Football Talk

Ρόμα – Μίλαν 1-2: Όταν ο Ζλάταν έχει... κέφια, οι «ροσονέρι» δεν λυγίζουν ούτε με δέκα παίκτες (video)

Ρόμα – Μίλαν 1-2: Όταν ο Ζλάταν έχει... κέφια, οι «ροσονέρι» δεν λυγίζουν ούτε με δέκα παίκτες (video)

Δεν αφήνει με τίποτα τη Νάπολι να πάρει «κεφάλι» στην κούρσα του τίτλου η Μίλαν! Μπορεί η ομάδα του Σπαλέτι να «έγραψε» ιστορία «ισοφαρίζοντας» το καλύτερο ρεκόρ στην ιστορία της ύστερα από 11 ματς, όμως οι «ροσονέρι» πέρασαν νικηφόρα και από το Ολίμπικο, επικρατώντας με 2-1 της Ρόμα. Απίθανος ο Ζλάταν Ιμπραίμοβιτς, που σκόραρε το 400ο γκολ στην καριέρα του στα εγχώρια πρωταθλήματα, απέναντι στην… αγαπημένη του αντίπαλο, ενώ του ακυρώθηκε γκολ, πήρε το πέναλτι για το πέναλτι του Κεσί και… οδηγεί την Μίλαν στην κορυφή!

Τι και αν η Νάπολι δυσκολεύτηκε, αλλά κέρδισε την Σαλερνιτάνα με 1-0, βάζοντας ακόμη μεγαλύτερη πίεση στην Μίλαν, ενόψει του ντέρμπι κόντρα στην Ρόμα του Ζοσέ Μουρίνιο, στο μεγαλύτερο ματς της 11ης αγωνιστικής; Οι «ροσονέρι» ήταν ανεπηρέαστοι!

Σκόραραν με τον Ζλάταν Ιμπραίμοβιτς στο 26ο λεπτό με απευθείας εκτέλεση φάουλ και πήραν ένα πολύτιμο τρίποντο, ισοφαρίζοντας στην κορυφή το σύνολο του Σπαλέτι, πριν από το ντέρμπι του Μιλάνου κόντρα στην Ίντερ (07/11, 21:45).

Στο πρώτο μέρος του ντέρμπι, η Μίλαν περιόρισε την Ρόμα, δεν την άφησε να κάνει το παιχνίδι της και σκόραρε σε δύο περιπτώσεις, με την μία εξ’ αυτών να κατοχυρώνεται.

Ο Σουηδός στράικερ άνοιξε το σκορ στο 26ο λεπτό με απευθείας εκτέλεση φάουλ, σημειώνοντας το 400ο γκολ του στα εγχώρια πρωταθλήματα και το 150ο του στην Serie A, με το 1/15 αυτών (11) να έχουν επιτευχθεί κόντρα στην «αγαπημένη» του Ρόμα.



Γιατί αγαπημένη; Διότι δεν υπάρχει άλλη ομάδα επί ιταλικού εδάφους, που να έχει πληγωθεί περισσότερο από τον 40άχρονο επιθετικό! Εν συνεχεία, ο Λεάο έχασε μεγάλη ευκαιρία, έντεκα λεπτά αργότερα, ενώ ο ίδιος ποδοσφαιριστής στο 38’ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, αλλά το γκολ του ακυρώθηκε ως οφσάιντ!

Το 1-0 παρέμεινε ως σκορ του πρώτου μέρους και στο δεύτερο η Ρόμα καλούνταν να διαφοροποιήσει σημαντικά την εικόνα της, μιας και στα πρώτα 45’, δεν μπόρεσε να πραγματοποιήσει εντός εστίας τελική προσπάθεια! Έμοιαζε, όμως, αδύνατο…

Αρχικά, ο Ζλάταν Ιμπραίμοβιτς σκόραρε έπειτα από καταπληκτική πάσα του Κιάερ, αλλά το γκολ του ακυρώθηκε από τον VAR και πέντε λεπτά αργότερα, o ίδιος ποδοσφαιριστής κέρδισε πέναλτι, το οποίο αν και καταλογίστηκε, και πάλι η τεχνολογία πήγε να του το στερήσει!

Ο διαιτητής, ωστόσο, επέμεινε στην απόφαση του και ο Κεσί «έγραψε» στο 56’ το 2-0, «κλειδώνοντας» επί της ουσίας ένα πολύτιμο τρίποντο.

Κάπου εκεί, το ματς άλλαξε…

Ο Ερνάντεζ αποβλήθηκε και η Ρόμα προσπάθησε να γίνει πιο απειλητική. Όταν τα κατάφερε, όμως, ήταν αργά, αφού ο Ελ Σαράουι βρήκε δίχτυα στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων και απλώς διαμόρφωσε το τελικό 2-1.

Πλέον, οι «ροσονέρι», χάρη σε μία ακόμα «παράσταση» του Ιμπραΐμοβιτς, βρίσκονται στην 1η θέση, μαζί με τη Νάπολι! και έχουν κάθε δικαίωμα να πιστεύουν πως με τέτοιες νίκες, μπαίνουν στέρεες βάσεις για μία διεκδίκηση του πρωταθλήματος με αξιώσεις!

Ρόμα: Πατρίτσιο, Κάρσντορπ (80' Σομουρόντοφ), Μαντσίνι, Ιμπάνιεθ, Βίνα (69’ Πέρες), Κριστάντε, Βερετούτ, Ζανιόλο, Πελεγκρίνι, Μικιταριάν (46’ Γκιάν), Έιμπραχαμ

Μίλαν: Ταταρουσάνου, Καλάμπρια, Κιάερ, Τομόρι, Ερνάντες, Μπενασέρ (76' Ρομανιόλι), Κεσί, Σαλμέικερς (68’ Τουρέ), Κρούνιτς (77' Μπακαγιόκο), Λεάο (76' Τονάλι), Ιμπραίμοβιτς (58’ Ζιρού)

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0