Football Talk

Γιουβέντους – Ζενίτ 4-2: Σόου Ντιμπάλα, Κιέζα και πρόκριση στους «16»! (video)

Γιουβέντους – Ζενίτ 4-2: Σόου Ντιμπάλα, Κιέζα και πρόκριση στους «16»! (video)

«Έκλεισε» στόματα η Γιουβέντους πετυχαίνοντας μια σπουδαία νίκη (4-2) επί της Ζενίτ και παίρνοντας το εισιτήριο για τους «16» του Champions League.

Γιουβέντους από τα παλιά! Σε μια εξαιρετική βραδιά για τη «Γηραιά Κυρία» ο Αλέγκρι και οι παίκτες του πανηγύρισαν την πρόκριση στους «16» του Champions League επικρατώντας με 4-2 της Ζενίτ. Μοράτα, Κιέζα και Ντιμπάλα (δύο γκολ και μια ασίστ) πέτυχαν τα τέσσερα γκολ των Ιταλών, ενώ τα δύο τέρματα των φιλοξενούμενων προήλθαν από το αυτογκόλ του Μπονούτσι και γκολ του Αζμούν στις καθυστερήσεις του αγώνα.


Από το 11’ η Γιουβέντους πήρε προβάδισμα στο σκορ. Με σουτ με το αριστερό μέσα από τη μεγάλη περιοχή ο Πάουλο Ντιμπάλα έκανε το 1-0. Μάλιστα έφτασε τα 17 γκολ στο Champions League με τη φανέλα της «Γηραιάς Κυρίας» και έπιασε τον Φιλίπο Ιντζάγκι στην 3η θέση των σκόρερ όλων των εποχών για την ιταλική ομάδα στην διοργάνωση, πίσω από τους Αλεσάντρο Ντελ Πιέρο (42 γκολ) και Νταβίντ Τρεζεγκέ (25 γκολ).



Με έναν απίστευτο τρόπο ήρθε η ισοφάριση στο 26’ για την Ζενίτ στο Τορίνο. Ο Καραβάεφ έβγαλε τη σέντρα από τα αριστερά υπό την πίεση του Ντανίλο και ο Μπονούτσι προσπάθησε να απομακρύνει με το κεφάλι, όμως η μπάλα πήρε ύψος και περίεργη τροχιά για να καταλήξει στο αριστερό παράθυρο της εστίας του Σέζνι.



Ο Κλαουντίνιο ανέτρεψε τον Κιέζα μέσα στην περιοχή και ο διαιτητής έδωσε το πέναλτι, με τον Ντιμπάλα να στέλνει τη μπάλα άουτ αλλά τον ρέφερι του αγώνα να δίνει επανάληψη, για το λόγο πως είχε μπει νωρίς στη μεγάλη περιοχή παίκτης των φιλοξενουμένων. Ο Αργεντινός επέλεξε και πάλι την αριστερή γωνία του τερματοφύλακα και αυτή τη φορά βρήκε δίχτυα και έδωσε εκ νέου το προβάδισμα στη «Γηραιά Κυρία» στο 58’. Ο Ντιμπάλα με το δεύτερο του τέρμα στην αναμέτρηση έφτασε τα 18 γκολ και έτσι κατοχύρωσε την αποκλειστικότητα της 3ης θέσης των σκόρερ, προσπερνώντας των Ιντζάγκι.  



Στο 73’ ο Κιέζα μπήκε στη μεγάλη περιοχή της Ζενίτ από τα αριστερά και αφού απέφυγε με τρομερή κοφτή ντρίμπλα τον προσωπικό του φρουρό, νίκησε με διαγώνιο συρτό αριστερό σουτ τον αντίπαλο γκολκίπερ για να κάνει το 3-1 για την Γιουβέντους.



Ο Μοράτα πήρε εξαιρετική ασίστ από τον Ντιμπάλα στο 82’ και με αριστερό πλασέ μέσα από τη μεγάλη περιοχή έγραψε το 4-1 για την «Γηραιά Κυρία» γνωρίζοντας την αποθέωση τόσο από τους συμπαίκτες του όσο και από τους οπαδούς των «μπιανκονέρι». Η Ζενίτ κατάφερε απλά να μειώσει στις καθυστερήσεις στο τελικό 4-2 με τον Αζμούν.



Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ: Σέζνι, Ντανίλο, Μπονούτσι, Ντε Λιχτ, Σάντρο, Κιέζα, Μακένι, Λοκατέλι (80' Αρτούρ), Μπερναρντέσκι (80' Ραμπιό), Ντιμπάλα, Μοράτα

ΖΕΝΙΤ: Κρίτσιουκ, Λόβρεν, Τσιστιακόφ, Ρακίτσκι (74' Τζούμπα), Σουτόρμιν, Μπάριος, Γουεντέλ, Καραβάεφ (59' Μάλκομ), Μοστοβόι (59' Κρουγκοβόι), Αζμούν, Κλαουντίνιο (75' Γερόκιν)

Τα αποτελέσματα της 4ης αγωνιστικής:

Γιουβέντους – Ζενίτ 4-2

Μάλμε – Τσέλσι 0-1

Η βαθμολογία του 8ου ομίλου:

1. Γιουβέντους 4 12 (9:2)

2. Τσέλσι 4 9 (6:1)

3. Ζενίτ 4 3 (6:6)

4. Μάλμε 4 0 (0:12)

Το πρόγραμμα της 5ης αγωνιστικής (23/11):

Τσέλσι – Γιουβέντους (22:00)

Μάλμε – Ζενίτ (22:00)

Ευτυχία Γιαπουτζή

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0