Football Talk

Μάλμε - Τσέλσι 0-1: Εύκολη νίκη με υπογραφή Ζίγιεχ! (video)

Μάλμε - Τσέλσι 0-1: Εύκολη νίκη με υπογραφή Ζίγιεχ! (video)

Η Τσέλσι πανηγύρισε την πέμπτη διαδοχική της νίκη σε όλες τις διοργανώσεις δίχως να δεχθεί γκολ, και την έκτη σερί ανεξαρτήτως αποτελέσματος, κόντρα στην Μάλμε επικρατώντας με 1-0 με γκολ του Ζίγιεχ.

Η Τσέλσι επικράτησε με 1-0 κόντρα στη Μάλμε με τη νίκη να έρχεται πιο εύκολα από ό,τι δείχνει το τελικό αποτέλεσμα. Το γκολ πέτυχε ο Ζίγιεχ, που βρήκε δίχτυα για πρώτη φορά μετά τον τελικό του Σούπερ Καπ, συνεχίζοντας την παράδοση που τον θέλει να σκοράρει, και η Τσέλσι… μόνο να κερδίζει!

 

Οι «μπλε» ξεκίνησαν το ματς αποφασισμένοι και μετά το πρώτο αναγνωριστικό τέταρτο, κυριάρχησαν, δημιουργώντας τέσσερις επικίνδυνες καταστάσεις από το 17ο μέχρι και το 29ο λεπτό.


Ο Λόφτους Τσικ αρχικά απείλησε με μακρινό σουτ, εν συνεχεία κέρδισε την κεφαλιά από σέντρα του Ζίγιεχ αλλά η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ, ενώ στο 21’ ο «δημιουργός» της φάσης, δεν κατάφερε να ευστοχήσει από δύσκολη γωνία.

Κάτι ανάλογο συνέβη και ένα λεπτό πριν από την συμπλήρωση μισής ώρας παιχνιδιού στην Σουηδία, με τον Κάι Χάβερτς να βγαίνει απέναντι από τον Ντάλιν, αλλά να μην κατορθώνει να τον νικήσει, χάνοντας τον έλεγχο της μπάλας, προτού πλασάρει.

Σε όλο το διάστημα του πρώτου μέρους, η Μάλμε παρουσιάστηκε εμφανώς βελτιωμένη σε σχέση με την αναμέτρηση του «Στάμφορντ Μπριτζ», ωστόσο δεν μπορούσε να γίνει απειλητική, με εξαίρεση μόλις μία περίπτωση, με την συμπλήρωση ων 45’, όταν ο Τσόλακ δεν μπόρεσε να ολοκληρώσει την φάση που του παρουσιάστηκε!

Η λήξη του πρώτου μέρους συνέχισε την άτυπη παράδοση που θέλει την Τσέλσι να μην δέχεται γκολ στο πρώτο ημίχρονο, σε πρωτάθλημα και Champions League από τις 28 Αυγούστου. Από την στιγμή που η ανασταλτική λειτουργία της και πάλι λειτουργούσε άψογα, το γκολ φαινόταν πως αποτελεί ζήτημα χρόνου.

Έτσι και έγινε. Ο Λόφτους Τσικ απείλησε και πάλι, με εξαιρετική ατομική προσπάθεια στο 54’ δίχως αποτέλεσμα, αλλά ο Ζίγιεχ δύο λεπτά αργότερα δεν μπορούσε να αστοχήσει προ κενής εστίας, και ύστερα από ωραίο γύρισμα της μπάλας του Χάντσον Οντόι.



Αυτό ήταν και το πρώτο γκολ του Μαροκινού μετά τον τελικό του Σούπερ Καπ απέναντι στην Βιγιαρεάλ, με το 1-0 θα θέτει τις βάσεις για την 3η νίκη των «μπλε» στο Champions League, και επί της ουσίας την… πρόκριση, σε περίπτωση που η Ζενίτ δεν μπορέσει να φύγει με το «διπλό» από την Ιταλία και την Γιουβέντους.

Τα εναπομείναντα λεπτά απέκτησαν διαδικαστικό χαρακτήρα, με τους γηπεδούχους να μην απειλούν, και τους φιλοξενούμενους να κυκλοφορούν την μπάλα, αναμένοντας το σφύριγμα της λήξης. 

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΜΑΛΜΕ: Νταλίν, Αχμέντχοτζιτς, Νίλσεν, Μπρόρσον, Μπέργκετ (86' Λάρσον), Πένια (58' Λεβίτσκι), Ίνοσεντ, Νάνασι (74' Νάλιτς), Ρικς (57' Όλσον), Ράκιπ (86' Μπιρμάντσεβιτς), Τσόλακ

ΤΣΕΛΣΙ: Μεντί, Κρίστενσεν, Σίλβα, Ρίντιγκερ, Αθπιλικουέτα, Λόφτους Τσικ, Ζορζίνιο, Αλόνσο, Ζίγιεχ (74' Μπάρκλεϊ), Χάβερτς, Χάντσον Οντόι (74' Πούλισικ)

www.bnsports.gr 


Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0