Football Talk

Tότεναμ: Οι αριθμοί της Τότεναμ που προβληματίζουν, και… δεν δίνουν χρόνο στον Νούνο Εσπιρίτο!

Tότεναμ: Οι αριθμοί της Τότεναμ που προβληματίζουν, και… δεν δίνουν χρόνο στον Νούνο Εσπιρίτο!
Μπορεί η Τότεναμ να γνώριζε πως η αναμέτρησή της κόντρα στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αποτελούσε έναν «τελικό» για τον Νούνο Εσπιρίτο Σάντο, ωστόσο η εικόνα της μόνο θετική δεν μπορεί να χαρακτηριστεί. Ολοκλήρωσε το ματς δίχως τελική προσπάθεια εντός στόχου, είναι 19η στην δημιουργία ευκαιριών, και ο προπονητής της, έχει μπει για τα… καλά πλέον σε καθεστώς «κρίσης» και αμφισβήτησης.
Σχετικά Άρθρα

Μία μεγάλη ποδοσφαιρική κρίση φαίνεται πως λαμβάνει χώρα στο Λονδίνο και την Τότεναμ, με το σύνολο του Νούνο Εσπιρίτο Σάντο να μην παίρνει τα επιθυμητά αποτελέσματα, να προβληματίζει και να μην καταφέρνει τον τελευταίο μήνα να βρει λύσεις, τόσο στον επιθετικό τομέα, όσο και στην ανασταλτική της λειτουργία, δεχόμενη διαρκώς γκολ με… κάθε πιθανό τρόπο.

Η αναμέτρηση των «spurs» κόντρα στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, απλώς επιβεβαίωσε την πολύ κακή περίοδο που διανύουν. Βρέθηκε πίσω στο σκορ χάρη στο 11ο γκολ του Κριστιάνο Ρονάλντο απέναντί της σε ολόκληρη την καριέρα του, δέχθηκε και δεύτερο τέρμα από ασίστ του Πορτογάλου και τελείωμα του Έντισον Καβάνι, με τους δύο να αποτελούν το γηραιότερο δίδυμο των «κόκκινων διαβόλων» που συνεργάζεται την τελευταία δεκαετία, και εν τέλει ο «διασυρμός» ολοκληρώθηκε στο 87΄, χάρη στο ωραίο πλασέ του αμαρκάριστου Μάρκους Ράσφορντ.

Ωστόσο, το χειρότερο όλων δεν αποτελεί μόνο το αποτέλεσμα αλλά και ο τρόπος με τον οποίο η Τότεναμ προσπάθησε να αντιδράσει. Επί της ουσίας, ήθελε αλλά δεν… μπορούσε. Δεν πραγματοποίησε τελική προσπάθεια εντός εστίας σε ολόκληρο το ενενηντάλεπτο, πράγμα που είχε συμβεί και στο ματς με την Φίτεσε, πριν από μία εβδομάδα στο δεύτερο ημίχρονο, και πλέον μετρά στο σύνολο του πρωταθλήματος, χαμηλότερη παραγωγικότητα και από τη Νιούκαστλ!

Θυμίζουμε πως η Νιούκαστλ και η Νόριτς είναι οι μοναδικές ομάδες που δεν έχουν γευτεί ακόμη το τρίποντο της νίκης… Παράλληλα, αποτελεί την 19η ομάδα σε επίπεδο δημιουργίας, μόνο μπροστά από τα «καναρίνια» που δεν έχουν προηγηθεί σε καμία από τις εννέα αναμετρήσεις τους, ενώ μετρά και πέντε ήττες σε 10 ματς, πράγμα που την καθιστά σε χειρότερη κατάσταση και από την Λιντς Γιουνάιτεντ, που μέχρι πρότινος, «ισοφάρισε» το αρνητικό ρεκόρ του 1935

Αν σε όλα αυτά προστεθούν και οι αριθμοί των συνεργασιών του Χάρι Κέιν με τον Σον, το πράγμα γίνεται χειρότερο. Έχουν συνεργαστεί μόλις σε ένα γκολ, με τον Άγγλο να έχει βρει δίχτυα μία φορά σε όλη την σεζόν, όντας ο περσινός πρώτος σκόρερ και πρώτος σε ασίστ του πρωταθλήματος, την ώρα που πριν από μερικούς μήνες, μετρούσαν 14 συνεργασίες.

Η αμφισβήτηση φυσικά παιχνίδι με το… παιχνίδι μεγαλώνει. Το 3/3 στο ξεκίνημα, η πρώτη θέση στην βαθμολογία και η αισιοδοξία αποτέλεσαν σύντομα παρελθόν. Η Άρσεναλ την προσπέρασε, η Τότεναμ συμπληρώνει την δεκάδα, και ο Νούνο Εσπιρίτο Σάντο βιώνει μία εκ των πιο δύσκολων προπονητικών περιόδων στην καριέρα του.

Πολλοί θεωρούν πως ο Ντάνιελ Λίβι θα στηρίξει την επιλογή του. Προσπάθησε άλλωστε αρκετά για να αποσπάσει την υπογραφή του το καλοκαίρι. Ωστόσο οι αριθμοί, αναδεικνύουν τα ζητήματα στο «στρατόπεδο» της Τότεναμ. Και οι αριθμοί σε αυτές τις περιπτώσεις, απλώς… λένε την αλήθεια!

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0