Football Talk

Το πρόβλημα της Γιουβέντους δεν είναι το πρωτάθλημα (video)

Το πρόβλημα της Γιουβέντους δεν είναι το πρωτάθλημα (video)

Η Γιουβέντους γνώρισε νέα ήττα, αυτή την φορά από την Βερόνα, και με τις Νάπολι και Μίλαν να μην χάνουν βαθμούς, λέει αντίο στο φετινό πρωτάθλημα. Το πρόβλημα όμως είναι βαθύτερο.

Γράφει ο Θοδωρής Βασίλης

«Αν αισθάνεσαι μοναξιά όταν είσαι μόνος, σημαίνει πως είσαι με κακή παρέα» έλεγε κάποτε ο σπουδαίος φιλόσοφος Ζαν Πωλ Σαρτρ. Αν έβλεπε κανείς το βλέμμα του Πάουλο Ντιμπάλα μετά το τέλος του σαββατιάτικου αγώνα της Γιουβέντους με την Βερόνα θα έβρισκε απόλυτη εφαρμογή στο απόφθεγμα του σπουδαίου Γάλλου φιλόσοφου. Το απόφθεγμα αυτό χρησιμοποίησε η Corriere Dello Sport για να καταδείξει την κατάσταση στην οποία βρισκόταν ο Αργεντινός άσος μετά το τέλος του αγώνα στο «Bentegodi». Ένας Ντιμπάλα απελπισμένος ο οποίος βλέπει μετά και την φυγή του Κριστιάνο Ρονάλντο, πως έχει μείνει μόνος σε μια ομάδα που παραπαίει και το χειρότερο δείχνει ότι δεν μπορεί να σηκώσει κεφάλι με τίποτα.

Η Γιουβέντους περνάει την χειρότερη αγωνιστική κρίση της σύγχρονης ιστορίας της και θα πρέπει να πει αντίο στο πρωτάθλημα από τον Οκτώβριο. Ακόμα και ο ίδιος ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι το παραδέχτηκε: «Τα λόγια αυτή την στιγμή δεν έχουν νόημα. Είμαστε σε κακή κατάσταση, και πρέπει να αποδεχτούμε την πραγματικότητα ότι αυτή τη στιγμή η Γιουβέντους είναι μια ομάδα για την μέση της βαθμολογίας. Μπορούμε ομως να βγούμε από αυτή την κατάσταση με λίγη περισσότερη αποφασιστικότητα και ποιότητα».

Ο Τοσκανός τεχνικός είπε την λέξη-κλειδί. Ποιότητα. Αν δει κανείς το φετινό ρόστερ θα ήξερε καλά πως οι «μπιανκονέρι» δεν θα θύμιζαν σε τίποτα την ομάδα που ήταν το απόλυτο αφεντικό της Ιταλίας την τελευταία δεκαετία. Με μια αμυντική γραμμή που γράφει αρνητικό ρεκόρ (15 γκολ παθητικό σε 11 αγώνες έχει να συμβεί από το 1961!) και ας αποτελείται από το καλύτερο αμυντικό δίδυμο στον κόσμο (μην ξεχνάμε πριν τρεις μήνες Μπονούτσι και Κιελίνι ήταν οι ακρογωνιαίοι λίθοι της Ιταλίας στο Euro), με μια μεσαία γραμμή που δεν φτάνει καν τις αντίστοιχες των κορυφαίων ευρωπαϊκών ομάδων και πλέον δεν μπορεί να επιβληθεί ούτε καν σε ομάδες όπως η Σασουόλο, η Βερόνα και η Έμπολι, και μια επιθετική γραμμή που μετά την αποχώρηση του Κριστιάνο Ρονάλντο δεν έχει τον παίκτη κλάσης που θα της δώσει το εύκολο γκολ. Δεν είναι τυχαίο ότι μόλις σε τέσσερα ματς την φετινή σεζόν η ομάδα του Αλέγκρι έχει σημειώσει παραπάνω από ένα γκολ.


Το ακόμα χειρότερο για την φετινή Γιουβέντους είναι το γεγονός ότι δεν μπορεί να γυρίσει ματς όταν βρεθεί πίσω στο σκορ. Κόντρα στην Ίντερ κατάφερε με ένα πέναλτι στο τέλος να αποφύγει την ήττα, αλλά με τις Σασουόλο και Βερόνα που επίσης βρέθηκε να χάνει έφυγε από το γήπεδο με σκυμμένο το κεφάλι. Και αυτό είναι ευθύνη και του προπονητή. Μια ομάδα σε πλήρη αταξία χωρίς πλάνο, χωρίς χαρακτήρα και με τον ίδιο τον Αλέγκρι ακόμα και τώρα να ψάχνεται.


Και μπορεί το ίδιο άσχημο ξεκίνημα να είχαν οι «μπιανκονέρι» και το 2015 όταν ξανά με τον Μασιμιλιάνο Αλέγκρι στον πάγκο είχαν βρεθεί στο -11 από την κορυφή αλλά τότε είχε ακολουθήσει ένα καταπληκτικό σερί 25 νικηφόρων αγώνων και το νταμπλ στο τέλος της σεζόν. Βέβαια, εκείνη η ομάδα λίγους μήνες πριν είχε βρεθεί στον τελικό του Champions League όπου είχε ηττηθεί από την Μπαρτσελόνα των Μέσι-Σουάρες-Νεϊμάρ.

Η τωρινή όμως Γιουβέντους δεν έχει την ποιότητα εκείνης της ομάδας γι αυτό και ο Αλέγκρι ακόμα και τώρα δεν είναι σε θέση να μιλήσει για το ποιος είναι ο στόχος της Vecchia Signora. «Δεν έχει νόημα να μιλάμε για στόχους, δεν μπορούμε να κοιτάμε την βαθμολογία αυτή την στιγμή. Προέχουν άλλα γι αυτή την ομάδα».

Και αν το πρωτάθλημα μπορεί να πει κανείς πως έχει κάνει φτερά, ειδικά με τις Νάπολι και Μίλαν να μην χάνουν βαθμό, το Champions League θα μπορούσε να αποτελέσει μια διέξοδος. Αλλά όταν μια ομάδα δεν μπορεί να κερδίζει ομάδες όπως η Βερόνα και η Σασουόλο πως θα μπορούσε να κοιτάξει στα μάτια ομάδες όπως η Λίβερπουλ, η Μάντσεστερ Σίτι και η Μπάγερν Μονάχου; Γι αυτό και στο Τορίνο ήρθε η ώρα της συνειδητοποίησης πως αυτή η Γιουβέντους δεν είναι τόσο καλή όσο μπορεί να την παρουσίαζαν στην αρχή της σεζόν. Και όσο πιο άμεσα το καταλάβουν όλοι στον σύλλογο, τόσο πιο γρήγορα θα βγει η ομάδα από την κρίση.

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0