Football Talk

Νιούκαστλ: Ψάχνει την πρώτη νίκη στην σεζόν αλλά δεν έχει κερδίσει την Τσέλσι, στον πρώτο γύρο τα τελευταία 26 χρόνια! (video)

Νιούκαστλ: Ψάχνει την πρώτη νίκη στην σεζόν αλλά δεν έχει κερδίσει την Τσέλσι, στον πρώτο γύρο τα τελευταία 26 χρόνια! (video)

Την πρώτη της νίκη στην φετινή Premier League αναζητά η Νιούκαστλ, στη νέα εποχή που διανύει, με την ομάδα των Σαουδαράβων να φιλοξενεί την Τσέλσι, θέλοντας να σπάσει μία… σπάνια παράδοση που συνοδεύει τις αναμετρήσεις τους! Ποια είναι αυτή; Οι «καρακάξες» δεν έχουν κερδίσει ποτέ το σύνολο του Τόμας Τούχελ, σε εντός έδρας ματς του πρώτου γύρου, τον 21ο αιώνα.

Μπορεί η νέα εποχή στη Νιούκαστλ να έχει ξεκινήσει και επίσημα εδώ και 20 ημέρες, όμως οι δύο αναμετρήσεις των «καρακαξών» υπό την επιρροή των Σαουδαράβων, δεν έχει γίνει ακόμη αισθητή.

Η Νιούκαστλ δεν έχει κατορθώσει να γευτεί ακόμη την χαρά της νίκης, μετά το πέρασμα εννέα ενενηνταλέπτων, και οι φίλοι της ομάδας αναμένουν ακόμη την παρθενική επικράτηση στη νέα σεζόν, και την… πρώτη μετά από σχεδόν μισό χρόνο!

Η αγορά της ομάδας από το πιο πλούσιο fund στον ποδοσφαιρικό πλανήτη είναι γεγονός, αλλά τα αποτελέσματα παραμένουν ίδια. Η Τότεναμ, αν και έμεινε πίσω στο σκορ στο Σεντ Τζέιμς Παρκ, στο πρώτο ματς της νέας εποχής, κατόρθωσε να επικρατήσει, ενώ ο βαθμός της ισοπαλίας για τους «ασπρόμαυρους» στο ματς κόντρα στην Κρίσταλ Πάλας, και πάλι με γκολ του Γουίλσον, ναι μεν ήταν σημαντικός, αλλά… όχι αρκετός.

Η 10η στροφή έφτασε και η κλεψύδρα της υπομονής δείχνει να τελειώνει. Αντίπαλος είναι η Τσέλσι, μία δηλαδή εκ των δύο αήττητων ομάδων της Premier League, με το σύνολο του Τόμας Τούχελ να φιγουράρει στην κορυφή της βαθμολογίας, και να μην έχει κατορθώσει να επιβληθεί μόνο απέναντι στην Λίβερπουλ. Την δεύτερη δηλαδή στον βαθμολογικό πίνακα, και την μοναδική μαζί με τους «μπλε», που δεν έχει δει ενενηντάλεπτό της, να ολοκληρώνεται με ήττα!

Κάπως έτσι, γίνεται αντιληπτό πως ο δρόμος που έχει να ανέβει η Νιούκαστλ στην επικείμενη αναμέτρηση, είναι μεγάλος. Πόσο μάλλον αν αναλογιστεί μία ιδιαίτερη παράδοση που έχει «χτιστεί» από το 1995, και δεν έχει «σπάσει» ουδέποτε κατά την διάρκεια του 21ου αιώνα.

Αυτή έχει να κάνει με τις επικρατήσεις της Νιούκαστλ απέναντι στην Τσέλσι στον πρώτο γύρο της Premier League, πράγμα που επιτεύχθηκε μόλις δύο φορές από τότε που το πρωτάθλημα έχει την εν λόγω ονομασία, την διετία 1994-95, με συνολικό σκορ 6-2 (4-2, 2-0).


Έκτοτε οι «καρακάξες» έχουν επιβληθεί της Τσέλσι 11 φορές. Όλες στον δεύτερο γύρο, με την καλύτερή τους περίοδο να σηματοδοτείται από την παρουσία του Ζοσέ Μουρίνιο στον αντίπαλο πάγκο, και την χειρότερη να «υπογράφεται» από τον Στιβ Μπρους, με μόλις μία νίκη και ένα γκολ υπέρ τους σε πέντε ματς.

Θα γίνει λοιπόν μία αρχή με «διπλό» κέρδος για την ομάδα των Σαουδαράβων; Ένας συνδυασμός του πρώτου τριπόντου, και της παρθενικής νίκης στον πρώτο γύρο επί της Τσέλσι, στη νέα χιλιετία;  Ο Γουίλσον, ο Σεντ Μαξιμίν και η μοναδική της καλοκαιρινή μεταγραφή, Τζο Γουίλοκ, καλούνται να δώσουν την απάντηση!

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0