Football Talk

Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ 2-1: Ο Αγκιμπού Καμαρά έκανε το ντέρμπι παράσταση για έναν ρόλο (video)

Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ 2-1: Ο Αγκιμπού Καμαρά έκανε το ντέρμπι παράσταση για έναν ρόλο (video)

Με τον νεαρό μεσοεπιθετικό να βρίσκεται σε εξαιρετική μέρα, ο Ολυμπιακός έδειξε την ανωτερότητά του και κέρδισε τον ΠΑΟΚ με 2-1 στο άδειο, λόγω τιμωρίας, «Γ. Καραϊσκάκης».

Σχετικά Άρθρα

Έδειξε ποιος είναι ο πρωταθλητής. Ο Ολυμπιακός ήταν ο μεγάλος νικητής του ντέρμπι κόντρα στον ΠΑΟΚ, με τον Αγκιμπού Καμαρά να σκοράρει και να δίνει στην ασίστ στον Γιώργο Μασούρα, για το τελικό 2-1. Τρία δοκάρια οι «ερυθρόλευκοι», που έδειξαν την ανωτερότητά τους και ξέφυγαν στο +4 από τον Δικέφαλο ενώ είναι στο +1 από την 2η ΑΕΚ.

Ανώτερος ο Ολυμπιακός με τον Αγκιμπού Καμαρά σε ρόλο… «δαίμονα»

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε από την αρχή έχοντας την κατοχή της μπάλας, ενώ ο ΠΑΟΚ κρατούσε παθητική στάση, ψάχνοντας το ενδεχόμενο αντεπίθεσης. Το ματς γενικά δεν είχε φάσεις, με τους «ερυθρόλευκους» να ψάχνουν τρόπο να πατήσουν περιοχή. Όλα αυτά μέχρι το πρώτο 20λεπτο, όταν η πίεση των γηπεδούχων απέδωσε καρπούς.

Ο Ρέαμπτσιουκ έκλεψε μπάλα, ο Αγκιμπού Καμαρά την παρέλαβε και την κουβάλησε μέχρι τα όριατης περιοχής. Εκεί την εκτέλεσε με το δεξί και με τις βοήθεια της κόντρας, νίκησε τον Αλέξανδρο Πασχαλάκη και έκανε το 1-0 για τον Ολυμπιακό. Αυτό το γκολ έδωσε αυτοπεποίθηση στους γηπεδούχους και άνοιξε τους χώρους του γηπέδου.

Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να αντιδράσει αλλά η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς είχε κλείσει εντυπωσιακά τους χώρους, με αποτέλεσμα να υπάρξουν αρκετές φορές που η άμυνα του Δικεφάλου άφηνε κενά. Ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί παραλίγο να κάνει την ζημιά, καθώς έπειτα από γύρισμα του Γκάρι Ροντρίγκες, βγήκε «φάτσα» με τον Πασχαλάκη.

Το σουτ του εξουδετερώθηκε από τον Έλληνα πορτιέρο με αποτέλεσμα η μπάλα να καταλήξει στο οριζόντιο δοκάρι και στην επαναφορά, η κεφαλιά του Μαροκινού βρήκε επίσης το δοκάρι. Όλα αυτά μόλις στο 30ο λεπτό, όμως ο Ολυμπιακός φαινόταν πως θα βρει και δεύτερο τέρμα.

Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα, ο Αγκιμπού Καμαρά κουβάλησε τη μπάλα, έσπασε την κατάλληλη στιγμή στον Γιώργο Μασούρα και εκείνος με δυνατό πλασέ έγραψε το 2-0. Οι γηπεδούχοι ήταν ανώτεροι από τον ΠΑΟΚ και έχασαν ακόμα μία ευκαιρία με τον Λαλά λίγο πριν το τέλος του ημιχρόνου.

Τελικά, το πρώτο ημίχρονο έκλεισε με το σκορ στο 2-0 και τον Δικέφαλο να έχει μόλις μία φάση με τον Σβαμπ, σε αντίθεση με τον Ολυμπιακό που ήταν αρκετά καλύτερος.

Το πάλεψε ο ΠΑΟΚ, μείωσε αλλά μέχρι… εκεί

Στο δεύτερο μέρος, ο ΠΑΟΚ φάνηκε να μπαίνει πιο δυνατά, όμως ο Ολυμπιακός ήταν αυτός που έδειξε την ανωτερότητά του και έφτασε πολύ κοντά στο 3ο γκολ. Ο Αγκιμπού Καμαρά έκανε υπέροχη κίνηση από τα αριστερά, εκτέλεσε τον Πασχαλάκη αλλά με την παρέμβασή του, ο Ολυμπιακός μέτρησε και τρίτο δοκάρι στο ματς.

Ο Δικέφαλος απάντησε σε αυτό, με τον ίδιο τρόπο σχεδόν. Ο Μιχαϊλίδης υποδέχθηκε την μπάλα στην περιοχή, σούταρε ολομόναχος αλλά η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Βατσλίκ. Όλα αυτά, μέχρι το 60ο λεπτό του αγώνα.

Ο ΠΑΟΚ πίεσε, δεν μπορούσε να βρει σφυγμό, μέχρι που ο Τόμας Μουργκ πέρασε στο ματς. Συγκεκριμένα, ο Ελ Καντουρί έκανε τη σέντρα, ο Αυστριακός εξτρέμ έμεινε μόνος στο δεύτερο δοκάρι και με διαγώνιο σουτ έκανε μείωσε σε 2-1 για τους φιλοξενούμενους. Ένα τέρμα που έδωσε ώθηση στον ΠΑΟΚ.

Ο Δικέφαλος προσπάθησε να πιέσει αλλά ο Ολυμπιακός διαχειρίστηκε σωστά την πίεση και κατάφερε να πάρει την πολυπόθητη νίκη. Έτσι, οι «ερυθρόλευκοι» παρέμειναν στην κορυφή της βαθμολογίας, ξέφυγαν στο +4 από τον Δικέφαλο και παρέμειναν αήττητοι ενώ ο ΠΑΟΚ έπεσε στην 3η θέση.

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Βατσλίκ, Λαλά, Παπασταθόπουλος, Σισέ, Ρέαμπτσουκ, Εμβιλά, Μαντί Καμαρά (70' Μπουχαλάκης), Ροντρίγκες (46' Ονιεκούρου), Μασούρας (83' Βρουσάι), Αγκιμπού Καμαρά (83' Κούντε), Ελ Αραμπί (59' Τικίνιο).

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Ροντρίγκο, Βαρέλα, Μιχαηλίδης, Σίντκλεϊ (60' Βιεϊρίνια), Σβαμπ, Εσίτι (46' Καντουρί), Αουγκούστο, Ζίβκοβιτς, Άκπομ (59' Σφιντέρσκι), Μπίσεσβαρ (59' Μιτρίτσα, 78' λ. τρ. Μουργκ).

Νότης Χάλαρης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0