Football Talk

ΠΑΟΚ: Ο Λουτσέσκου πρέπει να κοιτάξει το ταλαντούχο (και ελληνικό) βάθος του πάγκου του…

ΠΑΟΚ: Ο Λουτσέσκου πρέπει να κοιτάξει το ταλαντούχο (και ελληνικό) βάθος του πάγκου του…

Ελάχιστη ενέργεια, κούραση, κόπωση και αποτελέσματα που τον βγάζουν εκτός… στόχου. Ο ΠΑΟΚ μπορεί να είχε την ενίσχυση που θα ήθελε στο μεταγραφικό παζάρι, όμως το BN Sports αναλύει το πραγματικό «βάθος» που έχει στο ρόστερ του.

Η ήττα του ΠΑΟΚ από τον Ολυμπιακό στο «Γ. Καραϊσκάκης», αύξησε την διαφορά των δύο ομάδων στους τέσσερις βαθμούς υπέρ των Πειραιωτών. Ένα παιχνίδι, όπου ο Δικέφαλος παρουσιάστηκε κουρασμένος και χωρίς την απαραίτητη ενέργεια, όπως συμβαίνει συχνά στα τελευταία ματς. Βέβαια, τον είχαμε συνηθίσει να ξεμένει από το 60’ και μετά, όμως τα συνεχόμενα παιχνίδια, μειώνουν όλο και περισσότερο τον χρόνο.

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου βλέπει τον μεταγραφικό σχεδιασμό του καλοκαιριού, να εμφανίζεται μπροστά του. Η δυσκολία στο ροτέισον, ανοίγει την συζήτηση για τα… ταλέντα που έχει ήδη στο ρόστερ του. Ο Δικέφαλος μπορεί να μην έχει τις έμπειρες επιλογές που θα κάνουν την διαφορά αλλά μπορούν να εκμεταλλευτούν άνετα το φρέσκο και ελληνικό αίμα. Αυτά είναι τα πέντε ταλέντα που άνετα, μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να… ανανεώσουν την ενέργεια της ομάδας.

Το παράδειγμα του Μιχαηλίδη…

Η παραπάνω θεωρεία δεν στηρίζεται αόριστα. Ο Ραζβάν Λουτσέσκου είδε τα δύο του βασικά στόπερ, τους Κρέσπο και Ίνγκασον να τίθενται νοκ-άουτ, με αποτέλεσμα να κοιτάξει τις επιλογές που υπάρχουν στους νεαρούς αμυντικούς. Ο Γιάννης Μιχαηλίδης άρπαξε την ευκαιρία και αυτή την στιγμή στέκεται στο πλάι του Φερνάντο Βαρέλα. Με αυτόν, ο Δικέφαλος πήρε τη τεράστια νίκη στη Κοπεγχάγη ενώ, παράλληλα, έχει συνολικά 11 συμμετοχές φέτος σε όλες τις διοργανώσεις.

Ο Ρουμάνος τεχνικός μόνο ευχαριστημένος πρέπει να είναι από το πως του έχει λύσει τα χέρια του ο συγκεκριμένος ποδοσφαιριστής. Δεν είναι απλώς δικαίωση για την επιλογή αλλά και ένας δρόμος που μπορούν να διαβούν και τα υπόλοιπα ταλέντα του συλλόγου, ώστε να υπάρξει φρεσκάρισμα και ετοιμότητα για κάθε διοργάνωση.

Γιώργος Κούτσιας

Θεωρείται ο επόμενος Τζόλης. Ο Γιώργος Κούτσιας μπορεί να μην έχει ενηλικιωθεί ακόμα, αλλά έχει κάνει την Ελλάδα και την Ευρώπη να μιλάει για εκείνον με τα καλύτερα λόγια. Ο 17χρονος φορ έχει παίξει ήδη οκτώ φορές με την πρώτη ομάδα ενώ με την Κ19, μετράει 14 γκολ σε 24 συμμετοχές. Σίγουρα, δεν έχει την εμπειρία για να πάρει πάνω του μεγάλα ματς αλλά η εκτελεστική του ικανότητα, είναι αρκετή για να δώσει ανάσες σε Άκπομ και Σφιντέρσκι.

Γιάννης Κωνσταντέλιας

Τοποθετείται στην ίδια κατηγορία με τον Κουτσιά. Ο κατά ένα χρόνο μεγαλύτερος άσος, αγωνίζεται ως μεσοεπιθετικός ή εξτρέμ ενώ ανανέωσε το επαγγελματικό του συμβόλαιο πριν λίγους μήνες, μέχρι το 2024. Έχει συνολικά έξι παιχνίδια στο παλμάρε του με την πρώτη ομάδα, με τις μισές να είναι φέτος σε Ευρώπη και Ελλάδα. Μπορεί στα εξτρέμ να υπάρχει συνωστισμός, όμως η χρήση του αντί των Ζίβκοβιτς, Μπίσεσβαρ ή Ελ Καντουρί, μπορεί να είναι αρκετή για να δώσει ενέργεια και ξεκούραση.

Παναγιώτης Τζίμας

Αποκτήθηκε το καλοκαίρι από τον Αστέρα Τρίπολης έναντι 350 χιλιάδων ευρώ. Πρόκειται για ένα τεράστιο project των Αρκάδων, με τον ΠΑΟΚ να τον τοποθετεί αρχικά στην Β ομάδα που θα παίξει στην Superleague 2. Φυσικά, μόνο εκεί δεν θα βρίσκεται ο 18χρονος μεσοεπιθετικός, ο οποίος απέδειξε με την πρώτη ομάδα του Αστέρα, πως έχει όλο το ταλέντο και την ποιότητα να σταθεί σε επίπεδο Superleague 1. Έπαιξε σε 17 αγώνες, μετρώντας ένα γκολ με τους Αρκάδες.

Λευτέρης Λύραντζης

Το πρόβλημα στα μπακ του ΠΑΟΚ είναι γνωστό. Τόσο αριστερά, όσο και δεξιά, οι αποχωρήσεις των Μάτος και Γιαννούλη δεν έχουν βρει αντικαταστάτη. Ο Λεύτερης Λύραντζης δεν είναι ο ποδοσφαιριστής που θα δώσει λύσεις στα δεξιά αλλά σίγουρα, είναι εκείνος που θα ξεκουράσει τους Τέιλορ και Ροντρίγκο. Με τον Βόλο, σε 27 συμμετοχές έδειξε πως έχει όλο το ταλέντο ενώ οι εμπειρία του στα μεγάλα σαλόνια, ήταν αυτό που χρειαζόταν. Ο 20χρονος μπακ απλά περιμένει την ευκαιρία.

Θεόδωρος Τσιγγάρας

Αδικημένος που πρέπει να μπει σε αυτή την λίστα. Ο Θεόδωρος Τσιγγάρας μπορεί να ήταν στις πρώτες επιλογές του Πάμπλο Γκαρσία, όμως ο ερχομός του Λουτσέσκου άλλαξε τα δεδομένα. Σβαμπ, Εσίτι και Κούρτιτς έχουν τον πρώτο λόγο για τη μεσαία γραμμή. Ο 20χρονος χαφ από την άλλη, έχει παραπάνω «πνευμόνια» από τους παραπάνω και η ηλικία του, βοηθάει για να κάνει την διαφορά ως αλλαγή τουλάχιστον.



Νότης Χάλαρης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0