Football Talk

ΑΕΚ: Ή τώρα ή πότε για τον Τάνκοβιτς

ΑΕΚ: Ή τώρα ή πότε για τον Τάνκοβιτς

Ο Άμραμπατ είναι νοκ άουτ, ο Γκαρσία όχι 100% έτοιμος… Ήρθε η ώρα του Μουαμέρ Τάνκοβιτς; Ή μήπως όχι…;

Σχετικά Άρθρα

Γράφει ο Θοδωρής Καρβουνιάρης

Η ΑΕΚ ετοιμάστηκε όλη την εβδομάδα για το κρίσιμο ματς της Κυριακής (31/10, 19:30) με τον Άρη. Υπάρχει και η προπόνηση – ενεργοποίηση των παικτών το πρωί του αγώνα, ωστόσο κατά κύριο λόγο ο Αργύρης Γιαννίκης έχει προπονήσει όσα είχε οργανώσει τους ποδοσφαιριστές του. Ο Νόρντιν Άμραμπατ δεδομένα θα απουσιάσει απ’ αυτό το παιχνίδι. Ο Λιβάι Γκαρσία με τη σειρά του, ενώ στην αρχή της εβδομάδας οι πιθανότητες δεν ήταν υπέρ του, το… γύρισε κι αφού έβγαλε μέρος της προπόνησης το Σάββατο έχει μεγάλες πιθανότητες να μπει στην αποστολή.

Δύσκολα πάντως θα ξεκινήσει ο Λιβάι. Το ενδεχόμενο να πάρει μερικά λεπτά συμμετοχής δεν είναι απίθανο, όμως ο προπονητής όλη την εβδομάδα δούλεψε έχοντας στο μυαλό του ότι δεν θα τον έχει στη διάθεσή του. Ποιος θα καλύψει το κενό των Άμραμπατ και… Λιβάι δεξιά στην επίθεση; Υπάρχουν επιλογές: Η πρώτη που έρχεται στο μυαλό είναι ο Μουαμέρ Τάνκοβιτς. Είναι ο μοναδικός που είναι τώρα στο ρόστερ, ο οποίος μπορεί να παίξει σε αυτή τη θέση. Οποιαδήποτε άλλη λύση θα πρόκειται για αλχημεία, πάντα φυσικά με γνώμονα ότι δεν θα έχουμε κάποια αλλαγή συστήματος σε 3-4-3 ή 3-5-2. Αλχημεία θα είναι για παράδειγμα αν παίξει ο Μάνταλος ή ο Αραούχο δεξιά ή ο Τσούμπερ ή ο Μισελέν ή οποιοσδήποτε άλλος.

Ο Τάνκοβιτς, λοιπόν, φαντάζει η πιο λογική επιλογή, βάσει λύσεων που υπάρχουν για δεξιά. Αν δεν επιλέξει τον Σουηδό μεσοεπιθετικό ο Αργύρης Γιαννίκης θα το κάνει γιατί όλη την εβδομάδα δεν είδε απ’ αυτόν στις προπονήσεις σημαντική προσπάθεια να πάρει φανέλα βασικού. Στην μεγάλη ευκαιρία που του παρουσιάστηκε να βρεθεί στην 11άδα, δεν θα την έχει αρπάξει. Κι απ’ τη στιγμή που δεν τα κατάφερε τώρα, στο μέλλον δύσκολα θα τα καταφέρει, καθώς θα επιστρέψουν οι τραυματίες. Αν τον επιλέξει τελικά ο Γιαννίκης και ο Τάνκοβιτς ξεκινήσει κόντρα στον Άρη θα είναι η μεγάλη του ευκαιρία να αποδείξει ότι έχει θέση στο ρόστερ της ΑΕΚ. Ή τώρα ή ποτέ λοιπόν για τον Τάνκοβιτς… Αν παίξει πρέπει να είναι τακτικά άψογος στα «θέλω» του προπονητή του και στις απαιτήσεις του αγώνα με τον Άρη. Αν δεν αγωνιστεί τότε τον Γενάρη το ενδεχόμενο αποχώρησής του αναμένεται να αυξηθεί σημαντικά.

Θυμίζουμε, το ενδεχόμενο να αποχωρήσει ο Τάνκοβιτς στα τέλη Αυγούστου ήταν ένα σενάριο πολύ πιθανό. Ο ίδιος ο παίκτης όμως ζήτησε την παραμονή του και να παλέψει για μία θέση στο ρόστερ και την 11άδα. Ήρθε η ώρα λοιπόν, να δούμε τι κατάφερε…

Ως τώρα ο Τάνκοβιτς έχει μόλις 3 συμμετοχές στο πρωτάθλημα και 186 αγωνιστικά λεπτά. Έπαιξε 45 λεπτά με τον Ιωνικό στην πρεμιέρα, 45 λεπτά με τη Λαμία, όπου έδωσε και την ασίστ στο γκολ νίκης του Αραούχο και μόλις 4’ λεπτά ως αλλαγή στο ματς με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα. Στα τελευταία τρία παιχνίδια ήταν στον πάγκο με Παναιτωλικό και Βόλο, χωρίς να μπει αλλαγή και με τον Ατρόμητο εκτός αποστολής.

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0