Football Talk

Γουλβς: Συνεχίζει την πορτογαλική λογική, αλλά πλέον βρήκε το γκολ και κερδίζει! (video)

Γουλβς: Συνεχίζει την πορτογαλική λογική, αλλά πλέον βρήκε το γκολ και κερδίζει! (video)

Μπορεί η Γουλβς να ξεκίνησε την σεζόν με μία από τις χειρότερες επιδόσεις στην σύγχρονη ιστορία της, ούσα στις τελευταίες θέσεις και δίχως γκολ υπέρ της, αλλά η διοίκηση επέλεξε να στηρίξει τον Μπρούνο Λάζε. Οι «λύκοι» παρήγαγαν ποδόσφαιρο, αλλά τους έλειπε το γκολ. Όταν η μπάλα ξεκίνησε να μπαίνει και στα δίχτυα, η πορτογαλική λογική και η επιμονή σε αυτήν, δικαιώθηκε στο έπακρο!

Επρόκειτο δεδομένα για ένα από τα πιο δύσκολα σε διαχείριση καλοκαίρια για την Γουλβς. Ο Νούνο Εσπιρίτο Σάντο αποχωρούσε ύστερα από μία πενταετία στις τάξεις της, και 199 ματς στον πάγκο της, και οι «λύκοι» καλούνταν να βρουν τον διάδοχό του, ο οποίος δεν θα αποτελούσε μία λύση ανάγκης, αλλά ένα μακροχρόνιο project, το οποίο θα διατηρούσε στα «ψηλά πατώματα» της βαθμολογίας την Γουλβς.

Η διοίκηση άλλωστε θεωρούσε την παραμονή της ομάδας στην Premier League δεδομένη. Πλέον η αλλαγή, μόνο θετικό αντίκτυπο θα μπορούσε να διαδραματίσει. Παρόλα αυτά, όταν ο Πορτογάλος Μπρούνο Λάζε συμφώνησε με την Γουλβς, όλοι αντιλήφθηκαν πως δεν πρόκειται για μία αλλαγή πλάνου, αλλά αποκλειστικά για μία διαφοροποίηση προσώπου.

Η Γουλβς συνέχισε την πορτογαλική λογική της, συμφώνησε με τον Ολυμπιακό για την απόκτηση του Ζοσέ Σα, ώστε να αντικαταστήσει τον Ρουί Πατρίτσιο, και διατήρησε την επιτυχημένη νοοτροπία που την διακατέχει, με ποδοσφαιριστές από την Ιβηρική Χερσόνησο.

Η έναρξη της σεζόν, όπως άλλωστε αναμενόταν, δεν ήταν θετική. Το ρητό «κάθε αρχή και δύσκολη», επιβεβαιώθηκε, και ο Μπρούνο Λάζε επιζητούσε τον απαιτούμενο χρόνο προσαρμογής. Έχασε τρία ματς με 1-0, δημιουργώντας ευκαιρίες και παίζοντας επιθετικό ποδόσφαιρο.

Πώς άλλωστε μπορεί να χαρακτηριστεί ένας τρόπος παιχνιδιού που αποφέρει περισσότερες από 60 τελικές σε 270 αγωνιστικά λεπτά, αλλά δεν καταλήγει να στείλει την μπάλα στα δίχτυα;
sou-a23_1.jpg

Η διοίκηση του έδωσε χρόνο. Εκτίμησε την ποδοσφαιρική λογική του, και θεώρησε πως η επίτευξη του γκολ και η έλευση αποτελεσμάτων δεν θα αργούσε. Επί της ουσίας, έτσι και έγινε. Με μία μικρή διαφοροποίηση…

Ο Μπρούνο Λάζε εξακολουθεί να ωθεί τους ποδοσφαιριστές του στην μεγάλη παραγωγή ευκαιριών, αλλά πλέον η Γουλβς έπαψε να είναι… αφελής, και χαρακτηρίζεται «κυνική».

Το «διπλό» που πανηγύρισε κόντρα στην Σαουθάμπτον, με το πρώτο γκολ του Ραούλ Χιμένες έπειτα από εννέα μήνες το επιβεβαίωσε, ενώ κάτι αντίστοιχο συνέβη και απέναντι στην Έβερτον, όπου έκανε το καλύτερό της παιχνίδι στο Μολινό.

Προηγήθηκε για πρώτη φορά στην έδρα της με δύο γκολ, και επέλεξε στο δεύτερο ημίχρονο να υπερασπιστεί το υπέρ της αποτέλεσμα. Η μείωση του σκορ δεν την άγχωσε, και οι «λύκοι» πήραν ακόμη ένα τρίποντο, φιγουράροντας στην 7η θέση της βαθμολογίας, και όντες αήττητοι για περισσότερο από 40 ημέρες!


Παράλληλα, κανένας δεν μπορεί βεβαίως να λησμονήσει το τεράστιο αποτέλεσμα που πήρε επί της Άστον Βίλα, παρότι βρέθηκε να ηττάται με 2-0 στο 80’, φέρνοντας «τούμπα» το ματς στο 96’!


Πλέον, ουδείς μπορεί να αμφισβητήσει πως ο χρόνος είναι πολύτιμος και η υπομονή αρετή. Ο Μπρούνο Λάζε το απέδειξε, η πορτογαλική λογική της Γουλβς είναι αξιέπαινη, και το αήττητο σερί από τις 26 Σεπτεμβρίου και έπειτα, καλά κρατεί!

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0