Football Talk

Ιωνικός - Βόλος 1-1: Λυτρωτής σε ένα ονειρικό ντεμπούτο ο Ορόζ! (video)

Ιωνικός - Βόλος 1-1: Λυτρωτής σε ένα ονειρικό ντεμπούτο ο Ορόζ! (video)
Σε μια τρελή αναμέτρηση που έλαβε χώρα στη Νίκαια, Ιωνικός και Βόλος ήραθν ισόπαλοι με 1-1 στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής της Super League. Την παράσταση έκλεψε φυσικά ο Ορόζ, ο οποίος με το γκολ που σημείωσε στο 86' έδωσε στην ομάδα του τον έναν βαθμό.

Σε μια αναμέτρηση η οποία μύριζε ακόμη και πριν από τη σέντρα μπαρούτι, Ιωνικός και Βόλος αναδείχθηκαν ισόπαλοι με 1-1 στη Νίκαια στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής της Super League. Μπορεί καμία από τις δύο ομάδες να πήρε το τρίποντο της νίκης, ωστόσο κερδισμένοι βγήκαν σίγουρα όλοι όσοι το παρακολούθησαν!

«Κλειδί» για την ομάδα του Ιωνικού αποτέλεσε το σύστημα του Δημήτρη Σπανού με το οποίο εγκλώβισε τον Φαν Βέερτ, που δεν μπόρεσε να βοηθήσει ουσιαστικά την ομάδα του. Από την άλλη ο Βόλος ευνοήθηκε από την ποιότητα του Ορόζ, ο οποίος βρήκε δίχτυα μόλις στο ντεμπούτο του!

1ο ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης κύλησαν με τις δύο ομάδες να μην έχουν σημειώσει κάποια ιδιαίτερη τελική ευκαιρία, αν και ο ρυθμός είχε ξεκινήσει να παίρνει φωτιά από νωρίς. Γενικότερα ο Ιωνικός ήταν εκείνος που είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, ενώ ο Βόλος πίεζε ψηλά θέλοντας να βρει και να εκμεταλλευτεί ένα πιθανό λάθος.

Ουσιαστικά η πρώτη επικίνδυνη ευκαιρία σημειώθηκε από τους γηπεδούχους, στο 19’, με τον Καμπράλ να κάνει την επέλαση προς την περιοχή και στη συνέχεια να στρώνει στον Άοσμαν. Ο Σύριος ναι μεν έπιασε το σουτ, αλλά η μπάλα πέρασε για λίγα μέτρα άουτ.

Οι φιλοξενούμενοι δεν δυσκολεύτηκαν να απαντήσουν, με τον Ρομέρο να επιχειρεί το σουτ από μακρινή απόσταση στο 28ο λεπτό. Ο Χουτεσιώτης όμως, κάνοντας επίδειξη των ικανοτήτων του, έπεσε στη γωνιά του και απομάκρυνε.

Οι Βολιώτες δεν σταμάτησαν εκεί και συνέχισαν μέσω της ασφυκτικής πίεσης που ασκούσαν, να βρουν ένα γκολ. Λίγα λεπτά αργότερα (32’), λοιπόν, ο Νίνης απέφυγε με ντρίμπλα τον Βαλεριάνο και έκανε τη σέντρα από τα δεξιά. Ο Φαν Βέερτ με τη σειρά του προσπάθησε να στείλει με τη μία τη μπάλα στα δίχτυα, ωστόσο ο Έλληνας κίπερ με ενστικτώδη επέμβαση έσωσε τον Ιωνικό.

Η τελευταία φάση του ημιχρόνου άνηκε δικαιωματικά στους Νικαιώτες και ειδικότερα στον Βαφέα. Στο 45’+1 και αφού αρχικά απέφυγε τον προσωπικό του αντίπαλο με ωραία προσποίηση, ο κεντρικό αμυντικός έπιασε το σουτ αλλά ο Κότνικ έπεσε στη γωνιά του και παραχώρησε το κόρνερ.

Στην εξέλιξη της φάσης, ο ίδιος πρωταγωνιστής έκανε την κεφαλιά από τη μικρή περιοχή, με τον Σλοβένο τερματοφύλακα να αποκρούει για δεύτερη διαδοχική φορά.

2ο ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Ο Ιωνικός συνέχισε το παιχνίδι στο δεύτερο ημίχρονο ουσιαστικά από εκεί που το είχε αφήσει και πολύ σύντομα δικαιώθηκε. Στο 52ο λεπτό ο Άοσμαν εκτέλεσε το κόρνερ από τα δεξιά, ο Βαφέας με τη σειρά του «νίκησε» τον Γκρίλο στην προσωπική τους μάχη και στη συνέχεια έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με προβολή για το 1-0!

Από εκείνη τη στιγμή κι έπειτα ο Βόλος είχε καταφέρει να βγάλει αντίδραση, ωστόσο οι γηπεδούχοι έκαναν πολύ καλή δουλειά στα μετόπισθεν και δεν άφησαν πολλά περιθώρια. Με τον Μπαρτόλο στο 65’ και τον Ρεγκατέν τέσσερα λεπτά αργότερα οι φιλοξενούμενοι σημείωσαν δύο πολύ καλές ευκαιρίες, οι οποίες όμως δεν ήταν αρκετές προκειμένου να μετατραπούν σε ένα γκολ.

Τα χέρια του Βόλου «έλυσε» τελικά ο Ορόζ, ο οποίος – με τη βοήθεια της τύχης – έφερε την ισορροπία στο παιχνίδι. Ο Αργεντινός ανέλαβε την εκτέλεση του φάουλ έξω από την περιοχή στο 86’ και ο Ρομαό στην προσπάθειά του να απομακρύνει, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Χουτεσιώτη. Με τον τρόπο αυτό ο Ορόζ σημείωσε και το πρώτο του γκολ στο ντεμπούτο του με τη φανέλα του θεσσαλικού συλλόγου!

Στο 90’+4 ο Ιωνικός είχε μία ακόμη μεγάλη ευκαιρία να «κλέψει» το τρίποντο με τον  Τουράμ να κάνει το σουτ, αλλά ο Κότνικ απέκρουσε για ακόμη μία φορά και έσωσε τον Βόλο.

O MVP

Ο Νικολάς Ορόζ. Ο Αργεντινός μπορεί να αγωνίστηκε για κάτι παραπάνω από 30’ λεπτά, ωστόσο η βοήθειά του ήταν καθοριστική. Το γκολ που σημείωσε στο 86’ αποτέλεσε «χρυσάφι» για τον Βόλο, η θεσσαλική ομάδα έφυγε από τη Νίκαια με τον έναν βαθμό και εκείνος πανηγύρισε ένα ντεμπούτο που θα θυμάται για πάντα.

Η φάση του αγώνα

Η απόκρουση του Κότνικ στο 90’+4. Ο τερματοφύλακας του Βόλου έσωσε ουσιαστικά την ομάδα του δευτερόλεπτα πριν από τη λήξη της αναμέτρησης, αποκρούοντας εντυπωσιακά την προσπάθεια του Τουράμ.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

Ιωνικός (Δημήτρης Σπανός): Χουτεσιώτης, Βαφέας, Μύγας, Ρομαό, Βαλεριάνος, Γκοτσούλιας, Ντάλσιο, Άοσμαν (82’ Μπάσα), Ματσούκας (53’ Μάναλης), Καμπράλ (82’ Κιάκος), Τουράμ (90’+4 Σάντσες)

Βόλος (Γκιγιέρμο Αμπασκάλ): Κότνικ, Ρομέρο, Γκρίλο, Ρίνερ (83’ Τερεζίου), Τσοκάνης, Μπαριέντος, Νίνης, Ρεγκατέν, Μπαρτόλο, Ροσέρο (54’ Ορόζ), Φαν Βερτ

Ξανθίππη Δασκαλάκη

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0