Football Talk

Κύπελλο Ελλάδας: Μεγάλη πρόκριση για Λεβαδειακό με buzzer beater του Νίκα – Νικήτρια στην «ρώσικη ρουλέτα» η Αναγέννηση Καρδίτσας

Κύπελλο Ελλάδας: Μεγάλη πρόκριση για Λεβαδειακό με buzzer beater του Νίκα – Νικήτρια στην «ρώσικη ρουλέτα» η Αναγέννηση Καρδίτσας

Ο 5ος γύρος του Κυπέλλου Ελλάδας ξεκίνησε με… έκπληξη καθώς ο Λεβαδειακός άφησε εκτός τον Αστέρα Τρίπολης χάρη σε γκολ του Νίκα στην εκπνοή. Πρόκριση και για από την άσπρη βούλα η Αναγέννηση Καρδίτσας.

Ο Αστέρας Τρίπολης ήταν το πρώτο «θύμα» της Superleague 1 που μένει εκτός συνέχειας στο Κύπελλο Ελλάδας. Οι Αρκάδες δεν κατάφεραν να περάσουν από το γήπεδο του Λεβαδειακού και έχασαν τον στόχο του κυπέλλου από την 5η, κιόλας φάση. Από την άλλη, η Αναγέννηση Καρδίτσας έμεινε στο 0-0 κόντρα στην Καλλιθέα και χρειάστηκε να πάρει την πρόκριση στα πέναλτι με 5-4.

Στο ματς της Λειβαδιάς, οι γηπεδούχοι μπήκαν καλύτερα ματς και δεν δίστασαν να πάρουν μέτρα στον αγωνιστικό χώρο. Γενικά, ο Αστέρας Τρίπολης απειλήθηκε αρκετά από τους αντιπάλους επιθετικούς, με τον Νίκο Παπαδόπουλο να είναι σε εξαιρετική κατάσταση και να κρατάει το «μηδέν».

Γενικά, ο Αστέρας Τρίπολης δεν ήταν αυτός που έχουμε συνηθίσει. Χωρίς φαντασία στο παιχνίδι του και χωρίς να ελέγχει σε κανένα σημείο του ματς τον ρυθμό. Ακόμα και οι αλλαγές στο δεύτερο μέρος, δεν φάνηκε να βοήθησαν ιδιαίτερα στο να πάρει η ομάδα το διπλό, με τον Λεβαδειακό να δείχνει πιο εύκολο να φτάσει στο αποτέλεσμα.

Βέβαια, οι Αρκάδες θα μπορούσαν να βρουν το «χρυσό» γκολ στο 89ο λεπτό, όμως το- σε πολύ καλό σημείο- φάουλ του Γκόμεζ, πέρασε απελπιστικά άουτ. Στην τελευταία φάση του αγώνα, οι γηπεδούχοι κέρδισαν ένα στημένο κοντά στην περιοχή, ο Βήχος έκανε την σέντρα και ο Νίκας με εντυπωσιακή κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-0. Αυτό ήταν και το τελικό, με τον Λεβαδειακό να κάνει το πρώτο «μπαμ» και να προκρίνεται στους «16» της διοργάνωσης.

Στο άλλο παιχνίδι, Αναγέννηση Καρδίτσας και Καλλιθέα οδηγήθηκαν στην παράταση καθώς καμία από τις δύο δεν μπόρεσαν να βρουν τέρμα. Γενικά το ματς κινήθηκε σε «ρηχά νερά» και αμφότερες προσπάθησαν να βρουν τον δρόμο προς την εστία. Οι γηπεδούχοι είχαν κάποιες καλές στιγμές, όμως η Καλλιθέα είχε τον τρόπο να αποκρούσει κάθε πιθανό κίνδυνο.

Έτσι, το παιχνίδι οδηγήθηκε στην παράταση, όπου το ματς μετατράπηκε σε παράσταση για έναν ρόλο, με την ομάδα της Καρδίτσας να μονοπωλεί το ενδιαφέρον και να κάνει συνεχώς επιθέσεις για να βρει δίχτυα. Η Καλλιθέα, βέβαια, είχε τον τελευταίο λόγο, καθώς κέρδισε φάουλ σε αρκετά καλό σημείο αλλά ο πορτιέρο των γηπεδούχων απέκρουσε σταθερά.

Έτσι, το ματς οδηγήθηκε στα πέναλτι. Εκεί, η Καλλιθέα θα μπορούσε να πάρει το προβάδισμα, όμως τελικά λύγισε, με την Αναγέννηση Καρδίτσας να κερδίζει με 5-4 και να προκρίνεται στην επόμενη φάση.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0