτη συμμετοχή του τότε ως βασικός στους πρώτους «11» του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον.

Έχοντας αυτό ως δεδομένο, ο Κριστιάνο Ρονάλντο δεν θα μπορούσε παρά να είναι και πάλι ένας εκ των πρωταγωνιστών για την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Δεν θα επέτρεπε την ήττα από την Αταλάντα, δεν θα άφηνε τον Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ να εκτεθεί, μία εβδομάδα μετά την πολύ μεγάλη συζήτηση, αναφορικά με το μέλλον του Νορβηγού.

Η Αταλάντα ξεκίνησε την αναμέτρηση όπως και στο Όλντ Τράφορντ. Μπήκε δυνατά, πίεσε ψηλά, και κατάφερε να ανοίξει το σκορ, εκθέτοντας για ακόμη μία φορά φέτος την ανασταλτική λειτουργία της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Στο 11ο λεπτό, η ομάδα που εδρεύει στο Μπέργκαμο προηγήθηκε με γκολ του Ίλισιτς, ο οποίος πλάσαρε με το αριστερό στο κέντρο της εστίας του Νταβίδ Ντε Χέα, που όμως έκανε λάθος, έχοντας και αρκετά σώματα μπροστά του.

Το 1-0 ήταν γεγονός και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δεχόταν γκολ για 6η φορά στο φετινό Champions League, προβληματίζοντας τον Σόλσκιερ και τους φίλους της.


Ωστόσο, το… λάθος διορθώθηκε πριν από την ολοκλήρωση του πρώτου μέρους, έπειτα από μία εξαιρετική ομαδική συνεργασία, και ακόμη ένα γκολ που έφερε την υπογραφή των Μπρούνο Φερνάντες και Κριστιάνο Ρονάλντο.

Ο πρώτος επέστρεψε την μπάλα στον συμπατριώτη του με τακουνάκι, και από εκεί και πέρα, η υπόθεση για τον Ρονάλντο ήταν απλή. Η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα, και ο Πορτογάλος επιθετικός πανηγύριζε για 4η φορά σε ισάριθμα ματς στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.


Όλα έδειχναν πως οι «κόκκινοι διάβολοι» θα προβούν σε ακόμη μία ανατροπή. Ο ρυθμός στο δεύτερο μέρος κυλούσε υπέρ τους, και το μομέντουμ έμοιαζε πως μπορεί να κάνει την διαφορά, και να τους διατηρήσει στην κορυφή.

Ωστόσο, ακόμη ένα λάθος της άμυνας της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η οποία νωρίτερα είχε στερηθεί και τον Ράφαελ Βαράν, έκανε την εμφάνισή του. Ο Μαγκουάιρ δεν υπολόγισε σωστά την τροχιά της μπάλας, και ο πρώην ποδοσφαιριστής της Νάπολι, Ζαπάτα, κέρδισε από κοντά τον Ισπανό γκολκίπερ.


O VAR παρενέβη, το γκολ μέτρησε και η κατάσταση απλοποιήθηκε. Στα εναπομείναντα λεπτά, η Αταλάντα δεν θα μπορούσε να υποστεί όσα βίωσε στο Θέατρο των Ονείρων.

Τουλάχιστον έτσι φαινόταν, πριν πάρει την μπάλα στα πόδια του ο Κριστιάνο Ρονάλντο. Ένα εκπληκτικό σουτ στο 91ο λεπτό, μία ισοφάριση και διατήρηση στην κορυφή για τους «κόκκινους διαβόλους»! Επτά κερδισμένοι βαθμοί, όλοι με γκολ του Ρονάλντο μετά το 80ο λεπτό…

Την ίδια ώρα, η Βιγιαρεάλ, πιθανώς στο τελευταίο ματς του Ουνάι Έμερι στον πάγκο της, μιας και ο Ισπανός φημολογείται πως έχει συμφωνήσει με τη Νιούκαστλ, επιβεβαίωσε τον τίτλο του φαβορί κόντρα στην Γιανγκ Μπόις.


Σκόραρε στο 36ο λεπτό με τον Καπού, αλλά η φάση του ματς έλαβε χώρα τρία λεπτά πριν από την συμπλήρωση μίας ώρας αγώνα. Οι φιλοξενούμενοι βρήκαν δίχτυα από στημένη φάση, αλλά έπειτα από ολιγόλεπτη συνομιλία του διαιτητή με τον VAR, το γκολ ακυρώθηκε, μιας και ο τελευταίος παίκτης της πρωταθλήτριας Ελβετίας, παρεμπόδιζε το οπτικό πεδίο του γκολκίπερ των γηπεδούχων.

Κάπως έτσι, το «κίτρινο υποβρύχιο» ανέβηκε στην πρώτη θέση της βαθμολογίας, ισοβαθμώντας με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, που... σώθηκε για ακόμη μία φορά από τον άνθρωπο του Champions League!

Τα αποτελέσματα της 4ης αγωνιστικής:

Αταλάντα – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 2-2 (11’ Ίλισιτς, 56’ Ζαπάτα – 45’, 91’ Ρονάλντο)

Βιγιαρεάλ – Γιανγκ Μπόις 2-0 (36’, 89’ Καπού)

Η βαθμολογία του 6ου ομίλου:

1. Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 4 7 (8-7)

2. Βιγιαρεάλ 4 7 (9-5)

3. Αταλάντα 4 5 (7-7)

4. Γιανγκ Μπόις 4 3 (3-8)

Το πρόγραμμα της 5ης αγωνιστικής (23/11):

Βιγιαρεάλ – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (22:00)

Γιανγκ Μπόις – Αταλάντα (22:00)

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0