Football Talk

ΠΑΟΚ – Απόλλων Σμύρνης 4-1: Καθάρισε στο δεύτερο ημίχρονο ο «Δικέφαλος» με απόλυτη κυριαρχία!

ΠΑΟΚ – Απόλλων Σμύρνης 4-1: Καθάρισε στο δεύτερο ημίχρονο ο «Δικέφαλος» με απόλυτη κυριαρχία!

O ΠΑΟΚ με σκορ 4-1, επιβλήθηκε του Απόλλων Σμύρνης το βράδυ του Σαββάτου (30/10) και πήρε το πολύτιμο τρίποντο για τον «Δικέφαλο» για την 8η αγωνιστική της Super League.

Ο ΠΑΟΚ φιλοξένησε τον Απόλλων Σμύρνης στην Τούμπα για την 8η αγωνιστική της SuperLeague. Ο ΠΑΟΚ στο πρώτο ημίχρονο άνοιξε νωρίς το σκορ με πέναλτι που ανέλαβε ο Σβαμπ, ενώ οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν γρήγορα! Στο δεύτερο μισό οι Θεσσαλονικείς επιβλήθηκαν απόλυτα και καθάρισαν το παιχνίδι με Σφιντέρσκι, Μιχαηλίδη και Αουγκούστο!

1ο ημίχρονο
Ο ΠΑΟΚ μπήκε δυναμικά στην αναμέτρηση με ένα κερδισμένο πέναλτι στο 3ο λεπτό. Ο Σβαμπ ανέλαβε την εκτέλεση και άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους πολύ νωρίς στην αναμέτρηση!

Στο 14ο λεπτό ο Παμλίδης απάντησε άμεσα για τον Απόλλωνα Σμύρνης, καθώς κέρδισε τον Πασχαλάκη με μια κεφαλιά και έφερε σε ισορροπία την αναμέτρηση, σκοράροντας πρώτη φορά με την «Ελαφρά Ταξιαρχία».

Ο ρυθμός της αναμέτρησης, μετά το γκολ των φιλοξενούμενων, ανέβηκε με τον ΠΑΟΚ να έχει την κατοχή της μπάλας.

Οι γηπεδούχοι είχαν γρήγορες συνεργασίες, γεγονός που τους έδωσε τη δυνατότητα να διασπάει την άμυνα των αντιπάλων του. Στο 25ο λεπτό μια εξαιρετική συνεργασία του Ελ Καντουρί με τον Σφιντέρσκι και τον Αουγκούστο, έφερε ένα πολλά υποσχόμενα σουτ, αλλά ο Κότσαρης είχε απάντηση και προστάτεψε την εστία του!

Στο 34ο λεπτό ένα σουτ του Αντρέ Βιερίνια πέρασε άουτ ενώ ακολούθησε ακόμα μια ενέργεια του αρχηγού των γηπεδούχων, στο 41’, η οποία είχε την ίδια κατάληξη!

2ο ημίχρονο
Στο 49ο λεπτό ο ΠΑΟΚ έφτασε πολύ κοντά στο γκολ, με τρείς κεφαλιές στην περιοχή του Απόλλωνα και την τελική να είναι αυτή του Σφιντέρσκι, με τον Ιωαννίδη να σταματάει την μπάλα επάνω στη γραμμή!

Με άψογες συνεργασίες, ο ΠΑΟΚ, στο 54’, έφτασε έξω από την περιοχή του Κότσαρη με τον Σβαμπ να σεντράρει και τον Ελ Καντουρί να πλασάρει από απόσταση βολής! Η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα, αλλά ο Μαροκινός βρισκόταν εκτεθειμένος και η φάση θεωρήθηκε ως μη γενόμενη κατόπιν ελέγχου του VAR!

Ο Κάρολ Σφιντέρσκι στο 66ο λεπτό της αναμέτρησης έδωσε εκ νέου το προβάδισμα στον ΠΑΟΚ, με την επίθεση του «Δικεφάλου» να τρυπάει τον άξονα του Απόλλωνα και ο Ελ Καντουρί μοίρασε εξαιρετικά για τον Πολωνό φορ, που έκανε το 2-1.

Τέσσερα λεπτά αργότερα, από στημένη φάση ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς, εκτέλεσε άψογα και η μπάλα είχε αποδέκτη τον Μιχαηλίδη, ο οποίος «κάρφωσε» την μπάλα στα δίχτυα, ο οποίος έκανε με τη σειρά του το 3-1 για τους γηπεδούχους!

Στο 90+4 ο Αουγκούστο διαμόρφωσε το τελικό 4-1 υπέρ του ΠΑΟΚ με εκτέλεση πέναλτι!

Η φάση του αγώνα
Η άψογη συνεργασία Καντουρί-Σφιντέρσκι-Αουγκούστο στο 25ο λεπτό της αναμέτρησης, ήταν στιγμή που θα μπορούσε να είχε δώσει πριν τη λήξη του ημιχρόνου το προβάδισμα για τον ΠΑΟΚ!

MVP
Ο Μαροκινός μέσος του ΠΑΟΚ, Ελ Καντουρί, είχε συμμετοχή στην στο δεύτερο γκολ των γηπεδούχων, καθώς μοίρασε την ασίστ και επίσης έχασε την ευκαιρία να γράψει το όνομα του στον πίνακα των σκόρερ καθώς το γκολ που πέτυχε δεν μέτρησε καθώς οριακά ήταν ακάλυπτος!

Οι ενδεκάδες των ομάδων

ΠΑΟΚ
(Ρ. Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Βιεϊρίνια (73' Ροντρίγκο), Μιχαηλίδης, Βαρέλα, Τέιλορ, Σβαμπ (73' Κούρτιτς), Ελ Καντουρί (77' Μουργκ), Μπίσεσβαρ (84' Κωνσταντέλιας), Αουγκούστο, Α.Ζίβκοβιτς, Σφιντέρσκι (77' Άκπομ).
Απόλλων (Τ. Φέστα): Κότσαρης, Μπαξεβανίδης, Τουτουαρίμα, Ντομίνγκες, Λισγάρας (63' Ντεντάκης), Φατιόν, Κάστρο, Παμλίδης (76' Φαν Λα Πάρα), Μαρτίνεζ (63' Mατέι), Τσιλούλης (85' Σαχλί), Ιωαννίδης (85' Ντάουντα).

Δημήτρης Φεραδούρος
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0