Football Talk

Οι στιγμές που η Άρσεναλ έχασε την ευκαιρία να γίνει Dream Team: Ο Κριστιάνο Ρονάλντο, ο Ζλάταν και οι άλλοι (video)

Οι στιγμές που η Άρσεναλ έχασε την ευκαιρία να γίνει Dream Team: Ο Κριστιάνο Ρονάλντο, ο Ζλάταν και οι άλλοι (video)

Αν κάποιος ψάξει πιο αναλυτικά την κάθε μεταγραφική περίοδο, θα ανακαλύψει απίστευτες ιστορίες, γύρω από σενάρια, συμφωνίες και… «ληστείες». Μία από τις ομάδες που έχει να θυμάται τέτοια πράγματα, είναι η Άρσεναλ.

Πόσες φορές ιστορίες έχουμε ακούσει από ποδοσφαιριστές παγκόσμιας κλάσης, όταν ήταν ακόμα νεαροί σε ηλικία. Ανάμεσα σε αυτές, εμπλέκονται και ελληνικές ομάδες, όπως η περίπτωση του Ραδαμέλ Φαλκάο και του Παναθηναϊκού. Φυσικά, πολλές τέτοιες περιπτώσεις, έχει στο συρτάρι της και η Άρσεναλ.

Ο Αρσέν Βενγκέρ έχει αποκαλύψει μερικές από τις μεταγραφές που για πολύ… λίγο δεν ολοκληρώθηκαν εν τέλει. Ο άλλοτε προπονητής του αγγλικού συλλόγου είχε αναφερθεί σε περιπτώσεις όπως του Κριστιάνο Ρονάλντο ή του Πολ Πογκμπά, πριν εκείνοι εκτοξεύσουν την αξία τους στα ύψη. Το BN Sports παίρνει την ασίστ σας δίνει στο πιάτο κάποιες από αυτές τις ιστορίες.

Ενγκολό Καντέ (2016)

«Προσπάθησα να τον φέρω στην Άρσεναλ και όταν ήταν στη Γαλλία και όταν ήταν στη Λέστερ. Όμως, οι μεταγραφές είναι μεταγραφές, όμως είναι η προφανή η αξία του, όταν βλέπεις που υπογράφει τελικά». Αυτά είχε αναφέρει ο Κορσικανός κόουτς, όταν ρωτήθηκε για την περίπτωση του διεθνή χαφ. Οι 81 συμμετοχές με τα έξι γκολ και τις εννιά ασίστ, όταν έπαιζε στη Καέν, έκαναν τη Λέστερ να δαπανήσει εννιά εκατ. ευρώ το καλοκαίρι του 2015 για να τον αποκτήσει.

Μέσα σε μία σεζόν, εκτόξευσε την αξία του. Η κατάκτηση του πρωταθλήματος συνδυάστηκε αρμονικά με τις 40 συμμετοχές που πραγματοποίησε με τις «αλεπούδες». Έτσι, η Τσέλσι με 35 εκατ. ευρώ κατάφερε να τον κάνει δικό τους και να κοιμάται… ήσυχη για την ασφάλεια της μεσαίας γραμμής. Ο Καντέ από τότε, κατέκτησε το Παγκόσμιο Κύπελλο με τη Γαλλία αλλά και το Champions League με τους «μπλε».

Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς (2000)

«Ο Ζλάταν δεν κάνει δοκιμαστικά» ήταν η απάντηση του Σουηδού επιθετικού στην Άρσεναλ, όταν εκείνη τον κάλεσε να δοκιμαστεί στην πρώτη ομάδα. Ήταν μόλις 18 ετών, όταν ο Αρσέν Βενγκέρ είχε «ανάψει» το πράσινο φως για να δει τον νεαρός φορ στο τι μπορεί να κάνει. Εκείνη τη περίοδο ανήκε στην Μάλμε της Σουηδίας, κάνοντας τα πρώτα του βήματα στην ανδρική ομάδα.

Εφόσον ο Ζλάταν αποδεχόταν τα δοκιμαστικά, το πλούσιο ταλέντο του θα τον άφηνε στο Λονδίνο μόνιμα, όμως εκείνος επέλεξε να κάνει ένα χρόνο υπομονή και το καλοκαίρι του 2001, να υπογράψει στον Άγιαξ έναντι οκτώ εκατ. ευρώ (!). Το αποτέλεσμα;… Να έχει πετύχει 486 γκολ σε συλλογικό επίπεδο, να έχει κατακτήσει ευρωπαϊκούς και εγχώριους τίτλους αλλά να έχει αναδειχθεί και 14 φορές (!) πρώτος σκόρερ σε διοργανώσεις.

0_Zlatan-Ibrahimovic-at-Arsenal.jpg

Πολ Πογκμπά (2012)

«Όλα γίνονται πολύ γρήγορα. Προσπαθήσαμε να τον φέρουμε στην Άρσεναλ αλλά η Γιουβέντους κινήθηκε πιο γρήγορα και τον απέκτησε», ήταν το σχόλιο του Αρσέν Βενγκέρ για την περίπτωση του Πολ Πογκμπά. Ήταν καλοκαίρι του 2012, όταν η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είχε αποφασίσει να αφήσει τον Γάλλο χαφ να πάει όπου ήθελε ως… ελεύθερος. Η προσφορά του ήταν ελάχιστη και το ταλέντο του, δεν είχε εκτιμηθεί σωστά από τους «κόκκινους διαβόλους». Έτσι, αρκετές ομάδες μπήκαν στην ουρά για να τον αποκτήσουν.

Μία από αυτές, ήταν και η Άρσεναλ, η οποία είχε δει τεράστια επιτυχία με τους Γάλλους ποδοσφαιριστές. Ωστόσο, δίχως να το καταλάβει, η Γιουβέντους μπήκε παραπάνω από δυναμικά στην διεκδίκησή του και τον πρόλαβε από κάθε άλλη. Το project τον γοήτευσε και η δικαίωση για την επιλογή, ήρθε με την τωρινή του κατάσταση. Από τα κορυφαία χαφ του κόσμου και με ένα Παγκόσμιο Κύπελλο στο παλμάρε του.

Κριστιάνο Ρονάλντο (2003)

«Ουσιαστικά είχαμε συμφωνήσει να έρθει. Είχε τη φανέλα της Άρσεναλ και είχα μιλήσει με την μητέρα του και τον ίδιο», είχε αναφέρει ο Κορσικανός προπονητής όταν ο Κριστιάνο Ρονάλντο έλαμπε με την Σπόρτινγκ Λισσαβόνας. Αρκετά χρόνια μετά, ο Πορτογάλος επιθετικός, σε συνέντευξή του, παραδέχθηκε πως ήταν αλήθεια πως έφτασε ένα βήμα από τους «κανονιέρηδες».

Τελικά, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον, τον έπεισαν να υπογράψει στους «κόκκινους διαβόλους» έναντι 19 εκατ. ευρώ. Ο Ρονάλντο εξελίχθηκε σε έναν από τους καλύτερους ποδοσφαιριστές του πλανήτη και για πολλούς, ο κορυφαίος του 21ου αιώνα μέχρι τώρα. Οι ατομικές διακρίσεις, δεκάδες. Δέκα φορές κορυφαίος ποδοσφαιριστής της Πορτογαλίας και πέντε φορές κάτοχος της «Χρυσής Μπάλας». Ρεκόρ, Champions League, EURO. Απλά τα πάντα.

EkFAlF-XkAcrLS6.jpg

Γιάγια Τουρέ (2003)

«Είχαμε συμφωνήσει μαζί του. Είχαμε κάνει αρκετά λάθη στον τρόπο που προσεγγίζαμε έναν ποδοσφαιριστή αλλά σε εκείνον δεν υπήρξε λάθος. Απλώς ήθελε να συνεχίσει την καριέρα του στη Μέταλουργκ Ντόνετσκ για να παίζει». Μπορεί, αν ο Γιάγια Τουρέ φορούσε τα χρώματα της Άρσεναλ, όπως ο αδερφός του Κόλο, τότε ο Ολυμπιακός να μην τον είχε απολαύσει στην Ελλάδα. Ο Αφρικανός χαφ επέλεξε να δώσει τα χέρια με τη Μέταλουργκ Ντόνετσκ ώστε να έχει σίγουρο χρόνο συμμετοχής.

Τον Δεκέμβρη του 2003, η Μπεβερέν δίνει τα χέρια με τον ουκρανικό σύλλογο έναντι δύο εκατ. ευρώ και αφήνει την Άρσεναλ στα «κρύα του λουτρού». Έξι μήνες μετά, ο Ολυμπιακός έναντι 2,7 εκατ. ευρώ, τον έκανε δικό του και εκτόξευσε την καριέρα του. Η Μονακό δαπάνησε 5,5 εκατ. ευρώ μία σεζόν μετά και η συνέχεια είναι γνωστή. Μπαρτσελόνα και Μάντσεστερ Σίτι όπου διέπρεψε με τον καλύτερο τρόπο, επιστρέφοντας για έξι μήνες στους «ερυθρολεύκους», χωρίς την ανάλογη επιτυχία.


Νότης Χάλαρης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0