Football Talk

Οι «σφαλιάρες» της Μπάγερν - διασυρμοί που της χτύπησαν την πόρτα! (video)

Οι «σφαλιάρες» της Μπάγερν - διασυρμοί που της χτύπησαν την πόρτα! (video)

Βαριά ήττα δέχτηκε η Μπάγερν Μονάχου στο DfB-Pokal. Η ήττα 0-5 στον 2ο γύρο του Κυπέλλου από την Γκλάντμπαχ, ήταν μία από τις αρκετές, για τα δεδομένα της, και από τα «πουλάρια», αλλά και γενικότερα στο θεσμό.

Απόλυτη απογοήτευση. Κατεβασμένα κεφάλια. Κατήφεια. Η πρώτη βαριά σφαλιάρα του (απών) κόουτς Γιούλιαν Νάγκελσμαν στον πάγκο της Μπάγερν. Απ’ όπου και να πιάσεις το 0-5 των Βαυαρών στο «Μπορούσια Παρκ» κόντρα στην Γκλάντμπαχ, θα βρεις μία ιστορική «μαύρη» σελίδα για την αρμάδα από το Μόναχο.

Καταρχάς μιλάμε για την πιο βαριά ήττα της ομάδας στην ιστορία του θεσμού. Ποτέ ξανά δεν έχασε με τόσο βαρύ σκορ από αντίπαλο στο DfB-Pokal. Επίσης, για δεύτερη σερί σεζόν αποκλείεται από τον 2ο γύρο του Κυπέλλου Γερμανίας, κάτι που έχει να συμβεί από το 1994-95. Πέτρινες εποχές τότε για την Μπάγερν.

Ας σταθούμε στις ιστορικές αποτυχίες. Στα μεγάλα «μπαμ», σε συνδυασμό με υψηλό σκορ, που δέχτηκαν οι Βαυαροί, σε έναν θεσμό, όπως στο Κύπελλο, τον οποίο έχουν κατακτήσει 20 φορές, αλλά και σε άλλες ήττες που έμειναν χαραγμένες, για λάθος λόγο, στους φίλους από το Μόναχο!

ΚΥΠΕΛΛΟ

12 Απριλίου 1972, Κολωνία - Μπάγερν 5-1

Πριν από σχεδόν 50 χρόνια η θρυλική αρμάδα των Μπέκενμπαουερ, Μίλερ, Μπράιτνερ, Μάιερ κτλ διασύρθηκε στα προημιτελικά του θεσμού από την Κολωνία. Η Μπάγερν είχε θέσει τις βάσεις για πρόκριση στο πρώτο ματς. Άνετη νίκη 3-0 και ταξίδεψε στον Ρήνο με ψηλά το κεφάλι. Η τότε δυνατή Κολωνία είχε απάντηση. Στο 52’ ήταν μπροστά στο σκορ με 4-0, ο Γκερντ Μίλερ πέτυχε γκολ-πρόκρισης για τους Βαυαρούς (54’), αλλά ο Ρουπ σκόραρε δεύτερο γκολ στο 69’ και το συνολικό 5-1.



12 Μαΐου 2012, Ντόρτμουντ - Μπάγερν 5-2

Ο περίφημος τελικός στο Βερολίνο. Το πρώτο νταμπλ στην ιστορία της Ντόρτμουντ είναι γεγονός. Η νεανική ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ ποδοπατά, με ηγέτες τους Καγκάβα, Λεβαντόφσκι, Χούμελς και Μπλαστσικόφσκι, την Μπάγερν με σκορ 5-2. Το 1-0 του Καγκάβα νωρίς, έγινε 1-1 με τον Ρόμπεν (25’ πέν.). Έως το 58’ οι «κιτρινόμαυροι» παρέσυραν τους Βαυαρούς και έφτασαν στο 4-1. Τελικό 5-2 και άλλη μία 5άρα που δέχεται στο Κύπελλο η Μπάγερν.



BUNDESLIGA

9 Δεκεμβρίου 1978, Φορτούνα Ντίσελντορφ - Μπάγερν 7-1

Η βραδιά του Κλάους Άλοφς. Ονειρεμένη για εκείνον, εφιάλτης για την Μπάγερ. Μόλις στο 1ο λεπτό ανοίγει το σκορ, με τον Άουγκενταλερ να γράφει το 1-1. Το 2-1 του ημιχρόνου ήταν απλά ο προάγγελος για το τι θα ακολουθούσε στο δεύτερο 45λεπτο. Οι Γκίντερ, Ζέελ και Άλοφς έκαναν φύλλο και φτερό τη μεγάλη αντίπαλο από τον Ίζαρ. Τελικό σκορ 7-1. Αυτή ήταν και η τελευταία φορά που ηττήθηκε με 5 γκολκ διαφορά. Το έπαθε ξανά το 2021, 43 χρόνια μετά!



9 Οκτωβρίου 1976, Μπάγερν - Σάλκε 0-7

Παραθέτουμε και την πιο βαριά ήττα στα χρονικά των Βαυαρών στη μεγάλη κατηγορία. Ακόμα δέχεται γκολ από την παρέα του Κλάους Φίσερ και τη Σάλκε. Καρέ τερμάτων για τον θρύλο των «βασιλικών» μπλε που έχουν να το λένε ότι διέσυραν με το ιστορικό σκορ την Μπάγερν Μονάχου. Το 0-2 του ημιχρόνου έγινε 0-7 έως το 82’. Τέσσερα γκολ ο Φίσερ, τίποτα από τους θρυλικούς Μπέκενμπαουερ, Χένες, Μίλερ, Βάις, Σβάρτσενμπεκ.



ΕΥΡΩΠΗ

Στην ευρεία ευρωπαϊκή πορεία της, η Μπάγερν δεν έχει ηττηθεί ποτέ με 5 γκολ ή άνω από κάποιον αντίπαλο. Αλλά μετρά 7 ήττες συνολικά, με 4 γκολ διαφορά.

Ιδιαίτερα ντροπιαστική ήταν η αποτυχία με την Β 1903 Κοπεγχάγη τον Οκτώβριο του 1991. Στο Χέλερουπ οι Βαυαροί δεν κατάλαβαν από που τους ήρθε. Ήττα 2-6 στη Δανία!



Έστω και στην παράταση δέχτηκε μία σφαλιάρα από... εγχώριο αντίπαλο. Ημιτελικά Κυπέλλου UEFA κόντρα στην Άιντραχτ. Η ομάδα από τη Φρανκφούρτη και μετέπειτα νικήτρια, ποδοπάτησε 5-1 την Μπάγερν.

Οι Ισπανοί την περασμένη δεκαετία δεν επέτρεψαν στην Μπάγερν του Πεπ Γκουαρδιόλα να προχωρήσει στο Τσάμπιονς Λιγκ και να «χρυσώσει» την παρουσία του στο Μόναχο. Ήττα στα ημιτελικά του 2014 από τη Ρεάλ Μαδρίτης (0-4).



Ο ίδιος βέβαια ήταν που ανάγκασε την πολυνίκη της Bundesliga να δεχτεί 4άρα στο Τσάμπιονς Λιγκ. Το 2009, ως προπονητής της Μπαρτσελόνα, απέκλεισε στα προημιτελικά την ομάδα του Κλίνσμαν με το τελικό 4-0.

Άλκης Τσαβδαράς

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0