Football Talk

Μάντσεστερ Σίτι: Δεύτερος αποκλεισμός με τον Πεπ Γκουαρδιόλα από το Λιγκ Καπ μετά από επτά χρόνια και… μία ημέρα από την εκπληκτική Γουέστ Χαμ!

Μάντσεστερ Σίτι: Δεύτερος αποκλεισμός με τον Πεπ Γκουαρδιόλα από το Λιγκ Καπ μετά από επτά χρόνια και… μία ημέρα από την εκπληκτική Γουέστ Χαμ!

Μπορεί η Μάντσεστερ Σίτι να κυριαρχεί στον θεσμό του Carabao Cup την τελευταία τετραετία, όμως η αναμέτρηση με την Γουέστ Χαμ στο Ολυμπιακό Στάδιο του Λονδίνου, την έκανε να τεθεί εκτός συνέχειας, για δεύτερη φορά τα τελευταία επτά χρόνια. Ο αποκλεισμός αυτός είναι μόλις ο δεύτερος για τον Πεπ Γκουαρδιόλα στο διάστημα παρουσίας του στον πάγκο των «πολιτών», την ώρα που τα «σφυριά» πανηγύρισαν την πρώτη νίκη τους σε όλες τις διοργανώσεις, μετά από έξι χρόνια.

Είναι επίσημο. Η Μάντσεστερ Σίτι αποτελεί το πρώτο φαβορί για την κατάκτηση του Carabao Cup που τίθεται εκτός θεσμού, μετά την αναμέτρηση με την  Γουέστ Χαμ στο Ολυμπιακό Στάδιο του Λονδίνου. Το τελικό 0-0, μετά το ενενηντάλεπτο που παρήλθε, οδήγησε το ματς στην διαδικασία των πέναλτι, και εκεί οι γηπεδούχοι αποδείχθηκαν ψυχραιμότεροι.

Ευστόχησαν σε όλες τις εκτελέσεις τους, σε αντίθεση με την Μάντσεστερ Σίτι, που είδε τον Φιλ Φόντεν να αστοχεί στην πρώτη, και το τελικό 5-3, είχε ως αποτέλεσμα τον δεύτερο αποκλεισμό των «πολιτών» τα τελευταία επτά χρόνια, με τον Πεπ Γκουαρδιόλα να είναι παρών σε αμφότερους!

Ο προηγούμενος μάλιστα είχε λάβει χώρα το 2014 από τη Νιούκαστλ με 2-0, και έχουν περάσει ακριβώς επτά χρόνια και… μία ημέρα!

Το εντυπωσιακό της υπόθεσης πάντως είναι πως η… γαλάζια πλευρά του Μάντσεστερ είναι αυτή που κυριαρχεί εν γένει στον εν λόγω θεσμό. Μετρά τέσσερις συνεχόμενες κατακτήσεις, πέντε σε έξι χρόνια, ενώ και αυτή που απώλεσε, κατέληξε στο Μάντσεστερ, με την Γιουνάιτεντ να αναδεικνύεται στην κορυφή, έπειτα από το 3-2 με την Σαουθάμπτον στο Wembley.

Πρόκειται για μία σπουδαία επιτυχία για την Γουέστ Χαμ, αν αναλογιστεί κανείς πως το σύνολο του Ντέιβιντ Μόιζ απέκλεισε την τροπαιούχο, και επικράτησε της Μάντσεστερ Σίτι, για πρώτη φορά, σε όλες τις διοργανώσεις, μετά από έξι χρόνια.

Ταυτόχρονα, πανηγύρισε την πρώτη της νίκη απέναντι στους «πολίτες» στο νέο της Στάδιο, με την τελευταία να χρονολογείται το 2014! Ωστόσο, δεν έχει κερδίσει ποτέ την συγκεκριμένη διοργάνωση! Μήπως ήρθε η ώρα να πανηγυρίσει την πρώτη της κατάκτηση στο Carabao Cup, συνδυάζοντας μία μοναδική επιτυχία, με μία ανεπανάληπτη πρόκριση;

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0