Football Talk

Γιούργκεν Κλοπ: Έφτασε τις 200 νίκες με τη Λίβερπουλ πιο γρήγορα από τον Νταλγκλίς, γράφοντας ιστορία στο Ολντ Τράφορντ!

Γιούργκεν Κλοπ: Έφτασε τις 200 νίκες με τη Λίβερπουλ πιο γρήγορα από τον Νταλγκλίς, γράφοντας ιστορία στο Ολντ Τράφορντ!
Η Λίβερπουλ διέσυρε με 5-0 τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο Ολντ Τράφορντ, κατέγραψε τη μεγαλύτερη νίκη της επί των «κόκκινων διαβόλων» στην εποχή της Premier League, αλλά τα ρεκόρ είχαν και… ατομικό χρώμα, αφού ο Γιούργκεν Κλοπ έφτασε -πανηγυρικά- τις 200 νίκες με τους «κόκκινους», πιο γρήγορα από κάθε άλλο προπονητή που έκατσε στον πάγκο της!
Σχετικά Άρθρα
Η επίδραση του Γιούργκεν Κλοπ στη σύγχρονη ιστορία της Λίβερπουλ είναι ευρέως γνωστή και δεν αμφισβητείται. Το Champions League του 2019 και η κατάκτηση της Premier League έναν χρόνο αργότερα, αποτελούν τις πιο απτές αποδείξεις της επί έξι χρονιάς προσφοράς του, αλλά πλέον ήρθε ένα ακόμη αδιάσειστο στοιχείο.
 
Ο Γιούργκεν Κλοπ με το επιβλητικό 5-0 επί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (24/10) έγινε ο πρώτος προπονητής της Λίβερπουλ που φτάνει τόσο γρήγορα τις 200 νίκες με τον σύλλογο σε όλες τις διοργανώσεις, αφήνοντας πίσω του θρυλικές μορφές του κλαμπ, όπως ο Σερ Κένι Νταλγκλίς, ο Μπομπ Πέισλι, ο Μπιλ Σάνκλι και ο Τομ Γουότσον.
 
Αναλυτικά τα παιχνίδια που χρειάστηκαν οι πέντε πρώτοι για να φτάσουν τις 200 νίκες:
 
Γιούργκεν Κλοπ, 331
Σερ Κένι Νταλγκλίς, 333
Μπομπ Πέισλι, 350
Μπιλ Σάνκλι, 382
Τομ Γουότσον, 428

 
Δεν σταμάτησε εκεί, όμως.
 
Παράλληλα, έγινε ο πρώτος προπονητής της Λίβερπουλ που παρέμεινε αήττητος επί επτά συνεχόμενα παιχνίδια πρωταθλήματος απέναντι στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.
 
Μάλιστα, φρόντισε να το κάνει… επιδεικτικά αφού το 5-0 υπέρ της ομάδας του είναι η μεγαλύτερη νίκη της επί των «κόκκινων διαβόλων» στην ιστορία της Premier League!
 
Με μια πρόχειρη ματιά στα όσα άφησε πίσω της η αναμέτρηση με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η παρακάτω δήλωση του Γιούργκεν Κλοπ μετά το τέλος της κρίνεται ως – τουλάχιστον – δικαιολογημένη.
 
«Η νίκη αυτή είναι ένα νέο μικρό κεφάλαιο στην ιστορία του συλλόγου».
 
Φάνης Τσοκανάς

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0