Football Talk

Φράιμπουργκ: Η ομάδα-έκπληξη της Bundesliga «πέταξε» προς την 3η θέση, χάρη στη σκληρή δουλειά, τη συνέπεια και έναν προπονητή 10ετίας

Φράιμπουργκ: Η ομάδα-έκπληξη της Bundesliga «πέταξε» προς την 3η θέση, χάρη στη σκληρή δουλειά, τη συνέπεια και έναν προπονητή 10ετίας

Αν μπορούσατε να ποντάρετε 5 ευρώ για το ποιά ομάδα στην Bundesliga θα ήταν αήττητη μετά από 9 αγωνιστικές, οι πιθανές απαντήσεις θα ήταν: Μπάγερν, Ντόρτμουντ, ίσως και η Λειψία. Επ’ ουδενί θα έπεφτε στο τραπέζι το όνομα της Φράιμπουργκ.

Σχετικά Άρθρα

Το 1/4 της Bundesliga ολοκληρώθηκε. Μπάγερν και Ντόρτμουντ προπορεύονται. Τα στοιχήματα για τον 3ο της παρέας, έπειτα από 9 στροφές, θα έπεφταν στον... κουβά, μιάς και η Φράιμπουργκ φροντίζει να ακολουθεί τη δική της ξέφρενη πορεία. Πέντε νίκες και τέσσερις ισοπαλίες, μοναδική αήττητη ομάδα στη μεγάλη κατηγορία, με γκολ 14-6 (καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος). Υπέρβαση! Ανήκει σε ένα κλειστό κλαμπ κορυφαίων ευρωπαϊκών ομάδων, όπως οι Ρεάλ Μαδρίτης, Λίβερπουλ, Μίλαν, Νάπολι. Όλες αήττητες, όλες ανήκουν στην ελίτ των ευρωπαϊκών Λιγκών. Ανάμεσά τους, το Φράιμπουργκ, φαντάζει σαν ένα Γαλατικό Χωριό.



Αριθμοί που σπάνε το ένα ρεκόρ μετά το άλλο...

Οι 19 βαθμοί μετά από 9 αγωνιστικές φυσικά και αποτελούν ρεκόρ στην ιστορία του συλλόγου από το Μπράισγκαου. Νίκη επί της Ντόρτμουντ, ισοπαλία με τη Λειψία, νίκη στην έδρα της Βόλφσμπουργκ, για να μην θεωρεί κανείς ότι δεν έχει αντιμετωπίσει ακόμα τους «μεγάλους» της κατηγορίας. Άπαντες γνωρίζουν τη μελετημένη και προσεγμένη δουλειά που γίνεται σε ένα κλαμπ - με μικρές οικονομικές δυνατότητες - αλλά με μεγάλη συνέπεια (130 εκατ. ευρώ χρηματιστηριακή αξία), μία ομάδα που διαθέτει μπάτζετ το οποίο κινείται στο δεύτερο μισό της Λίγκας και το ρόστερ αποτελείται μόλις από 9 ξένους. Είναι κοινά αποδεκτό ότι η χρηματιστηριακή αξία του ρόστερ αυξήθηκε, διότι είναι βελτιωμένη η Φράιμπουργκ γενικότερα ως ομάδα. Και αυτό το πιστώνεται στο 100%.

Για να μην αναφερθούμε ξανά ή προχωρήσουμε σε ολόκληρο αφιέρωμα (μπορεί και να γίνει μελλοντικά) για την εργασία του Κρίστιαν Στράιχ (56 ετών), που βρίσκεται στο τιμόνι της από το Δεκέμβριο του 2011. Πρόσφατα άλλωστε σας παρουσιάσαμε το νέο στολίδι της Φράιμπουργκ, κίνηση η οποία την «ανεβάζει» αρκετά στον ποδοσφαιρικό χάρτη της Bundesliga.



Οι υψηλές πτήσεις και οι αιτίες

Η ανάλυση για την ξέφρενη πορεία της ομάδας από το Μέλανα Δρυμό είναι απλή. Σκληρή δουλειά, ομοιογενές σύνολο, κανένας σταρ, με προπονητή που συμπληρώνει 10ετία στον πάγκο της. Χάρη σ’ ένα από τα γκολ της κόντρα στη Βόλφσμπουργκ, έφτασε τα 6 μετά από στημένες φάσεις (από τα 14 συνολικά). Οι 11 από τους 19 βαθμούς πάρθηκαν εκτός έδρας. Καμία άλλη ομάδα δεν έχει συγκεντρώσει τόσους, στα ταξίδια της.



«Πρέπει να συνεχίσουμε τη βελτίωση της ομάδας, να κρατάμε χαμηλά το κεφάλι και να δουλεύουμε περισσότερο», τα λόγια του Κρίστιαν Στράιχ μετά το νικηφόρο 2-0 κόντρα στη Βόλφσμπουργκ. Τη δουλειά τους θα συνεχίσουν με μόχθο, παίκτες όπως οι Φλέκεν, Χέλερ, Χέφλερ, Γιέονγκ, Λίνχαρτ. Ούτε πρώτα ονόματα είναι, ούτε αστέρια θεωρούνται. Αλλά αποτελούν εργαλεία στην καλοδουλεμένη Φράιμπουργκ, την έκπληξη της Bundesliga. Έκπληξη για τη θέση την οποία καταλαμβάνει, όχι για τη συνέπεια που επιδεικνύει τα τελευταία χρόνια στο γερμανικό ποδόσφαιρο.

Άλκης Τσαβδαράς

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0