Football Talk

Νάπολι: Η σεζόν 2017/18 παίζει σε επανάληψη και δείχνει πως μία εβδομάδα αρκεί για να «καταρρεύσουν» όλα! (video)

Νάπολι: Η σεζόν 2017/18 παίζει σε επανάληψη και δείχνει πως μία εβδομάδα αρκεί για να «καταρρεύσουν» όλα! (video)

Κυνικά και πειστικά, η Νάπολι επικράτησε με 3-0 της Μπολόνια και με εννέα νίκες στα πρώτα δέκα ματς, το ονειρεμένο ξεκίνημα της σεζόν 2017/18 παίζει σε επανάληψη. Αυτό που μένει, είναι να αλλάξει το -προ τετραετίας- φινάλε!

Ούτε το εμπόδιο της Μπολόνια στάθηκε ικανό να ανακόψει την πορεία της Νάπολι του Λουτσιάνο Σπαλέτι!

Οι «παρτενοπέι» επικράτησαν με 3-0, κατέγραψαν την ένατη νίκη τους στις δέκα πρώτες αγωνιστικές και ισοφάρισαν το καλύτερο ξεκίνημά τους στη Serie A, εν έτει 2017/18.


Μία αγωνιστική περίοδο που είναι ταυτόχρονα παράδειγμα προς μίμηση, αλλά και προς αποφυγή για τη φετινή Νάπολι, εφόσον θέλει τον Μάιο να επαναλάβει εικόνες σαν την παρακάτω και να πανηγυρίσει την κατάκτηση ενός Σκουντέτο μετά από 32 ολόκληρα χρόνια!
30 anni dal 29 aprile 1990, giorno del secondo (e ultimo) Scudetto del  Napoli


Μία εβδομάδα αρκεί για να χαθεί μία σεζόν!

Στην προ τετραετίας πορεία της Νάπολι στο ιταλικό πρωτάθλημα, χρειάστηκαν 15 αγωνιστικές για να γνωρίσει την ήττα. Ήταν η κάτοχος του πρωταθλήματος, Γιουβέντους, που την «προσγείωσε» στη σκληρή πραγματικότητα.

Με τις Ρόμα, Λάτσιο και Ίντερ στον ρόλο της φετινής Μίλαν, ακόμα και αυτό το ένα στραβοπάτημα, ήταν ικανό για να της στερήσει τη μοναξιά της κορυφής.

Τον δικό τους ρόλο στη χαμένη πρωτιά έπαιξαν επίσης οι εκτός προγράμματος ισοπαλίες, απέναντι σε Κιέβο Βερόνα (05/11/2017, 0-0) και Σασουόλο (31/03/2018, 1-1), αλλά και μία δραματική εβδομάδα στα τέλη Απριλίου του 2018.

Η ήττα από τη Φιορεντίνα με 3-0 (29/04) και η εντός έδρας ισοπαλία μετά από οκτώ μέρες με την Τορίνο (06/05, 2-2), ουσιαστικά καταδίκασαν τις όποιες πιθανότητες είχε η Νάπολι για τον τίτλο.

Επί δεκατέσσερις αγωνιστικές, η Νάπολι ήταν στην κορυφή. Στο τέλος της σεζόν; Με 91 βαθμούς δεύτερη, στο -4 από τη Γιουβέντους!

Μία ολόκληρη χρονιά, σχεδόν αψεγάδιαστη, κρίθηκε από μία κακή εβδομάδα, δείχνοντας με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο στη φετινή Νάπολι, πως το να φτάσει στην κορυφή μπορεί να χρειαστεί συνέπεια επί μία ολόκληρη σεζόν, αλλά για να πέσει από αυτήν, αρκεί η ασυνέπεια μόλις λίγων ημερών!

Φάνης Τσοκανάς

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0