Football Talk

Νόριτς: Το χειρότερο ξεκίνημα στην ιστορία της Premier League που δείχνει… υποβιβασμό!

Νόριτς: Το χειρότερο ξεκίνημα στην ιστορία της Premier League που δείχνει… υποβιβασμό!

Όπως ανέβηκε στην Premier League, έτσι φαίνεται πως θα οδηγηθεί και πάλι στην Championship η Νόριτς, η οποία μετά την ήττα της με 2-1 από την Λιντς στο Κάροου Ρόουντ και την απογοητευτική διαφορά τερμάτων που την χαρακτηρίζει, αποτελεί και επίσημα την ομάδα με το χειρότερο ξεκίνημα από το 1992 και έπειτα!

Μπορεί ο Ντάνιελ Φάρκε να δήλωνε πριν από την έναρξη της αναμέτρησης κόντρα στην Λιντς, πως ευελπιστεί ότι η Νόριτς θα μπορέσει να σώσει την παρτίδα, όμως όπως όλα δείχνουν η 8η ήττα της στην Premier League έπειτα από 10 ενενηντάλεπτα (1-2), μειώνει ακόμη περισσότερο τις ελπίδες της.

Τα «καναρίνια» αν και ισοφάρισαν με στημένη φάση το γκολ του Ραφίνια, και σκόραραν μετά από σχεδόν 9,5 ώρες ποδοσφαίρου, «πληγώθηκαν» άμεσα από το γκολ του Ροντρίγκο, έπειτα από λάθος του Τιμ Κρουλ, και δεν μπόρεσαν να αντιδράσουν για δεύτερη φορά, παραμένοντας η μοναδική ομάδα μαζί με την Νιούκαστλ δίχως νίκη, και η… μόνη, που δεν έχει καταφέρει ούτε να προηγηθεί σε κάποιο από τα παιχνίδια της.

Μετρώντας λοιπόν δύο βαθμούς σε 10 ματς, με δύο «λευκές» ισοπαλίες, και έχοντας σκοράρει μόλις τρεις φορές μετά την επιστροφή της, η Νόριτς «ισοφάρισε» το χειρότερο ξεκίνημα που έχει γίνει ποτέ, στα μισά του πρώτου γύρου, στην ιστορία της Premier League.

Κάτι ανάλογο είχε πραγματοποιήσει η Μάντσεστερ Σίτι το 1995, και η Σάντερλαντ πριν από μία πενταετία, αλλά η απογοητευτική διαφορά τερμάτων για την ομάδα των Δημήτρη Γιαννούλη και Χρήστου Τζόλη (-22), την τοποθετεί στην κορυφή της αρνητικής αυτής στατιστικής κατηγορίας.

Άξιο αναφοράς μάλιστα είναι πως μόνο η Έβερτον την σεζόν 2005-06, κατόρθωσε να παραμείνει στην πρώτη τη τάξει κατηγορία, ενώ έχει βρει δίχτυα μόλις τρεις φορές έπειτα από διψήφιο αριθμό αναμετρήσεων, έχοντας όμως περισσότερους βαθμούς.

Κάτι τέτοιο μοιάζει δύσκολο για τη Νόριτς, αν αναλογιστεί κανείς και την εικόνα που παρουσιάζει… Ο Ντάνιελ Φάρκε είδε την ομάδα του να δέχεται το 100ο της γκολ με αυτόν στον πάγκο, με το ¼ αυτών να λαμβάνει χώρα φέτος, και φαντάζει ανήμπορος να ανατρέψει την δυσοίωνη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί!

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0