Football Talk

Ο Ζλάταν τα έχει... 400, την ώρα που η Μίλαν γράφει ιστορία και το Σκουντέτο παύει να μοιάζει με όνειρο! (video)

Ο Ζλάταν τα έχει... 400, την ώρα που η Μίλαν γράφει ιστορία και το Σκουντέτο παύει να μοιάζει με όνειρο! (video)

Ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς με ένα υπέροχο απευθείας φάουλ έφτασε τα 400 γκολ στα πρωταθλήματα που έχει αγωνιστεί και οδηγεί τη Μίλαν στο καλύτερο ξεκίνημα της ιστορίας της στη Serie A, γεμίζοντάς την με ελπίδες πως το Σκουντέτο δεν είναι «όνειρο θερινής νυκτός»!

Ούτε ο χρόνος μοιάζει ικανός να νικήσει τον Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς!

Τι κι αν έχει κλείσει τα 40 του χρόνια; Δεν γνωρίζει τι σημαίνει ηλικιακό όριο.

Στη φετινή Μίλαν περνά μία δεύτερη νιότη, συνεχίζει να ανεβάζει τους αριθμούς του, να «σπάει» ρεκόρ και πλέον, έχει κάθε λόγο να ελπίζει πως η σεζόν μπορεί να κλείσει με τίτλο!

Το σπουδαίο διπλό των «ροσονέρι» επί της Ρόμα (31/10, 2-1) εκτός από ένα σπουδαίο τρίποντο, είχε και ιστορική σημασία, αφού τους έβαλε σε ένα πολύ κλειστό κλαμπ, τεσσάρων -πλέον- ομάδων, που έχουν κατορθώσει να κερδίσουν τα δέκα από τα έντεκα πρώτα τους παιχνίδια στην έναρξη ενός πρωταθλήματος. Δίπλα στις Νάπολι και Γιουβέντους -που το έχουν καταφέρει δις- και τη Ρόμα, στέκει, πλέον, η Μίλαν της σεζόν 2021/22, του Στέφανο Πιόλι!

Για να ανοίξει, όμως, ο δρόμος προς την ιστορική αυτή νίκη, φρόντισε να βάλει ένα γκολ-ορόσημο για τον ίδιο!

Ανοίγοντας λογαριασμό στις 30 Οκτωβρίου του 1999 με τη φανέλα της Μάλμε, είκοσι τρία χρόνια μετά, κατάφερε να καταγράψει το υπ’ αριθμόν 400 γκολ του σε αγώνα πρωταθλήματος! Όσον αφορά το ιταλικό πρωτάθλημα, καθ’ αυτό; Ήταν το νούμερο 150!

Τα νούμερά του κινούνται στη σφαίρα του μύθου, αλλά το σημαντικότερο όλων είναι πως κανείς δεν μπορεί να ορίσει το ηλικιακό, και κατά συνέπεια αγωνιστικό του, «ταβάνι», αφού μοιάζει ικανός να δώσει συνέχεια σε καθετί που μοιάζει εντυπωσιακό στο σήμερα.

Ακόμα κι αν ο ίδιος δήλωσε πως «πιστεύουμε στο Σκουντέτο, αλλά ακόμη είναι νωρίς», αυτό που πρέπει να κρατήσει η Μίλαν -και μπορεί να φανεί καταλυτικό στο τέλος της σεζόν- κρύβεται στα παρακάτω λόγια του Σουηδού:

«Εδώ έχω έναν σπουδαίο ρόλο, μεγάλες ευθύνες και με λογίζουν ως ηγέτη. Είναι κάτι που με γεμίζει περηφάνια, αφού είναι η πρώτη φορά που έχω βρεθεί σε τέτοια θέση».

Και όταν ο Ζλάταν νιώθει καλά, ποιος μπορεί να βάλει όρια στον σύλλογο που αγωνίζεται;

Φάνης Τσοκανάς

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0