Football Talk

ΑΕΛ – ΠΑΣ Γιάννινα 1-1 (3-1 πεν.): Δύο πέναλτι, αποβολή και πρόκριση για τους «βυσσινί» στην... ρώσικη ρουλέτα! (video)

ΑΕΛ – ΠΑΣ Γιάννινα 1-1 (3-1 πεν.): Δύο πέναλτι, αποβολή και πρόκριση για τους «βυσσινί» στην... ρώσικη ρουλέτα! (video)

Σε ένα εντυπωσιακό ματς που τα… είχε όλα, η Λάρισα αποδείχθηκε ψυχραιμότερη στην διαδικασία των πέναλτι (3-1), και πήρε την πολυπόθητη πρόκριση στους «16» του Κυπέλλου Ελλάδος, απέναντι στον «μαχητικό» ΠΑΣ Γιάννινα, που αγωνίστηκε συνολικά για περισσότερη από μία ώρα με παίκτη λιγότερο!

Ματς Κυπέλλου με έντονο άρωμα… Super League, διεξήχθη στο Αλκαζάρ ανάμεσα στην Λάρισα και τον ΠΑΣ Γιάννινα, με τις δύο ομάδες να τίθενται αντιμέτωπες για 25η φορά από το 1998 και μετά, με τους Ηπειρώτες να αναζητούν ακόμη την πρώτη τους επικράτηση στον κάμπο, σε επίσημη αναμέτρηση!

Μπορεί η Λάρισα να υποβιβάστηκε πέρυσι από την μεγάλη κατηγορία, ωστόσο το ρόστερ της δεδομένα είναι ανεβασμένο, σε σχέση με το επίπεδο του πρωταθλήματος της Super League 2.

Ο Ζιγκί Μπαντιμπαγκά, ο οποίος έχει αγωνιστεί στον Εργοτέλη και τον Αστέρα Τρίπολης επέστρεψε στην Ελλάδα, ενώ ποδοσφαιριστές όπως ο Μανώλης Μπέρτος, ο Θεοδωρόπουλος και ο Νικολιάς, φιγουράρουν στις τάξεις των γηπεδούχων.

1ο ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Διαθέτοντας λοιπόν εμπειρία και ενθουσιασμό, η ΑΕΛ ήταν καλύτερη στο πρώτο μέρος της αναμέτρησης κόντρα στον εξαιρετικό φέτος ΠΑΣ Γιάννινα. Παρότι οι φιλοξενούμενοι έκλεισαν το πρώτο εικοσάλεπτο, με ποσοστό κατοχής της μπάλας που «άγγιξε» το 65%, εντούτοις οι γηπεδούχοι ισορρόπησαν το ματς.

Απείλησαν στο 12ο λεπτό με τον Ογκμπόε, περιόρισαν την δράση των Γκαρντάφκσι (σουτ στο 25ο λεπτό) και Περέα, ενώ η καλύτερή της στιγμή επί της ουσίας, χάθηκε στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου, με τον Παντελάκη να σώζει τον ΠΑΣ Γιάννινα, προτού ο Ογκμπόε προλάβει να γίνει απειλητικός.

Κάπως έτσι, το 0-0 του πρώτου μέρους ήρθε φυσιολογικά, καθώς το σύνολο του Ηρακλή Μεταξά επέλεξε κατά βάση να παίξει με αντεπιθέσεις, την ώρα που οι ποδοσφαιριστές του Ηλία Φυντάνη ήταν προσεκτικοί. Επρόκειτο μάλιστα για την 7η «λευκή» ισοπαλία στο πρώτο μέρος, στο εν λόγω γήπεδο, για τις δύο ομάδες!

2ο ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Η υπεροχή της Λάρισας κεφαλαιοποιήθηκε με το ξεκίνημα  του δευτέρου μέρους, όπου έλαβαν χώρα όσα δεν έγιναν στα πρώτα 45 λεπτά! Αρχικά, στο 46ο λεπτό ο Ογκμπόε γύρισε ωραία την μπάλα και ο Γκαρντάφσκι ανέκοψε την πορεία της. Οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν για πέναλτι, ο διαιτητής Παπαπέτρου δεν παρενέβη, αλλά ο βοηθός της αναμέτρησης θεώρησε πως υπάρχει πέναλτι.

Ο διαιτητής της συνάντησης άκουσε τον συνάδελφό του, και ο παίκτης του ΠΑΣ Γιάννινα αποβλήθηκε με κόκκινη κάρτα, ενώ τα πράγματα για τους φιλοξενούμενους έγιναν ακόμη χειρότερα, καθώς ο Μαυριάς ήταν εύστοχος, κάνοντας το 1-0 στο 51’.


Όλα έδειχναν πως η Λάρισα, μπορεί να εκμεταλλευτεί τόσο το προβάδισμά της, όσο και την αριθμητική υπεροχή. Για μία ακόμη φορά όμως στην φετινή σεζόν, ο ΠΑΣ Γιάννινα αποδείχθηκε «σκληρό καρύδι» και απάντησε με το ίδιο νόμισμα.

Στο 58ο λεπτό ο Περέα κέρδισε πέναλτι, το οποίο και πάλι ήταν αμφιλεγόμενο, μιας και το μαρκάρισμα έγινε στα όρια της υπεροχής από τον Ηλιάδη.  Ωστόσο, η εσχάτη των ποινών υποδείχθηκε και πάλι, και το 1-1 πραγματοποιήθηκε από τον Κάργα, που μπόρεσε, έστω και δύσκολα, να κερδίσει τον ΘεοδωρόπουλοΛάρισα δεν επηρεάστηκε και ο χρόνος ήταν επαρκής. Απείλησε από μακρινή απόσταση, και από διαδοχικές στημένες φάσεις, αλλά και πάλι δεν τα κατάφερε, με τον Λοντίγκιν να αποδεικνύεται σταθερός όπου χρειάστηκε!

Η κλεψύδρα άδειαζε και ο ΠΑΣ Γιάννινα έδειχνε να αντέχει, οδηγώντας το ματς στην παράταση, και χάνοντας και την μεγαλύτερη ευκαιρία του ματς μετά τα δύο γκολ, στο 120ο λεπτό του παιχνιδιού με τον Σνάιντερ, που έπεσε πάνω στον εντυπωσιακό Θεοδωρόπουλο.

ΠΕΝΑΛΤΙ

Η διαδικασία των πέναλτι λοιπόν έμοιαζε αναπόφευκτη προκειμένου οι δύο ομάδες να λύσουν τις διαφορές τους και να προχωρήσουν στους «16» του Κυπέλλου! Εκεί, η Λάρισα αποδείχθηκε ψυχραιμότερη και πήρε τη νίκη με 3-1 απέναντι στον ΠΑΣ Γιάννινα.

Αναλυτικά:

0-0: Σάλιακας

1-0: Ακούνια

1-0: Κάργας

2-0: Λοντίγκιν

2-1: Πίρσμαν

2-1: Μπέρτος

2-1: Παντελάκης

3-1: Κολομπίνο

Η φάση του αγώνα: Η φάση του 46ου λεπτού, στην οποία ο Γκαρντάφσκι αποβλήθηκε, και ο ΠΑΣ Γιάννινα έμεινε τόσο πίσω στο σκορ, όσο και με παίκτη λιγότερο. Ωστόσο αντέδρασε, και το ματς οδηγήθηκε στην διαδικασία των πέναλτι.

MVP: Ο Περέα του ΠΑΣ Γιάννινα. Ο έμπειρος επιθετικός των Ηπειρωτών ήταν εξαιρετικός, πήρε το πέναλτι της ισοφάρισης, και αποτελούσε διαρκώς πηγή κινδύνου για την εστία της ΑΕΛ.

Οι συνθέσεις του αγώνα:

ΑΕΛ (Ηλίας Φυντάνης): Θεωδορόπουλος, Μπέρτος, Μαξιμένκο, Ηλιάδης, Ομάρ, Παπαγεωργίου, Μπαντιμπαγκά (105' Σιμελίδης), Νικολιάς (67' Γιάκος), Κολομπίνο, Μαυρίας, Ογκμπόε (67' Ακούνια)
ΠΑΣ Γιάννινα (Ηρακλής Μεταξάς): 
Λοντίγκιν, Σάλιακας, Παντελάκης, Κάργας, Ρίζος (67' Πίρσμαν), Καραχάλιος, Σιόντης (83' Μέντες), Γκαρντάβσκι, Μίνα (46' Τριάδης), Περέα, Μιλιντσεάνου (46' Σνάιντερ)

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0