Football Talk

Δουβίκας – Παυλίδης: Το «γκολ» στην Ολλανδία έχει χρώμα… ελληνικό!

Δουβίκας – Παυλίδης: Το «γκολ» στην Ολλανδία έχει χρώμα… ελληνικό!

Εντυπωσιακές είναι οι εμφανίσεις του Τάσου Δουβίκα και του Βαγγέλη Παυλίδη επί ολλανδικού εδάφους, με τους δύο ποδοσφαιριστές να αγωνίζονται στην Ουτρέχτη και την Άλκμααρ αντίστοιχα, και να οδηγούν τις ομάδες τους με ασφάλεια, σκοράροντας με χαρακτηριστική συνέπεια.

Όταν ο Τάσος Δουβίκας άφησε το Βόλο το καλοκαίρι για να μεταβεί στην Ολλανδία και την Ουτρέχτη, άπαντες θεωρούσαν πως δεν θα αποτελούσε βασική λύση στο ρόστερ της ομάδας, μιας και ο σύλλογος που θα εκπροσωπούσε, σηματοδοτούσε και την πρώτη φορά που ο νεαρός επιθετικός ταξίδευε στο εξωτερικό.

Ωστόσο, η κατάσταση αναδιαμορφώθηκε άμεσα. Ο Τάσος Δουβίκας σκόραρε στην πρώτη του συμμετοχή ως αναπληρωματικός, στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος, εν συνεχεία μοίρασε ασίστ στην «παρθενική» του εμφάνιση στο αρχικό σχήμα, δύο εβδομάδες αργότερα, και αυτομάτως διένυε και… επίσημα την καλύτερη ποδοσφαιρική του περίοδο μακριά από την Ελλάδα.

Στο ίδιο διάστημα, κλήθηκε και από τον Φαν’τ Σχιπ, σκοράροντας και το πρώτο του γκολ με την Εθνική ομάδα, έπειτα από ασίστ του μόνιμου δημιουργού της ομάδας και αρχηγού της, Τάσου Μπακασέτα.

Έκτοτε, η παρουσία του στο αρχικό σχήμα σχεδόν μονιμοποιήθηκε. Μετρά οκτώ διαδοχικά ενενηντάλεπτα, ενώ στα τέλη Σεπτεμβρίου βρήκε δίχτυα σε τρία συνεχόμενα ματς για πρώτη φορά στην καριέρα του!
Τάσος Δουβίκας: «Μεγαλώνει» στην Ουτρέχτη!

Ανάλογες είναι οι εμφανίσεις και του Βαγγέλη Παυλίδη στην Άλκμααρ, με τον Έλληνα επιθετικό να σκοράρει δις στο πιο πρόσφατο ματς της ομάδας του, κόντρα στην Τσβόλε, χαλώντας το «πάρτι» των Ντε Βιτ, οι οποίοι ναι μεν… «μοιάζουν», αλλά δεν ενώνονται από καμία συγγένεια.

Συνολικά, ο διεθνής επιθετικός μετρά τέσσερα γκολ και τέσσερις ασίστ σε 10 αναμετρήσεις, ενώ βρίσκεται και σε εξαιρετική κατάσταση τον τελευταίο μήνα, εν αντιθέσει με… πέρυσι, τέτοια περίοδο, όπου μετρούσε μέχρι και την αλλαγή του χρόνου, μόλις ένα γκολ περισσότερο, από όσα έχει πανηγυρίσει φέτος.

Αξιοπρόσεκτο μάλιστα είναι το γεγονός πως η Άλκμααρ δεν έχει ηττηθεί σε καμία από τις πιο πρόσφατες οκτώ αναμετρήσεις που ο Έλληνας επιθετικός έχει βρει δίχτυα. Η επιρροή του είναι σημαντική, και ο Φαν΄τ Σχιπ σαφώς παρακολουθεί τις εμφανίσεις του, και τον θεωρεί αξιοπρόσεκτο μέλος της Εθνικής ομάδας.
Βαγγέλης Παυλίδης, το νέο «hot prospect» του ελληνικού ποδοσφαίρου  (photos&video) - Onsports.gr

Κάπως έτσι, γίνεται αντιληπτό πως οι δύο επιθετικοί που θα αποτελέσουν το μέλλον στην κορυφή της επίθεσης της Ελλάδας, εδρεύουν στην Ολλανδία και εντυπωσιάζουν τους γύρω τους… Το «γκολ» στην Eredivisie έχει ελληνικό χρώμα, και δύσκολα θα δούμε τους δύο διεθνείς επιθετικούς να επιστρέφουν άμεσα στην χώρα μας!

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0