Football Talk

Ιωνικός: Χάνει στο ημίχρονο του Κυπέλλου Ελλάδος, ενώ αγωνίζεται στην μεγάλη κατηγορία, για πρώτη φορά μετά από 17 χρόνια! (video)

Ιωνικός: Χάνει στο ημίχρονο του Κυπέλλου Ελλάδος, ενώ αγωνίζεται στην μεγάλη κατηγορία, για πρώτη φορά μετά από 17 χρόνια! (video)

Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα εκτυλίσσεται η αναμέτρηση του Ιωνικού στα «Πηγάδια» απέναντι στην Ξάνθη, με τους Νικαιώτες να οδηγούνται με 1-0 πίσω στο σκορ στα αποδυτήρια για το πρώτο μέρος, για… πρώτη φορά, ενώ αγωνίζονται στην μεγάλη κατηγορία, μετά από 17 χρόνια!

Ήταν Δεκέμβριος του 2004 όταν ο Ιωνικός αντιμετώπιζε τον Παναθηναϊκό στον 2ο γύρο του Κυπέλλου Ελλάδος, και καλούνταν να παραταχθεί στο «Απόστολος Νικολαίδης», με στόχο ένα θετικό αποτέλεσμα, προκειμένου να αποκτήσει νόημα και η ρεβάνς του ζευγαριού, που θα διεξαγόταν στη Νίκαια.

Ωστόσο, ο στόχος του Ιωνικού δεν στέφθηκε από επιτυχία. Ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε στο 29ο λεπτό με τον Ρούντι Σκάτσελ, και εν συνεχεία διατήρησε το προβάδισμά του, και έκανε δύο τα γκολ του, με το ενενηντάλεπτο να ολοκληρώνεται με 2-0.


Κανένας δεν φανταζόταν τότε, πως θα μεσολαβούσαν 17 ολόκληρα χρόνια, έως ότου ο Ιωνικός θα αγωνιζόταν ξανά στην εν λόγω διοργάνωση, ενώ θα παραβρίσκεται και στην πρώτη κατηγορία του πρωταθλήματος, ώστε να βρεθεί και πάλι πίσω στο σκορ!

Εν τέλει, η ομάδα που επρόκειτο να τον γυρίσει πολλά χρόνια πίσω, ήταν η Ξάνθη, στα «Πηγάδια». Οι γηπεδούχοι δεν άνοιξαν το σκορ με το πέναλτι του 6ου λεπτού, αλλά τα κατάφεραν με γκολ του Βαγγέλη Πλατέλλα στο 26’, ο οποίος σκόραρε για πρώτη φορά σε πρώην ομάδα του, στο πρώτο ματς που την βρίσκει απέναντί του!

Το σφύριγμα της λήξης του πρώτου μέρους βρήκε τους γηπεδούχους να προηγούνται με 1-0, και τον Ιωνικό να οδηγείται στα αποδυτήρια με το σκορ κατά του, μετά από 17 χρόνια για το Κύπελλο Ελλάδος, στην σεζόν που αγωνίζεται και στην κορυφαία κατηγορία επί ελληνικού εδάφους.

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0